זן החודש - 10% הנחה על השקדים!
מחיר: 25 ש"ח
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

המותג המוביל את תעשיית שמן הזית בארץ

 

לקראת סופה של שנה וסופה של עונה, אין זמן טוב יותר מסיכום ביניים, מאיפה התחלנו ואיפה אנחנו היום.

רק לפני כמה שנים היינו חבורה קטנה של חקלאים עם הרבה רצון להצעיד את החקלאות קדימה ולאפשר לכמה שיותר אנשים להנות מהתוצרת האיכותית, כמה שנים מאוחר יותר אנחנו כבר יכולים להתגאות במותג חזק שמוביל את תעשיית שמן הזית האיכותית בארץ. אז איך הכל התחיל?


בשנת 1996 כשעוד עבדנו עם גידולי שדה, חברנו לקק"ל לפרויקט תפיסת שטחים על גדר ההפרדה, ונטענו עצי זית בחלקות בעל לאורך הגדר. עצי הזית היוו חלק מפרויקט לאומי ולאו דווקא חקלאי.
בשנת 1998 עופר מלול, חבר הקיבוץ ומנהל הגד"ש, לקח על עצמו את שיקום חלקות הג'ונגל (איזור הגדר המזרחית בקיבוץ) שם היו נטועים עצי זית עתיקים (הקיבוץ שלנו נמצא על גבעת זיתים), החלקות מקיפות את מגדל המים והבריכה שלנו ועופר הפך אותן לחלקות עם השקיה. בשלב זה השמן שהופק מהחלקות יצא תחת המותג 'שם טוב מבית מגל' ונמכר בנקודות מכירה בודדות בלבד.
בשנת 2000 הגדלנו את שטחי עצי הזית בעוד כ-130 דונם, שתלנו חלקות אורגניות עם השקיית עזר (גידול בעל עם השקיה מועטה) במחשבה להפוך למותג אורגני.

 

 

 

בשנת 2003 עם קבלת הודעה על הקמת מאגר מי קולחין בצמוד אלינו, כשמתוך 3.5 מיליון קוב 1 מיליון קוב מיועדים לשטחי החקלאות שלנו, הוקם צוות אסטרטגי בקיבוץ שבדק וחיפש גידולים מתאימים להשקיה במי קולחין.
הצוות בדק לאורך חודשים אופי גידולים שונים, הסתובב בארץ ובדק גידולים עתירי ידיים עובדות ולהפך, גידולי זרעים, גידול בשטח פתוח, התייעץ עם מדריכים מקצועיים, עם חברות שיווק ועם משרד החקלאות.
לבסוף הוחלט על מטעים חוסכי ידיים עובדות והתכנית למטעים היתה: הגדלת 300 דונם האבוקדו הקיימים ל600 דונם. הגדלת שטח הזיתים לשמן זית ל1000 דונם. נטיעת 600 דונם שקדים. בשנים מאוחרות יותר הוכנסו לתכנית גם רימונים וכרם ליין. בקיצור... יצאנו לדרך

בשנת 2005 אורן הכסטר נכנס לנהל את מטעי הקיבוץ. יחד עם צוות של 4 עובדים הם החלו בנטיעות מסיביות של זיתים ושקדים, על פי החלטת הקיבוץ להפוך את הגד"ש למטעים חוסכי ידיים עובדות.
שנה מאוחר יותר נולד נסיון שותפות עם מאפיית אנג'ל לשיווק שמן הזית שלנו תחת המותג 'מסיק', בכוונה לשווק את שמן הזית עם מערכת ההפצה של המאפייה. הנסיון לא צלח ואנחנו התחלנו לשווק בעצמנו את השמן. פיתחנו קשרים עם מסעדות ושפים והתחלנו למכור במעדניות וחנויות טבע.

 

בשנת 2009 החלטנו להתחדש והתחלנו בתהליך שיווק אסטרטגי, בדגש על ההתמחות שלנו בגידול זני של שמן הזית. לקח זמן והלידה היתה ארוכה אבל לבסוף יצאנו עם מותג חדש ויפה - 'מסיק קיבוץ מגל' . התחדשנו בעיצוב מדהים של הבקבוקים שלנו עם דגש על הפרדה בין הזנים השונים. תוך שנתיים מיציאת המותג החדש, ביססנו את מעמדנו כיצרן בוטיק שמן זית המוביל בארץ.
היום אנחנו עובדים עם טובי השפים במסעדות בכל רחבי הארץ, אנחנו פרוסים בנקודות מכירה רבות ומועדון הלקוחות שלנו מונה יותר מ2500 לקוחות אוהבי שמן זית שנהנים מההטבות ומהמשלוחים עד הבית.

ומה הלאה? אנחנו מאמינים באיכות כדרך חיים ונמשיך ליצור ולפתח, לעבוד קשה ולהביא לכם את המוצר הטוב והאיכותי ביותר.

 

דצמבר 2013

 

עוד כמה אנשים חושבים כמונו:

הקדירה של ששת

תוצרת בית - מיכל וקסמן

foodlover