זן החודש - פיקואל
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

טפנד זיתים עם שמן ראשון המסיק

לאחר שנים של שיחות בטלפון, מיכל וקסמן, לקוחה נאמנה, מחברת ספרי בישול וכתבת אוכל, הגיעה אלינו לביקור ואנחנו שמחנו סוף סוף לחבר שם לפנים. מיכל הגיעה עם תמר ויחד עם שתי בנותיהן האנרגטיות ששמחו להפסיד לימודים, יצאנו לטייל במטעי הזיתים ולראות את המסיק בפעולה. ראינו את המנערות, את הבוצרת, אספנו זיתים והתפלשנו במיכלי האיסוף המלאים זיתים. יום חוויתי עבר עלינו, ובסופו יצא מתכון טעים-טעים, שילוב של זיתים מהמטע ושמן טרי מבית הבד.


מיכל: 'אפשר למרוח טפנד בסנדוויץ' עם בשר או גבינות עיזים וצאן, אפשר לתבל בו חביתה, לערבב אותו לתוך פסטה, אורז או סלט תפוחי אדמה, להוסיף אותו לדגים, פירות ים או בשר צלוי. כיד הדמיון הטובה עליכם.
אני מעדיפה טפנד מזיתים שחורים אבל אפשר בהחלט לגוון גם בירוקים. העיקר שתשקו אותו בהמון שמן זית חדש ורב טעמים'.

חומרים:


250 גרם זיתים. אני השתמשתי בקלמטה יווניים
גרידה מלימון שלם
1 כפית מיץ לימון
קורט מלח
2 פילטים של אנשובי (לא חובה אבל מוסיף המון)
1 שן שום
1/4 כוס שמן זית עדיף ראשון המסיק

 

אופן ההכנה:

1. שמים את כל החומרים מלבד מיץ הלימון ושמן הזית במעבד מזון.
2. טוחנים בפולסים עד לקבלת עיסה גסה.
3. מעבירים לקערה ומערבבים פנימה מיץ לימון ושמן זית.
4. שומרים בצנצנת במקרר.