זן החודש - אסקל
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

ציבאלעס מיט אייער - סלט תפוחי אדמה לפסח

מהספר "שמאלץ - המטבח היהודי המזרח אירופאי, מתכונים, מסורות וסיפורי סבתא" של שמיל הולנד בעריכת נילי אושרוב


את הספר בישלו שני שפים ביחד – השף שמיל הולנד, שהוא גם היסטוריון, דמות ידועה בז'אנר הקולינארי המזרח אירופאי. בעבר היו לו קייטרינג מהולל ומסעדה מהוללת לא פחות. היום הוא מדריך סיורים קולינריים, מלמד, ומבשל אוכל יהודי. לשמיל יש ידע עצום, וזיכרונות משובחים במיוחד מסבתא פרומה שלו, שהעבירה לו ישירות את זיכרונות צ'יצ'וב – העיירה היהודית-פולנית בה חיו היא ומשפחתה עד השואה. הזיכרונות של הסבתא רבת הקסם עם לשונה הציורית מוסיפים תבלין מיוחד (לא חריף מדי חלילה, אתם יודעים, אוכל פולני). "הספר מתחקה אחרי שורשי המטבח היהודי המזרח-אירופאי", אומר שמיל, "אבל יש בו את הפרשנות הישראלית – החל מהשפעות הישראליות על הבישול וכלה בפרשנות אישית שלי". צוות מסיק עשה מאמץ מיוחד ומצא בספר את המתכון היחידי המכיל שמן זית. כידוע, מרכיב זה לא היה מקובל במזרח אירופה של סבתא פרומה.

חומרים:


5 תפוחי אדמה בינוניים

5 ביצים

רבע כוס שמן זית לצ'ינו

חצי כוס בצל ירוק קצוץ

1 בצל יבש קטן קצוץ דק

מלח ופלפל שחור

 

*שמן זית לא היה מוכר במטבח המזרח אירופאי והתחילו להשתמש בו בארץ בפסח מטעמי כשרות (לא היו בטוחים בכשרותם לפסח של כל השמנים שמופקים מקטניות, דגנים וכו') והמשיכו להשתמש בו מטעמי טעם.

 


 

 

אופן ההכנה:


סלט זה של תפוחי אדמה נקרא דווקא על שם מרכיביו האחרים – ביצים ובצל – שאף הם נמצאים בו בשפע. ניתן להכין את הסלט מפירה נקי שנשאר או מתפוחי אדמה שבושלו בקליפתם במיוחד למטרה זו. כמו בכל המנות של תפוחי אדמה מבושלים, יש להקפיד שתפוחי האדמה יישארו יבשים לאחר הבישול ולא ספוגים במים.


1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שמזלג הננעץ בהם יוצא בקלות.

2. מסננים מיד מהמים ומניחים להתקרר ולהתייבש.

3. מקלפים את תפוחי האדמה.

4. מבשלים את הביצים במשך 20 דקות על סף רתיחה.

5. שוטפים היטב במים קרים ומקלפים.

6. מגררים בפומפייה דקה את תפוחי האדמה והביצים, מוסיפים את הבצל הקצוץ והבצל הירוק ומתבלים בפלפל שחור, מלח ושמן זית. מערבבים היטב לעיסה אחידה.

7. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר. הסלט הוא תוכן מצוין לכריך מצות.