זן החודש - סורי
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

קישואים עגולים ממולאים בירקות שורש ובורגול

של השף ישראל אהרוני – מתוך הספר 'אהרוני פותח שולחן' בהוצאת כנרת

חומרים ל-4 מנות:

 

8 קישואים עגולים, מרוקנים ומוכנים למילוי (הדרך הנוחה לרוקן אותם היא בכף פריזאית)

שמן זית מזן פיקואל. טעמו מאד בולט, אך לא חריף מדי.

 

למילוי:

1/4 כוס שמן זית

5 שיני שום, קלופות וקצוצות

2 כפות עלי תימין טריים

5 עלי מרווה, קצוצים

1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מזרעים וקצוץ דק

1 בצל, קצוץ דק

1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאד

1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאד

3 גבעולי סלרי (מראש הסלרי), שטופים וקצוצים

מלח, פלפל שחור טחון טרי

1/4 כוס צנוברים, קלויים

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

20 עלי נענע, קצוצים

3/4 כוס בורגול גס, מושרה במים קרים 1/2 שעה

 

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון, סחוט טרי

2 שיני שום, קצוצות

1 בצל, קצוץ

2 עלי דפנה

3 כוסות מרק עוף צח

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

אופן ההכנה:
 

מחממים את התנור ל-200 מעלות


המילוי:

1. מחממים את השמן במחבת רחבה, וכשהוא חם שמים בו את השום, התימין, המרווה, הפלפל החריף והבצל.

2. מאדים תוך ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים את הגזר, שורש הסלרי, והגבעולים הקצוצים, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים יחד כ-5 דקות נוספות.

3. מוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה ואת עלי הנענע ומערבבים. מסירים מהאש ומקררים מעט.

4. מטגנים את הבורגול וסוחטים אותו מעט בידיים. מוסיפים לתערובת הירקות ומערבבים.
5. ממלאים את הקישואים בתערובת, כך שהיא תבלוט יפה מעל לפתח הקישוא המרוקן. שמים את הקישואים בתבנית צליהו מברישים אותם בשמן זית. מכניסים לתנור ואופים רק 6-7 דקות, לשיזוף ראשוני. מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות.


הרוטב:

1. בינתיים שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה.

2. יוצקים את הרוטב בזהירות לתבנית. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עוד שעה. מדי פעם "משקים" את הקישואים בעזרת מצקת בנוזלים שבתבנית.

 

אפשר גם, ואף מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט:

מערבבים 2 כוסות יוגורט צאן עם 3 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, מלח, פלפל ומעט כוסברה או נענע קצוצות (או שתיהן).