זן החודש - סורי
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

מתכון לסלט ארטישוק על בסיס איוליו

מתכון של שף אור שאוליאןסלט ארטישוק על בסיס איוליו, קל להכנה, מנה יפה שמותירה רושם רב
על האורחים והטעם, ערב לחיך כך שאי אפשר להישאר אדישים....

חומרים:

כמות : תוספת לשלושה סועדים
רמה: קל
זמן עבודה: 15 דקות

כחצי כרישה חתוכה לרבעים לאורך וקצוצה דק

3 שיני שום ישראלי חי, פרוס דק

8 בייבי ארטישוקים קלופים נקיים ותוכים לרבעים

2 פלפים בצבעים שונים חתוכים לרצועות

צילי חריף אחת פרוס

מיץ לימון מכחצי לימון

וכחצי חופן של עשבים קציצים דק דק דק

לדוגמה- טימין רוזמרין, פטרוזילה, זעתר, ריחן ושמיר

מתכון לסלט ארטישוק על בסיס איוליו

 

אופן ההכנה:

הכנה פשוטה ביותר-
מחממים מחבת גדולה עם האש ומוסיפים כשלוש כפות שמן זית
ברגע שהשמן מתחמם וטיפה מעלה עשן, זהו הזמן להתחיל להקפיץ את הירקות בסדר שרשום עד ללימון
כל ירק כחצי דקה, דקה של הקפצה על המחבת החמה עד לקבלת טיפה צבע {אנחנו לא רוצים לרכך את הירקות, רק לצרוב אותם טיפה}
אחרי שסיימנו להקפיץ את הירקות רצוי להעביר כמה שיותר מהר לקערה גדולה, עדיף זכוכית שתעזור לסלט להתקרר ושלא ימשיך את הבישול וירכל את הירוקת.
לפני ההגשה- לתבל במיץ לימון בעשבים הקצוצים שלוש כפות שמן זית מיוחד לתיבול סלטים ומלח פלפל לפי הטעם {אישית אני מוסיף מינימום של מלח, אני אוהב לטעם את הירקות ולא מלח בטעם ירקות}

מומלץ גם להגיש את הסלט חם וישר מהמחבת לצלחת