זן החודש - פיקואל
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

גרגרי חומוס נימוחים עם דלעת וכרוב מוגשים עם ביצה עלומה ותיבול שמן זית סורי

באדיבות השף דניאל זך - בעל המסעדות טרומפלדור 10 ואסיה מוניקה

דניאל זך: אני אוהב לטבל אוכל בשמני זית ישראלים מזנים שונים הפעם בחרתי בסורי של מסיק- קיבוץ מגל

מאפייני השמן: מוצאו בצור שבלבנון ,חריפות ומרירות גבוהה, עז וארומטי, מוכר ואהוב בעיקר עם חומוס.

חומרים ל-4 מנות:


500 גר חומוס מזן "הדס" מושרה לילה עם 2\1 כפית אבקת סודה לשתיה

300 גר קוביות דלעת קלופה חתוכה גס

2\1 כרוב ירוק עדיף בלאדי חתוך לרבעים

חופן קטן עלי סלרי ירוקים שלמים

5 שיני שום

4\1 כוס שמן זית סורי

3 ליטר ציר ירקות או מים

4 ביצים עלומות

 

אופן ההכנה:

1. לסנן ולשטוף את החומוס,

2. לחמם סיר כבד עם שמן זית סורי ולטגן את השום , עלי הסלרי והחומוס

3. להוסיף מים או ציר ירקות פי שניים מכמות החומוס ולבשל שעה מכוסה.

4. להוסיף דלעת ולבשל 30 דק' נוספות. להוסיף כרוב ל20 הדקות האחרונות, לתבל במלח ולשמור חם.

 

הגשה: בצלחת עמוקה כרוב, חומוס ודלעת, מעט מהנוזלים

להכין ביצה עלומה לכל מנה ומעל לזלף בשמן זית סורי ופלפל שחור טחון טרי.

המלצה: לזרות מעל הביצה שבבי גבינת מונצ'גו או פרמזן או קשקבל.

 

שף דניאל זך

מסעדת טרומפלדור 10 - רמת השרון

מסעדת אסיה מוניקה- הוד השרון