זן החודש - פיקואל
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

קינואה עם ירקות קלויים

רונית אופנהיים מקייטרינג טעמים מפתים - מתרבות שבט האינקה - לצלחת הבריאה שלכם

 

מאכל הקינואה הטעים, הבריא והאהוב הוא , למעשה, הזרעים של צמח הקינואה. בני שבט האינקה ראו בקינואה מאכל מלכים. שנים רבות חלפו מאז, והרבה סלטי קינואה נאכלו, וכיום נחשב הקינואה, המכיל אחוז גבוה של פרוטאין וקל מאד לעיכול, לאחד המאכלים הבריאים ביותר.

חומרים:


1 כוס קינואה

1 וחצי כוסות מים

1 פלפל מכל צבע, חתוכים לקוביות גסות

חציל חתוך לקוביות

כרובית חתוכה לפרחים

בטטה חתוכה לקוביות

3 כפות שמן זית - אני מעדיפה את זן קורינייקי. טעם הזית מודגש, החריפות גבוהה והמרירות נמוכה.

1 בצל סגול

קישוא (רצוי זוקיני)

שום כתוש

מלח גס

פלפל גרוס

 

 

אופן ההכנה:


1. מחממים 3 כפות שמן בסיר

2. מוסיפים את הקינואה ומטגנים מעט

3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את האש ונותנים למים להיספג בקינואה.

5. מורידים את הסיר מהאש ונותנים לקינואה להתקרר.

6. את הירקות החתוכים מניחים על תבנית, מזלפים עליהם שמן זית ומפזרים מלח גס, פלפל גרוס ושום כתוש.

7. את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.

8. מעבירים את הקינואה ואת הירקות הקלויים לקערה, מוסיפים 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור.