זן החודש - שקדים השני ב50% הנחה!
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

סטייק טרטר עם שבבי בייגל פריכים

השפית טניה גנידה - סיאטל


טניה גנידה, ניו-יורקית במקור, היא אמנית בעל תואר ראשון באמנות חזותית מ- University of New York.

זמן קצר אחרי סיום לימודיה, היא גילתה שאהבתה האמיתית היא לאוכל ולא לפסלי מתכת. בהיותה סו-שפית במספר מסעדות פאר, השתכנעה שהבחירה נכונה.

בעשר השנים האחרונות, טניה עובדת כשפית עצמאית ומכינה ארוחות יצירתיות לעשירון העליון באזור סיאטל, כשאת חלק הארי של מרכיבי הבישול שלה (תרנגולות, ירקות וצמחי תבלין), היא מגדלת בעצמה בחווה החקלאית שלה.

לגבי השראה, אומרת טניה: "את ההשראה שלי אני מקבלת דווקא מהדודה שלי טליה בהרל. היא ההיפך ממני. היא מבשלת נהדר, אבל בחרה לעסוק בעיצוב וייצור תכשיטי כסף. אנחנו משוחחות המון, גם על אמנות וגם על בישול".

חומרים ל-2 מנות:


לסטייק טרטר:
½ ק"ג בשר בקר
1 בצל שאלוט
3 בצל ירוק
3 כפות צלפים
1 כפית רוטב ווּסטרשייר
5 כפות שמן זית מזן אסקל או סורי (בעלי טעם בולט וחריפות יחסית)
1/2 1 כפיות מלח ים
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות פטרוזיליה


לשבבי בייגל פריכים
1 בייגל
2 כפות תימין מיובש
1 כף מלח ים
2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבשר לחתיכות קטנות עם סכין חדה מאוד. אני אוהבת לבצע חתכים בצורת גילוח בבשר, ורק לאחר מכן לקצוץ עד שהוא מגיע לגודל ולמרקם הרצוי (כפי שאפשר לראות בתמונה). הבשר יהיה קשה לאכילה אם חותכים יתר על המידה. מעבירים לקערה בינונית.

2. קוצצים דק את בצלצלי השאלוט, הפטרוזיליה והצלפים.חותכים את הבצלים הירוקים לפרוסות דקות.

3. מוסיפים את השאלוט, הבצל הירוק, הצלפים ופטרוזיליה לבשר. מערבבים בעדינות.
4. מוסיפים לקערה את רוטב הווסטרשייר, 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות.

5. מסדרים את הטרטר עם כף על צלחת, מזליפים שתי כפות של שמן זית ולסיום מפזרים חצי כפית מלח על הבשר!

 

שבבי בייגל פריכים:

1. לחמם מראש את התנור ל 350 מעלות
2. לחתוך את הבייגל לחתיכות קטנות ולשים בקערה. להוסיף את התימין היבש, מעט מלח ים ושמן זית.
3. לאפות בתנור למשך 15 דקות או עד שהשבבים פריכים. הם מהווים תוספת נפלאה לצד הטרטר.