זן החודש - שקדים השני ב50% הנחה!
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

עוגת לימון עם שמן זית

טליה בהרל היא מעצבת תכשיטים מצליחה בארה"ב. תכשיטיה נמצאים למכירה בטובי הגלריות ברחבי ארה"ב והיא מציגה אותם גם במיטב תערוכות הצורפות והאמנות בארה"ב. את חלק משעות הפנאי שלה היא מקדישה לבישול. כמו התכשיטים שלה, גם הבישול יצירתי ויוצא דופן. המתכון של עוגת לימון עם שמן זית, הוא רק דוגמה צנועה של המטבח הבהרלי. להנאתכם.

חומרים:


3/4 כוס שמן זית + מעט לשימון התבנית -אני אוהבת את זן לצ'ינו העדין בטעמו
לימון גדול אחד
1 כוס קמח לעוגה (לא קמח תופח)
5 ביצים – יש להפריד בין חלמונים לחלבונים ולהשאיר חלבון של ביצה אחת בנפרד
3/4 כוס סוכר + עוד כף וחצי
חצי כפית מלח
תבנית קפיצית לעוגה (קוטר 24 ס"מ)
נייר אפיה

 

אופן ההכנה:

1. לחמם את התנור ל-180 מעלות
2. לשמן את התבנית בשמן זית
3. לגרד את קליפת הלימון לתוך הקמח.
4. לסחוט חצי מהלימון ולשמור כפית וחצי של מיץ הלימון
5. לערבל במיקסר את חלמוני הביצים וחצי כוס סוכר, במהירות גבוהה כ-3 דקות, עד שהתערובת הופכת בהירה וסמיכה. להוריד את מהירות הערבול לבינונית.
6. להוסיף את שמן הזית ומיץ הלימון ולערבל עד שהתערובת אחידה.
7. להוסיף בהדרגה את הקמח ולערבב עם כף עץ, עד שהתערובת מתאחדת.
8. להקציף במיקסר 4 חלבונים עם חצי כפית מלח במהירות בינונית, עד להקצפה.
9. להוסיף 1/4 כוס סוכר בהדרגה ולערבל עד שהתערובת הופכת מתקשה (כ-3 דקות).
10. לקפל בעדינות 1/3 מהחלבונים המוקצפים לתוך החלמונים, להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב בעדינות.
11. לשפוך את כל התערובת לתבנית האפייה. להוציא את בועות האוויר מהתערובת ע"י דפיקת התבנית על השיש.
12. לפזר למעלה את הסוכר שנשאר (כף וחצי) ולאפות עד שהעוגה מנופחת וזהובה (עד שאפשר לתקוע קיסם והוא יוצא נקי) כ- 45 דקות
13. לתת לעוגה להתקרר על רשת כ-10 דקות ולהפריד את היקף התבנית מהבסיס
14. לקרר לטמפרטורת החדר (כשעה ורבע).

מומלץ להגיש יחד עם יין קינוח.