זן החודש - שקדים השני ב50% הנחה!
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

כרעיים עוף במרינדת שמן זית, דבש וחומץ בלסמי עם פסטו פיסטוק

המתכון הוצג ע"י פיליס גלזר בכנס שמן הזית הבינלאומי 2011 Terraolivo

 

חומרים:

12 כרעיים עוף ללא עצם ועור

½ כוס דבש

6 כפות חומץ בלסמי

6 כפות שמן זית כתית מעולה מזן אסקל

2 כפות אורגנו יבש

8 שיני שום כתושות + 2 שיני שום שלמים, מחולקים

מלח

פלפל

 

לפסטו:

2/3 כוס פיסטוקים מקולפים

2 כוסות דחוסות עלי תרד טריים קצוצים גס

1 כוס דחוסה עלי בזיליקום קצוצים גס

½ כוס שמן אבוקדו או שמן זית כתית מעולה

½ 1 כפות קליפת לימון טחון

2/3 כפיות מיץ לימון טרי

מלח גס לפי הטעם

עלי אורגנו לקישוט

 

 

 

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הכרעיים ומייבשים. אין להוריד שומן.

2. בקערה לא מתכתית, מערבבים דבש, חומץ,שמן זית, אורגנו, שמן זית, מלח ופלפל לבן לפי הטעם. מוסיפים את הכרעיים למרינדה, הופכים, מכסים ומקררים לפחות שעתיים או כל הלילה. הופכים מדי פעם.
3. מחממים את התנור ל-200 מעלות. שמים את הכרעיים בתבנית אפייה עם החלק העליון כלפי מטה ויוצקים מלמעלה את הרוטב. צולים בתנור עד שהעוף זהוב-שחום, 20-30 דקות. מסובבים את התבנית באמצע הצלייה כדי שיזהיב באופן אחיד.
4. מכינים את הפסטו: בקערת מערבל חשמלי, טוחנים את הפיסטוקים, מוסיפים את התרד והבזיליקום עם 2 שיני שום וטוחנים בפולסים.
5. בזמן שהמעבד פועל, מוסיפים את שמן הזית וממעבדים עד למרקם חלק. מעבירים לקערה ומוסיפים מיץ לימון וקליפת לימון. מתבלים במלח ופלפל.
6. להגשה, שמים 1-2 כרעיים על כל צלחת ויוצקים למעלה פסטו. מקשטים בפלפל שחור גרוס ועלי אורגנו טריים.