זן החודש - אורגני
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

חומוס

באדיבות 'הסועד הנודד'

חומרים:

 

500 גרם גרגירי חומוס יבשים מהגודל - ענק

200 גרם טחינה גולמית מעולה

שתי שיני שום מקולפות

שמן זית פגז - האסקל יעשה עבודה מצויינת

כף מיץ לימון

חצי כפית סוכר

מלח בעדינות

פלפל לבן

כפית סודה לשתיה


 

 

 

 

אופן ההכנה:
 

את החומוס יש להשרות ללילה בפי שלוש כמות של מי ברז והסודה לשתיה.

למחרת, אחרי הקפה של הבוקר, מבשלים את החומוסים במי ההשריה למשך כשעתיים. הסימן שהחומוסים מוכנים הוא פשוט-החומוס נהיה רך לחלוטין. זה חשוב בשביל הטחינה הדקה. במהלך הבישול להוסיף מים בהתאם לכמות האידוי.

כשהחומוס רך לגמרי, לסנן בזריזות, לשמור את מי הבישול בצד, להכניס את החומוס למג'ימיקס ולהוסיף - שום, לימון, רבע/שליש כוס שמן זית פגז (אסקל לדוג'), חצי כפית סוכר, רבע כפית פלפל לבן, ולהפעיל בשיא המהירות של המכשיר. תוך כדי עבודה לשפוך לסירוגין את הטחינה והמים החמים.

הטחינה מקשה, והמים החמים ירככו את המסה.

את המלח חשוב להוסיף בסוף ובעדינות מירבית לאחר שכל הטחינה בתוך נמסה, והמים נתנו את המרקם הרצוי - מהסיבה ההפשוטה שלכל סוג טחינה יש את רמת המליחות שלה.

להגיש חם ובלי זבובים.

בהצלחה,

שף 'הסועד הנודד'.