זן החודש - אסקל
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

אנטריקוט בתנור

רפי קורנפלד ז"ל, עלה מארגנטינה לישראל בשנת 1989. הוא התיישב בניר צבי והקים את חברת 'דרום אמריקה' המתמחה ביבוא בשר לגריל בסגנון הארגנטינאי.

רפי שגדל בחוות בקר בערבות הפמפאס, ספג את אהבת הבשר מאביו שלוימה, והמשיך את מסורת הבוקרים בארץ.

 

בנוסף ליבוא בשר איכותי, מעבירה החברה את הידע והאהבה לבשר איכותי בסדנאות לאוהבי הגריל, בהן ניתן ללמוד את רזי הגריל והפולקלור הדרום אמריקאי בערב חוויתי הכולל הדרכות והדגמות המלוות בארוחה דשנה.

 

חומרים:

נתח אנטריקוט מיושן במשקל 2-3 ק"ג
5-6 שיני שום חצויות


למשרה:
1/2 כוס שמן זית לצינו
כף חומץ
בצל קטן פרוס ומופרד לטבעות
4-5 שיני שום פרוסות
2 גבעולי רוזמרין (העלים בלבד)
גרגרי פלפל שחור
3-4 עלי דפנה


למריחה:
כף חרדל דיז'ון

 

אופן ההכנה:

1. מניחים את נתח האנטריקוט בכלי חסין אש.
2. מערבבים את חומרי המשרה ויוצקים אותם על נתח הבשר. מעסים אותו היטב, מכסים בפלסטיק נצמד ושומרים במקרר בין שעתיים ל-24 שעות. רצוי להפוך את הנתח מדי פעם.
3. כשעה לפני הצלייה מוציאים את הנתח מהמקרר, מתוך חומרי המשרה מוציאים את עלי הדפנה וזורקים. אין להשאיר אותם בזמן האפייה.
4. יוצרים בעזרת סכין מספר חתכים בנתח ומחדירים לתוך כל חתך חצי שן שום.
5. מורחים את הנתח בחרדל.
6. מחממים תנור לחום גבוה מאד, כשהתנור חם מכניסים את הנתח וצולים בין 10 ל-15 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180-200 מעלות וצולים כ-55 דקות.
(במידה והנתח לא נצלה מספיק לטעמכם ניתן להכניס לעוד כ-5 דקות).

7. מוציאים מהתנור ומשהים כעשר דקות. פורסים ומגישים.

רצוי להשמיע ברקע מוזיקה ארגנטינאית.... בתאבון