זן החודש - שקדים השני ב50% הנחה!
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

איך אומרים שמן זית ביפנית?

תחרות שמן הזית הבינלאומית OLIVE JAPAN מתקיימת זו השנה השניה בטוקיו, יפן ע"י The Olive Oil Sommelier Association of Japan (OSAJ). יפן היא המדינה הרביעית בגודלה ביבוא של שמן זית ולכן ישנו מאמץ גדול ללתת לצרכנים מדד איכות לשמן זית דרך אירועים כמו תחרות זו.


זו אחת מתחרויות שמן הזית המובילות בעולם, המאגדת יחד את הסטנדרטים הגבוהים ביותר של יושרה ומקצועיות בהענקת מדליות לשמנים הטובים ביותר מכל רחבי העולם.


במהלך ימי התחרות נערכה תערוכה גדולה באזור השוק באוויר הפתוח, דוכנים רבים שהציעו לא רק שמני זית מכל רחבי העולם,  אלא גם מוצרים הקשורים לגן, טיפול אישי, ועיצוב פנים והכל בהקשר של שמן זית. זו היתה הזדמנות להציג לפני הצרכנים את המוצרים, ולעודד את התעניינותם בכל ההיבטים של מוצרי הזית השונים.
על הבמה המרכזית הוצגו תוכניות אירוח, בישול, הדגמות מוצר וסדנאות אשר הסבירו את הקשר לבריאות ועל הדרכים הרבות שאנו יכולים ליהנות מעולם הזיתים. כמו כן נערכו  סמינרים אקדמיים,על ידי מרצים מפורסמים מענף הזית העולמי.


לעומת השנה שעברה בה הציגו כ50 יצרנים, השנה הכמות כמעט והכפילה את עצמה, ובתחרות הוגשו 280 דגימות שמן מ21 מדינות ברחבי העולם. צוות של 15 שופטים טעם את כל שמני הזית והכריז על הזוכים.

 

 

 

זני הפיקואל, הקורינייקי והקורטינה שלנו נשלחו לתחרות במהלך חודש אפריל.

שלושת הזנים שנשלחו זכו במדליית זהב.


מנימוקי השופטים:
פיקואל:  Nice oil with fresh tomato and unripe banana flavor
(שמן טוב, טעם של עגבניה טריה ובננה לא בשלה)


קורינייקי:
Very nice complex nose flavor with green banana, pine needles and grassy aroma
(ניחוח טוב מאד של בננה ירוקה, מחטי אורנים וארומה עשבונית)


קורטינה:
Excellent oil with Vanilla, green leaf flavor with pepper note.
Nice complexity and well balanced. One of the best Coratina
cultivar oil.
(שמן מצויין עם טעם וניל, עלים ירוקים וסיומת של פלפל. מאוזן מאד בטעמים, אחד מזני הקורטינה הטובים ביותר).

 

אנו ממשיכים לראות את המוצר המצויין שלנו כמוביל איכות בתחום שמן הזית בארץ, ולאור הציונים הגבוהים שקיבלו השמנים בתחרות – גם בעולם. ועכשיו ממשיכים בכל המרץ לטפח את המטעים לקראת פירות העונה הבאה.