זן החודש - אסקל
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

סינטה בשמן זית

המתכון הוא פרי פיתוח של שף צעיר ומוכשר: נוי..... וניר מ"הבשר של ניר"
הוא מאוד פשוט להכנה והוא טעים בצורה נדירה.
אתם חייבים לנסות!!
מה שיפה במתכון הזה,  הוא שבלי הרבה התערבות מצידנו- מקבלים מעדן נדיר, חם וטעים איימים.
אם מוסיפים לזה תפו"א בתנור (על פי מתכון שלנו כמובן) אז יש לכם ארוחת ערב מפנקת ביותר.
נ.ב: יתרון נוסף שיש עם הסינטה, זה שאם נשאר- למחרת יש לכם בשר לסנדביץ' נהדר.

חומרים ל-8 סועדים:


- נתח סינטה במשקל 2 ק"ג
- 2 ל' שמן זית מזן פיקואל
- מלח גס מתובל
- מדחום לבשר

 

אופן ההכנה:

1. משרים את הסינטה (בסיר הבישול) בשמן זית פיקואל למשך מספר שעות. (לדקור את הבשר כדי שהשמן יחדור פנימה)
2. מחממים תנור ל- 185 מעלות. כשהתנור מגיע לטמפרטורה הרצויה, מכניסים את הנתח על הרשת, כשהמדחום תקוע בבשר לכל אורכו.
3. לאחר כ- 15 דקות מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות עד שהמדחום מראה טמפ' של 40-45 מעלות בתוך הבשר ומוציאים.
4. בינתיים מחממים את שמן הזית בסיר בו היה מושרה הבשר עד לטמפ' של 140 מעלות (בעזרת המדחום)
5. מכניסים את הנתח לתוך השמן החם וכל כמה זמן מסובבים את הנתח בתוך השמן עד שהמדחום שבתוך הבשר מראה טמפ' של 58 מעלות.
יש לזכור כי גם אחרי שמוציאים את הבשר מהשמן הוא ממשיך להתבשל- אז מי שאוהב את הבשר במידת צלייה מידיום רייר- יש להוציא את הבשר בחום של 53 מעלות.
6. להמתין כ- 5 דקות, לפרוס ולאכול
7. בתיאבון!!