זן החודש - פיקואל
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

פחים ובקבוקים – על איחסון שמן זית

הפקת שמן זית איכותי נעשית בכבישה קרה - סחיטה במכבש ללא חימום. בסלנג המקצועי, תהליך זה נקרא "עצירה". תהליך הפקת השמן נערך ב-3 שלבים:


• קטיף הזיתים והבאתם אל בית הבד תוך פחות מ-24 שעות. ריסוק הזיתים והפיכתם לעיסה ( נקראת "גפת").
• בשלב השני מתבצעת הכבישה, ע"י הפעלת לחץ על הזיתים סחיטת הנוזלים שבהם. התערובת של שמן הזית והמים שנסחטו נקראת "מוהל".
• השלב השלישי הוא שלב ההפרדה בין המים והגפת לשמן. איכות השמן נקבעת ע"פ טיב הפרי, איכותו ובקרה מלאה בתהליך היצור.

 

בבתי בד חדישים התהליך נעשה במכונות סגורות. הזיתים עוברים במתקן שטיפה והפרדת העלים, משם למכונה המרסקת את הזיתים. דַייסת הזיתים המרוסקים מוזרמת במנות למכבש הסוחט את הזיתים בפעולה מהירה בלחץ גבוה. הנוזל שנסחט מוזרם לצנטריפוגות הפרדה המפרידות את השמן מן המוהל.
שמן מוגדר כ"כבישה קרה" אם הופק בלחץ, ללא כימיקלים ובטמפרטורה שאינה עולה על 30 מעלות. שמנים אלה שומרים על הטעם, הארומה, והצבע המקוריים.


לשמן הזית יש שלושה אויבים:

אור - חשוב לאחסן את השמן בבקבוק ירוק המסנן את האור, או בפח אטום.
חום - חשוב לשמור את השמן במקום קריר ומוצל.
אוויר - את המיכל הגדול, עדיף לפתוח כמה שפחות. העבירו את השמן לכלי קטן שישמש לפתיחה היומיומית. שמן המאוחסן בתנאים המומלצים, יחזיק במצב טוב כשנה עד שנה וחצי.


יש החושבים ששמן זית משתבח עם הזמן, כמו יין. הנחה זו אינה נכונה. ככל שהשמן ישן יותר, הוא מתחמצן יותר מהר. הוא מאבד מטעמו ומסגולותיו הרפואיות.

 

אריזה פלסטית פוגעת באיכות השמן: מיכלים פלסטיים אינם מיטיבים עם השמן. כדאי לדעת ששמן זית, בבואו במגע עם חומרים פלסטיים, מגיב ביצירת חומרים רעילים.


ההמלצה של מסיק - קיבוץ מגל:

קנו אריזת שמן בהתאם לצריכה הביתית. מיכלים קטנים אנו ממליצים לסיים תוך חודשיים מיום הפתיחה. אם אתם קונים את השמן באריזה גדולה (מטעמי נוחיות או חיסכון), העבירו מידי פעם מנות של השמן לבקבוקי זכוכית כהים ושמרו אותם במקום קריר ומוצל.

 

השימוש בפח עם פיית מזיגה:

1.כופפו את שני חצאי הטבעות הירוקות כלפי מעלה
2. משכו את שתי הטבעות למעלה כדי לשלוף החוצה את הפייה.
3. הבריגו את המכסה הירוק בכיוון הפתיחה.
4. שלפו את פקק האטימה שבתוך פיית המזיגה.
5. מזגו את השמן לבקבוקים.
6. הבריגו חזרה את המכסה הירוק, אבל אל תכניסו את הפייה חזרה לתוך הפח, כדי שלא תיקרע.