זן החודש - שקדים השני ב50% הנחה!
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

כבד קצוץ בזרעוני כמון

המתכון מופיע באתר באדיבות ארז קומרובסקי מ"לחם ארז" ו"בית הספר לבישול גלילי".

בביתו שבמושב מתת, מנחה ארז סדנאות של אפיה ובישול אקולוגי שורשי המשתמש בצמחיה הטבעית שבאזור ובירקות אורגניים הגדלים "עם יחס אישי צמוד", אותם קוטפים המשתתפים ישר מהערוגות.

החל מחודש ספטמבר 2011, משתתף ארז בתכנית "שף, תטעם" בקניון שרונים – הוד השרון. במסגרת הסדנאות, מבשלים שפים מובילים מאכלים שונים בעזרת הקהל. לאחר ההכנה, משתתפים הצופים בטעימת המאכלים.

צילם את המנה: איתיאל ציון.

 

חומרים:

1 ק"ג כבד עוף נקי
1.3 ק"ג בצל קצוץ דק
1 כוס שמן זית עדין מזן לצ'ינו או שמן זית אורגני
1 כף גרגרי פלפל שחור
1/2 כף גרגרי פלפל ירוק
1 כפית גרגרי פלפל אדום
1 כפית זירעוני כמוןמלח ים גס לפי הטעם
2 כפות סילאן טבעי ללא סוכר

 

צילום: איתיאל ציון

אופן ההכנה:

1. במחבת עבה מחממים 3/4 כוס שמן זית. מטגנים על להבה נמוכה את הבצל הקצוץ כ-3/4 שעה, תוך ערבוב בכף עץ, עד שהבצל מזהיב.
2. מחממים מחבת ברזל על הלהבה הגבוהה ביותר, עד שמתלהטת.
3. כותשים את כל התבלינים ומצפים בהם את הכבדים עם מעט שמן זית.
4. צורבים את הכבדים על המחבת הלוהטת כדקה מכל צד ונזהרים שלא לייבש אותם. פנים הכבדים צריכים להישאר ורודים לגמרי.
5. מוציאים את הכבדים מהמחבת, מערבבים עם הבצל הקצוץ המטוגן וקוצצים דק.מוסיפים רבע כוס שמן זית, מתבלים במלח ים גס, לפי הטעם.
6. מטפטפים מעט סילאן ומגישים מיד.
הכבד הקצוץ הזה לא עובר מקרר.