זן החודש - פיקואל
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

האם אפשרי לטגן עם שמן זית

שאלה שנשאלת רבות היא האם אפשרי לטגן עם שמן זית. החשוב ביותר בטיגון בשמן (כל סוג של שמן ולא רק שמן זית) הוא לא לחממו מעבר לנקודת הרתיחה שלו. נקודת הרתיחה של שמן היא הנקודה בה חומצות השומן מתחילות להתפרק ואז מתחילים לצאת ריח וטעם לא נעימים. מהי נקודת הרתיחה של שמן זית?

 

נקודת הרתיחה של שמן זית תלויה באיכותו, ככל שחומציות השמן נמוכה יותר כך יהיו פחות חומצות שומניות שיוכלו להתפרק בזמן החימום. לכן ככל שאיכות השמן גבוהה יותר, נקודת הרתיחה תהיה גבוהה יותר.

ע"פ מועצת הזית העולמית: שמן זית הוא היציב מבין השמנים בזמן חימום, משמעות הדבר שטמפ' ההתפרקות שלו היא בין 210-410 מעלות, הרבה מעבר לטמפ' התפרקות של שמנים אחרים (180-365).

שמן זית הוא היציב מבין השמנים בזמן חימום

 

4 דברים שאין לעשות עם שמן זית


1. שימוש חוזר בשמן זית

שמן זית כמו כל תוצר אורגני אחר, מתקלקל אם נחשף לפגעי הטבע. שמן שנחשף לאוויר מתחיל להתחמצן – נוגדי החמצון הבריאים שנמצאים בשמן כמו גם הטעם והארומה יתחילו להעלם.

בתהליך רגיל בו נשמר השמן בתנאים טובים, תהליך זה לוקח עד שנתיים. כששמן נחשף לשמש או לטמפרטורות גבוהות, הוא מתקלקל במהירות. לכן, יש לאחסן את שמן הזית במקום חשוך וקריר, שמן אשר טיגנו איתו, מוטב להחליפו.


2. לקחת מחבת, לטגן את שמן הזית עד לנקודת העישון שלו

כל השמנים יכולים להשרף כאשר מבשלים איתם מעבר לנקודת העישון שלהם ושמן הזית אינו יוצא דופן. עם זאת, נקודת הרתיחה של שמן זית הינה גבוהה מאד ביחס לשמנים אחרים.

איך תדע מהי הטמפרטורה הנכונה לבישול בשמן זית לפני שיגיע לרתיחה? בקלות, כשהשמן נשרף הוא מתחיל להעלות עשן, לכן כל בישול או טיגון שאינו מוציא עשן, אינו מקלקל את השמן.


3. שימוש בשמן זית אם הוא מריח לא טוב

חוש הריח שלנו לרוב אינו מטעה אותנו, והוא שגורם לנו להבדיל בין אוכל טוב לאוכל מקולקל. אם שמן הזית מריח לא טוב (וגם טעמו לא טוב אם טעמתם), הסיכויים הם שתאריך התפוגה שלו עבר או שיש בו פגם.

שמן זית טרי הוא בעל ארומה וטעם פירותיים, עשבוניים, לעומתו שמן מקולקל יהיה בעל תכונות שליליות – ריח של צבע או של בשר. כאשר יש חשד לריחות בשמן הזית- מוטב להחליפו.


4. שמירה על שמן זית במשך שנים

כאשר מדובר על שמן זית כתית מעולה (ורק בסוג זה אנחנו מתעסקים), אורך חיי המדף שלו נע בין מספר חודשים עד לשנתיים, אם השמן נשמר סגור. אם שמן נשמר מעל שנתיים, מוטב להחליפו בשמן חדש וטרי.




 
כל השמנים שלנו באיכות הגבוהה ביותר ולכן אפשר ומומלץ לבשל עם כולם.

המלצת הצוות:

לצ'ינו - לאפיית עוגות (כדאי לנסות ולהחליף את החמאה בשמן זית - זה מעדן)

פיקואל - לטיגון. הפיקואל הוא הזן שמתפרק בטמפ' הגבוהה ביותר מבין הזנים השונים.

קורינייקי - לכל סוגי הבישול