זן החודש - אורגני
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

ברוסקטה מולים מעושנים ועגבניות ערבה

המתכון הוא מתכון לברוסקטה מולים מעושנים ועגבניות ערבה. כל דבר במנה הזו מודגש עד הקצה. היא לכאורה הדבר הכי פשוט בעולם, אבל מסוג הדברים הללו שתמיד תמצא עוד פרט ככל שתתבונן יותר. במנה הזו יש שני סוגים של שמן זית, אחד מאד רגוע - אורגני והשני מאד מודגש - סורי. בגלל ריבוי הטעמים במנה הזו מאד חשוב להיות רגיש לכל, כדי שהיא תצא מאוזנת בסוף וששום חומר גלם לא יאפיל על חבריו.

 

המתכון באדיבות מסעדת המסגר 5 באילת.

חומרים:

 

לברוסקטה
לחם מלא
שמן זית אורגני


 
לעגבניות
עגבניות תמר מעין יהב. עגבניה וחצי לכל ברוסקטה 


 
לסלסה הירוקה
שמן זית מזן סורי
שום
צרור פטרוזליה
צרור בצל ירוק
בצל ספרדי אחד
גרד משני לימונים
מיץ משני לימונים
פלפל לבן
מלח


 
לטחינה נרו
טחינה אל ארז 200 גרם
מיץ מלימון אחד
דיו דיונונים
יוגורט כבשים 200 גרם
מים


 
למולים
7 מולים טריים לכל ברוסקטה
כרישה
שום
סלרי
יין לבן
שמן זית מזן סורי

 

אופן ההכנה:

1. חתכו דק את הירקות, הוסיפו אותם למחבת כבדה בחום בינוני עם שמן זית לשתי דקות עד שנהיים שקופים.

2. הוסיפו את המולים ותנו להם לעבוד עוד שתי דקות או עד שהצדפות יפתחו, הוסיפו מעט יין רק כדי לחבר טעמים והורידו מהאש, כסו בניילון נצמד וקררו.
3. אחרי שהמולים התקררו לחלוטין הוציאו אחת אחת מהצדפה בעדינות, והניחו אותן בכלי חרס כשהן מכוסות לחצי גובה בשמן זית סורי.
4. הדליקו תנור עישון (אם אין תנור עישון, פשוט תדליקו אש ממש קטנה רק בצד אחד בגריל ביתי שיכול להסגר וכשהאש עדינה בטמפרטורה של 20 מעלות, הוסיפו נסורת עישון). הכניסו את המולים לתא העישון ובטמפרטורה של 20 מעלות צלציוס עם עשן - עשנו לרבע שעה, לא יותר ולא מעל 20 מעלות.
5. הפרידו את המולים ממרבית השמן ושמרו את המולים עד ההגשה בקירור.
6. קצצו את מרכיבי הסלסה ביד בלבד עם סכין חדה, הוסיפו את שאר המרכיבים ואת השמן מהצדפות המעושנות ששמרתם בצד, תטעמו ותקנו את התיבול.
7. חברו את כל מרכיבי הטחינה. כפית אחת של דיו תספיק לחצי ליטר טחינה מבלי שהכל יהיה בטעם של דיונון. תקנו את המרקם עם מים....
8. הברישו את הלחם בשמן הזית, במלח ופלפל והניחו על הגריל, או בתנור.

9. בזמן הזה חתכו את העגבניות (שיש לשמור אותן בטמפרטורת החדר בלבד) חברו אותן עם כפית מהסלסה הירוקה והמולים. כשהלחם יוצא, מרחו אותו בטחינה נרו, וסדרו חופן של מיקס העגבניות והמולים.

תרשו לעצמכם דקה לפני שאתם אוכלים -
למרות שהיא נראית כמו מנה אידיאלית לערק, אני מציע לשתות איתה בלאן קר של ירדן