זן החודש - סורי
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

אודות

שמן הזית של קיבוץ מגל הנו שמן כתית מעולה בכבישה קרה המופק אך ורק מזני זיתים שגדלו במטע המטופח שלנו, בתנאי הקרקע והאקלים האידיאליים של עמק חפר – ארץ שמן הזית ההיסטורית של ישראל. הכרם משתרע על פני יותר

מ 700 דונם ונחשב למוביל בישראל.

המלאי המוגבל והניהול הקפדני מאפשרים לנו להציע לך בכל שנה את השמן האיכותי ביותר במגוון ניחוחות וטעמים נפלאים. כל השמנים של מסיק הם שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה עד 0.8% חומציות
 

הסדרה הזנית: כוללת שבעה זנים: לצ'ינו, פיקואל, קורינייקי, סורי, אסקל, קורטינה וארבקינה. כל אחד מהזנים מכיל שמן זית טהור המאפשר התאמת השמן למזון הנבחר.

תערובות הבית: בנוסף אנו מציעים תערובת הבית שהרכבה משתנה ממסיק למסיק על פי הרכב ומרקם הזיתים שנמסקו בשנה זו . התערובת האורגנית הגדלה בחלקה האורגנית בכרם מספקת שמן זית אורגני איכותי וטעים לא פחות משאר הזנים.

כרמי הזיתים של מסיק קיבוץ מגל

פריחת הזית

מסיק קיבוץ מגל - ענף עם שורשים


עוצמתו האדירה ושורשיותו של עץ הזית סחפו גם אותנו... כך קרה שבשנת 1953 החלטנו להקים את הקיבוץ שלנו,  מגל, במרכזו של כרם זיתים על גבעה בצד המזרחי של עמק חפר. עד היום כשמשוטטים ברחבי הקיבוץ ופוגשים בעצי זית עתיקים ומרשימים, חשים את עוצמת הקרבה לארץ, לטבע ולאדמה, בדיוק כמו לפני 50 שנה...

בסוף שנות התשעים של המאה הקודמת, כשהחל משבר המים בישראל נדרשנו לחשיבה מחודשת על אופי הגידולים החקלאיים שלנו. באספה כללית של חברי הקיבוץ, החלטנו פה אחד שאנחנו לא מוותרים על החקלאות. הפתרון היה מטעים וכרמים. בתחום הזית ההתחלה היתה צנועה. בהתחלה שיקמנו את חלקות הבעל (ללא השקיה) כשרוב העצים היו מהזן הסורי המקומי. עם השנים ראינו שהביקוש לשמן זית איכותי וטוב עולה ולכן נטענו עוד ועוד עצים והיום אנו מגדלים כ-1,000 דונם של כרמים קסומים הפזורים סביב הקיבוץ, חלקם כרמי זיתים אורגניים.
כל השמנים של מסיק הם שמן זית שעבר כבישה קרה, עד 0.5% חומציות.
גידול הזיתים בפיקוח מקצועי של אגרונומים המתמחים בגידול הזית - מומחים בקנה מידה עולמי שמנחים חקלאים בעולם כולו.

 

תהליך הפקת שמן הזית


זמן הנטיעה הוא בעל חשיבות עליונה – יש להגיע לתנאים האופטימאליים כדי
שהאדמה תקלוט את השתיל והוא יתחיל את מסעו בעולם.
לאחר שהעץ גדל ומתחזק מופיעה בעונה (מרץ-אפריל) - הפריחה. פרחי עץ הזית קטנים מאוד ומכל פרח שיעבור תהליך האבקה על-ידי הרוח, שלב שנקרא חנטה, יצמח פרי הזית.

 

תקופת המסיק - חגיגות מסיק הזיתים

הפרי גדל ומתפתח ובתחילת הסתיו, לקראת סוף חודש אוקטובר הוא מגיע למצבו האופטימאלי. זהו האות לחגיגות המסיק הנמשך עד חודש דצמבר.
כדי שהשמן שיופק מהזית יהיה האיכותי ביותר מרגע עצירתו ולאורך זמן, חשובים מספר גורמים:
1. בשלות הזית. צבעו צריך להיות ירוק- שחור, מה שמשפיע על טעמו, ריחו וצבעו
של השמן. הצבע המתקבל - צהוב וצלול.
2. שיטת המסיק. אנו מוסקים בשתי שיטות: מנערת שפועלת על-ידי ניעור גזע העץ,
ובוצרת – אשר "רוכבת" על העץ ואוספת את הפרי. שיטות אלו ייחודיות בכך שהן
מהירות מאוד ואינן פוגעות בעץ או בפרי.
תקופת המסיק נמשכת מסוף אוקטובר עד דצמבר.

מסיק במנערת

שמן הזית בבית הבד

המעבר לבית הבד

ביום המסיק, הזיתים נשלחים אל בית בד ושם הוא עובר תהליך של שטיפה, מיון, גריסה, הפרדת חומרים- גפת ושמן ולבסוף סינון.
כדי לשמור על האיכות הגבוהה לאורך זמן, שמן הזית מאוחסן אצלנו בקיבוץ בתנאי בקרה קפדניים. השמן נמזג למיכלי נירוסטה האטומים לאור וחמצן
(שני תנאים העלולים לגרום להתחמצנות השמן) ומבטיחים טמפרטורה אופטימאלית – בתנאים הללו, שמן הזית שלנו נראה טוב, מרגיש טוב, טעמו ואיכותו גבוהים והוא ראוי גם למשיחת מלכים כדרך אבותינו....

 

 

כשרות - נמצאת בהשגחת הרב מיכאל שלמה שטרן - הרב המקומי של כפר פינס ומועצה אזורית מנשה.

 

בית בד - מסיק מגל

בית בד - מסיק מגל

בית הבד הוא המקום בו הופכים הזיתים לשמן זית, מצד אחד של המכונה נכנסים ומהצד השני יוצאים כשמן זית
קרא עוד
נקודות מכירה

נקודות מכירה

לרשותכם עשרות נקודות מכירה ברחבי הארץ לפי איזורים: צפון, מרכז, שרון ודרום. היכנסו ומצאו את הנקודה הקרובה ביותר אליכם!
קרא עוד
מאמרים

מאמרים

מאמרים אודות שמן הזית שלנו, אירועים, טיפים לשימוש מגוון, אירועי המסיק, מסעדות ולקוחות, כתבות שנכתבו עלינו ועוד...
קרא עוד