זן החודש - אורגני
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

רוטב פסטו

מקורו של רוטב הפסטו בגנואה-איטליה. שמו ניתן לו מהפועל PESTARE שפירושו לכתוש. השם מעיד על הטכניקה המקורית של יצירת הממרח המשובח, בעזרת מכתש ועלי. במקור, נוצר הממרח מעלי בזיליקום, מעט שום, צנוברים, שמן זית וגבינה קשה מסוג מוצרלה או פקורינו. עם השנים, נוצרו במטבחים השונים וריאציות מגוונות המחליפות חלק מהרכיבים, בהתאם לחומרים הזמינים בסביבה או למחירי המרכיבים (הותיקים זוכרים שגם בארץ היו תקופות שבהן מחיר הצנוברים הגיעו לשיאים והיה צריך לקחת משכנתא כדי לקנות אותם). למשל: את הבזיליקום ניתן להחליף בפטרוזיליה או כוסברה. את הצנוברים בבוטני קשיו, אגוזים או שקדים. ניתן להשמיט את הגבינה ליצירת פסטו "פרווה". הבשלנים בחבל פרובאנס שבצרפת יצרו את ה- Pistou - תיבול למרק על בסיס בזיליקום, שמן זית ושום בלבד, ובסיציליה יצרו את פסטו א-לה-סיצ'יליאנה – בתוספת עגבניות מיובשות. ממרח הפסטו משמש לתיבול במגוון רחב מאד של מתכונים כגון: פסטה, מאכלי דגים, כריכים, תיבול מרקים, מאפים ועוד.

חומרים:


1 חבילת עלי בזיליקום
100 גרם צנוברים
2-3 שיני שום
חצי כוס שמן זית מזן קורינייקי
מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:


1. לשטוף ולייבש את עלי הבזיליקום

2. לכתוש את כל המרכיבים יחד במכתש ועלי, או במעבד מזון (להשאיר גס)

3. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם

 

לשדרוג – ניתן (ורצוי) להוסיף גבינת פרמזן מגורדת
אם אתם מכירים גירסאות אחרות של ממרח פסטו, אנא כיתבו לנו ונשמח לפרסם אותן באתר.