זן החודש - פיקואל
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

הפוקצ'ה של השף אייל שני

הפוקאצ'ה של איל שני - הבעלים של מסעדות צפון אברקסס והמזנון, והרוח החיה של תכנית "מאסטר שף" בערוץ 2, נאמנה למאפייני הבישול האיטלקי, אבל כמקובל אצל השף הפואטי, כולל המתכון המבוקש ע"י חובבי בישול רבים, תיבול מקורי ופרטי הכנה מדוייקים המבטיחים בצק קריספי עשיר וטעמים מגוונים המשתלבים יחד בהרמוניה.

חומרים:

לבצק -
1 קילו קמח לבן, רצוי שטיבל 1 או פיווטי 00

11 גר' שמרים יבשים

40 גר' סוכר

22 גר' מלח ים אטלנטי

4 כפות שמן זית מזן קורינייקי

680 מל' מים מינרלים

לירקות-

3 עגבניות גדולות

3 בצלים סגולים

3 פלפלים חריפים

ענפי מרווה

 

אופן ההכנה:

הבצק:
1. מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה.

2. מוסיפים את הסוכר והמלח, מערבבים היטב עם הקמח.

3. מוסיפים את השמרים, מערבבים היטב בתערובת הקמח.

4. מוסיפים בבת אחת את השמן והמים, מערבבים במהירות בעזרת כפות הידיים עד שכל התערובת אוחדה לידי בצק.

5. מרגע שאוחדה כל בתערובת, ממשיכים ללוש 7-9 דקות. מכסים בניילון נצמד ומחכים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כ-60 דקות).

6. נפחו הכפיל, מפילים את הבצק בעזרת האגרופים עד שיוצא כל האוויר. מכסים שוב ומחכים עש שיכפיל את נפחו בשנית (ב-45 דקות). הבצק צריך להיות רטוב ונדבק לידיים.

7. מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל- 3 ויוצרים 3 כדורים אותם מתפיחים כ-20 דקות.

 

הירקות:

פורסים את העגבניות, הבצלים והפלפלים לעיגולים דקים.


הרכבת הפוקצ'ה:

1. מחממים תנור ל-250 מעלות משמנים היטב 3 תבניות גדולות בשמן זית.

2. אוחזים בכדור הבצק בשתי הידיים ואז מתחילים להעביר אותו מיד ליד עד שהכדור נפתח לגודל התבנית.

3. מניחים לבצק לשהות כ-7 דקות בתבנית המשומנת, כדי שיתגמש ויהיה קל למתיחה.

4. עבר הזמן, מזליפים על כל הבצק בכל תבנית 3 כפות שמן זית ובעזרת כריות האצבעות שמתופפות ומותחות את הבצק, מושכים אותו עד שיתפרס בתבנית מדופן לדופן, כעת הבצק מכסה את כל התבנית, מלא בשקערוריות מוצפות בשמן.

5. משבצים את הירקות ועלי המרווה בבצק, זורים מלח גס מעל הכל, מזליפים עוד מעט משמן הזית ומכניסים לתנור, תבנית אחת כל פעם, אופים בין 20 ל 30 דקות או עד שהפוקצ'ה פריכה וזהובה.

6. מחלצים את הפוקצ'ה מהתנור ומזליפים מיד, בפעם האחרונה, עוד שמן זית בנדיבות.

7. חותכים לריבועים בעזרת גלגל פיצה, אוכלים לוהט, אוכלים חם, אוכלים קר, עד 4 שעות לאחר האפייה היא תמשיך להתפצפץ בפה ואז תימס בתוכו בעסיס שמן זית.