זן החודש - סורי
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

פילה סלמון בתנור ברוטב עגבניות, זיתים ובזיליקום

מתוך הספר 'פותחים שולחן 2' של השף ישראל אהרוני, בהוצאת כנרת

חומרים:


6 נתחים של פילה סלמון עם העור, במשקל כ-200 גרם האחד
מעט שמן זית, מלח ופלפל

 

לרוטב:
4 כפות שמן זית פיקואל
3 עלי מרווה
2 שיני שום, קצוצות
1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל שחור גרוס
8 זיתים מזן קלמטה, מגולענים וקצוצים גס

 

להגשה:
כ -20 עלי בזיליקום

 

אופן ההכנה:

1.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)

2. משמנים את נתחי הדג במעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים.

3. משמנים מחבת טפלון רחבה במעט שמן זית ומניחים לה להתחמם כמה דקות.

כשהמחבת חמה, מניחים את הדגים, צד העור כלפי מטה, וצורבים 2-3 דקות, עד שהעור

פריך מעט. הופכים את הדגים וצורבים אותם דקה נוספת. מניחים את הנתחים זה לצד זה

בתבנית חסינת חום.

4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ויוצקים על הדגים. מכניסים לתנור ואופים 10

דקות.

5. מחלקים לצלחות הגשה, מניחים מעל הדגים עלי בזיליקום טריים ומגישים.