זן החודש - סורי
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

חגיגות המסיק

אחרי שנה שבה אנו מטפחים את עצי הזית ודואגים לתנאים הטובים ביותר, הזיתים כבר בשלים על העץ והגיע זמן המסיק.

איך יודעים שהגיע זמן המסיק? פעם היה מקובל להתחיל במסיק מיד לאחר היורה. היום יש לנו ידע רב יותר ויכולת לקבוע איזה זמן הוא הטוב ביותר למסוק כל זן.

לכל זן זמן הבשלה אחר ולכן גם זמן שונה למסיק, לכן מסיק הזיתים מתבצע בדרך כלל בחודשים אוקטובר-דצמבר.

על מנת לבצע את המסיק בצורה יסודית וממוכנת ישנו צורך בציוד חקלאי ,כך התהליך הופך ליעיל. שתי המכונות להן נזדקק – המנערת והבוצרת.

המנערת היא אותה המכונה שמשמשת אותנו גם לקטיף השקדים, אותה זרוע גדולה שתופסת את העץ ומנערת אותו. הבוצרת מגיעה מעולם היין ומיד לאחר שסיימה את בציר הענבים היא מגיעה אלינו ו'הופכת' למוסקת. הבוצרת היא מכונה מאד גבוהה שנוסעת מעל שורות העצים ו'שואבת' את הזיתים לתוך מיכלים.

 

לאחר המסיק, מגיע תורו של בית הבד. בבית הבד הזיתים עוברים תהליך של ניקוי והפרדת הפסולת, לאחר מכן הם נכנסים למגרסה, שם מתחיל להשתחרר השמן מהפרי. בשלב הבא התערובת עוברת ערבול שמאחד את כל טיפות השמן יחד. זהו השלב שבו מבדילים בין כבישה קרה לכבישה חמה. תהליך הערבול מלווה בחימום מועט, אין לעבור 30 מעלות אחרת איכות השמן נפגעת. בשלב האחרון מתבצעת ההפרדה בין נוזל השמן לבין נוזל התערובת (גפת) שנשאר מהפרי.


 

מה עושים עם השמן?

בשלב זה לאחר שנוצר השמן, הוא עכור מאד ובתוכו משקעי הזית. זה השמן שנקרא 'ראשון המסיק' והוא בעל טעמים חזקים מאד ואינו מתאים לבישול וטיגון. אנחנו משאירים את השמן במיכלי נירוסטה אטומים לאור ולחמצן ונותנים למשקעי הזית לשקוע ולשמן להפוך צלול. תהליך זה לוקח בין חודש לחודשיים. לאחר שהשמן הופך צלול, אפשר להתחיל להנות ממנו לאורך השנה.

 

מילון מונחים לשמן זית

 

סרטונים נוספים בערוץ היוטיוב של מסיק