זן החודש - פיקואל
להזמנה זן החודש 

מועדון הלקוחות
הצטרפו עכשיו

הירשם למועדון הלקוחות

הירשם למועדון הלקוחות

יומולדת

הזן שלי | סמן הכל







captcha

שמן ראשון המסיק

שמן ראשון המסיק הינו השמן הראשון של העונה. זהו שמן הזית במצב בתולי, שלא עבר סינון או הצללה לאחר עצירת השמן. שמן זה עכור במראהו ומרקמו סמיך. השמן בעל ארומה מיוחדת וטעמים עזים, פירותיים ועשבוניים. השמן הינו מהדורה מוגבלת וניתן להשיג אותו בחודשי המסיק בלבד. מקובל בעולם למכור את מוצרי ראשון המסיק בבקבוקים שקופים כדי להגביר את ההנאה מצבעו הירוק-מרענן. בתחתית הבקבוק מצטברים לאט משקעי השמן. אין הדבר מעיד על דרגת האיכות של השמן והמשקעים אינם משפיעים על טעמו. זהו התהליך הטבעי שעובר השמן, בדרך להיות שמן זני רגיל.

 

מגדלים לאט... מוסקים מהר

אנו מייחסים חשיבות רבה לפיקוח הקפדני על כל שלב בתהליך יצירת השמן, החל מגידול עצי הזית, המסיק והעברה מסודרת לבית הבד, מיד לאחר המסיק. הזמן שבין המסיק ליצירת השמן חייב להיות קצר ככל האפשר.

בבית הבד אנו נמצאים כל הזמן על מנת לפקח על התהליך ולוודא שאנו מספקים לכם את השמן האיכותי ביותר. השמן החדש, נשמר במיכלי נירוסטה מבוקרי חמצן ומאוחסן במהלך השנה עד לרגע הביקבוק.

 

 


ראשון המסיק - טעם עז וסגולות רפואיות

כפי שציינו, שמן ראשון המסיק הינו בעל טעמים עזים ובעל חריפות ומרירות המאפיינים את פירות הזית הצעירים. הוא מאד דומיננטי בטעמו ולכן הוא מיועד לתיבול בלבד. הוא אינו מתאים לטיגון מכיוון שבשונה משמן צלול אשר נקודת העישון שלו גבוהה מאד, בשמן הראשוני נקודת העישון מאד נמוכה ולכן השמן נשרף במהירות. מומחי בריאות מייחסים לשמן ראשון המסיק סגולות רפואיות חשובות. זהו שמן צעיר, רענן ואחוז הפנופנולים (נוגדי חימצון שמורידים את רמת הכולסטרול הרע) בו גבוה מאד.


חגיגות ראשון המסיק

תקופת המסיק מלווה אצלנו בהתרגשות רבה. אחרי תקופה ארוכה של טיפול קפדני ואוהב בשתילים ובעצים הבוגרים, כיף לראות את הזיתים המשובחים נקטפים ונאספים ולאחר מכן הופכים לשמן זית כתית משובח.

בתקופה זו, אנו מזמינים אתכם ליהנות מהמהדורה המוגבלת של שמן ראשון המסיק וטעמיו המיוחדים. אתם יכולים להזמין את שמני ראשון המסיק ישר הביתה, או להגיע למרכז המבקרים שלנו בקיבוץ מגל, לטעום, לבחור את הזן האהוב עליכם ולמלא בקבוק הישר ממיכלי השמן של המהדורה המוגבלת.

להזמנת שמן ראשון המסיק – קטלוג הזנים


 

 

מראשון המסיק לשמן זני משובח

את השמן החדש אנו שומרים למשך כחודש ורק אז מתחילים לשווק אותו. במהלך חודש זה, השמן הופך צלול והשכבה התחתונה במיכל מרכזת את המשקעים. במשקעים משתמשים לרוב לייצור מוצרי קוסמטיקה. המשקעים יוצרים חמצן בשמן מכיוון שיש בהם שאריות של קליפה, וחומרים נוספים, הם גורמים לעלייה ברמת החומציות בו. שמן זית צלול ללא משקעים נשמר באיכותו לאורך זמן, לכן אנו מחכים עד שכל המשקעים שוקעים כך שנוכל להשתמש בשמן צלול. שמן צלול זה הוא שמן הסדרה הזנית שלנו אשר נמכר לאורך כל השנה.