מסיק קיבוץ מגל – הוא מותג שמן הזית המוביל בישראל 6 שנים ברציפות!
עם מעל ל-1,200 דונם כרמים סביב הקיבוץ, 12 זני זיתים ו-4 זני שקדים, המשווקים תחת המותג שלנו.
שמני הזית שאנחנו מוסקים, הינם שמני זית כתית מעולה בכבישה קרה בחומציות של עד 0.5%, המופקים מזני הזיתים השונים הגדלים במטע המטופח שלנו ובמספר מטעים מצומצם הנמצאים תחת פיקוח ובקרה של הצוות החקלאי שלנו. הכרם שלנו בקיבוץ משתרע על פני יותר מ-700 דונם ונחשב למוביל בישראל. שמני הזית שלנו מוכרים וזוכי פרסים בתחרויות שמני זית מקומיות ובינלאומיות.
השמנים שלנו מתחלקים ל-3 סדרות עיקריות:
1. הסדרה הזנית:
הסדרה המוכרת והידועה, כוללת 6 זנים: לצ'ינו, ארבקינה, פיקואל, קורינייקי, אסקל וקורטינה ו-2 בלנדים: שמן הבית והשמן האורגני.
2. הסדרה הארץ ישראלית:
סדרה המקפלת את סיפורו של שמן הזית בארץ ישראל, 3 זני מורשת עתיקים ששורשיהם מגיעים אלפי שנים אחורה – סורי, נבאלי וברנע באריזה מהודרת.
3. הסדרה האזורית, כרם יחידני – נחל חביבה
השמן הוא שילוב ייחודי של הזנים ארבקינה וקורינייקי הגדלים בכרם בנחל חביבה. השמן כמו נחל חביבה, השוצף וגועש בזמן סערה, אך נרגע וזורם לאיטו מיד אחריה, הינו – בעל ניחוח ירוק וטרי של עשבי בר ודשא באף, פה מלא ודרמטי עם מרירות נוכחת ועגולה, וחריפות בינונית וארוכה, המסיימת מסע מלא עוצמה לאורכו של נחל חביבה.
לכל אחד מהשמנים שלנו, טעם ייחודי הנובע מתכונות הזן ממנו הופק השמן, ומאפשר התאמת השמן לסוג המנה ולטעם האישי של המשתמש. המלאי המוגבל והניהול הקפדני מאפשרים לנו להציע לך בכל שנה את השמן האיכותי ביותר במגוון ניחוחות וטעמים נפלאים.
מסעדות, שפים, בלוגרים ופודיס רבים ממליצים ומשתמשים בשמני הזית שלנו ויוצרים חוויות קולינרית עתירות שבחים עבור הסועדים שלהם. מרכז המבקרים, החנות, הכרם והמרפסת שלנו מארחים בכל ימות השנה, אירועי חברה, משתתפי קורסי בישול וקבוצות מטיילים, הכוללים טעימות שמן זית, סיורים וארוחות שף על טהרת השמן הזית המיוחד שלנו.
חברות רבות בישראל מעניקות ללקוחות שלהם, לספקים ולעובדים שלהם מארזים לאירועים מיוחדים שמכילים את שמני הזית שלנו ועוד תוצרת חקלאית ישראלית.
היסטוריה – מסיק קיבוץ מגל – ענף עם שורשים
עוצמתו האדירה ושורשיותו של עץ הזית סחפו גם אותנו… כך קרה שבשנת 1953 החלטנו להקים את הקיבוץ שלנו, מגל, במרכזו של כרם זיתים על גבעה בצד המזרחי של עמק חפר. עד היום כשמשוטטים ברחבי הקיבוץ ופוגשים בעצי זית עתיקים ומרשימים, חשים את עוצמת הקרבה לארץ, לטבע ולאדמה, בדיוק כמו לפני 70 שנה.
הכרמים שלנו
בסוף שנות התשעים של המאה הקודמת, כשהחל משבר המים בישראל נדרשנו לחשיבה מחודשת על אופי הגידולים החקלאיים שלנו. באסיפה כללית של חברי הקיבוץ, החלטנו פה אחד שאנחנו לא מוותרים על החקלאות. הפתרון היה מטעים וכרמים.
בתחום בכרם הזיתים ההתחלה היתה צנועה. בהתחלה שיקמנו את חלקות הבעל (ללא השקיה) כשרוב העצים היו מהזן הסורי המקומי. עם השנים ראינו שהביקוש לשמן זית איכותי וטוב עולה ולכן נטענו עוד ועוד עצים והיום אנו מגדלים כ-700 דונם של כרמים קסומים הפזורים סביב הקיבוץ, חלקם כרמי זיתים אורגניים.
הגידול נעשה בפיקוח מקצועי של אגרונומים המתמחים בגידול – מומחים בקנה מידה עולמי שמנחים חקלאים בעולם כולו.
כרם השקדים שלנו המתפרס על כ-500 דונם, ניטע גם הוא מתוך רצון להמשיך את עבודת האדמה ולנטוע מטע "משלים" לזה של הזיתים.
כרם השקדים הוא מראה מלבב בזמן הפריחה שמתחילה מספר שבועות לאחר הפריחה של שקד הבר, איפשהו במהלך חודש פברואר אז הכרם הופך לזר פרחים ורוד וענק. הפריחה נמשכת בין שבועיים לשלושה שבועות ולאחריה מתחיל השקד להתפתח לאט. במהלך חודש יוני נקטפים השקדים מהעצים ע"י מנערת.
לאחר הקטיף השקדים עוברים ייבוש וקילוף ונארזים באריזות וואקום לשמירה על טריותם. השקד המשווק תחת המותג מסיק קיבוץ מגל הוא שקד ישראלי העונה לשם 'חסן' או 'אום אל פאחם' והוא גדול במיוחד, מתוק ומלא בסידן.
איך אנחנו מפיקים את שמן הזית
זמן הנטיעה הוא בעל חשיבות עליונה – יש להגיע לתנאים האופטימאליים כדי שהאדמה תקלוט את השתיל והוא יתחיל את מסעו בעולם.
לאחר שהעץ גדל ומתחזק מופיעה בעונה (מרץ-אפריל) – הפריחה. פרחי עץ הזית קטנים מאוד ומכל פרח שיעבור תהליך האבקה על-ידי הרוח שתביא לחנטה יצמח פרי הזית.
תקופת המסיק – חגיגות מסיק הזיתים
הפרי גדל ומתפתח ובתחילת הסתיו, לקראת חודש אוקטובר הוא מגיע למצבו האופטימאלי. מועד המסיק משתנה בין הזנים ונקבע ע"פ מספר פרמטרים שנבדקים בבדיקות מעבדה קפדניות טרם המסיק. כאשר הפרי מגיע לשלב הנכון ניתן האות לפתיחת עונת המסיק הנמשכת עד חודש דצמבר!
כדי שהשמן שיופק מהזית יהיה האיכותי ביותר מרגע יצירתו ולאורך זמן, חשוב להקפיד על מספר פרמטרים:
1. בשלות הפרי – הזיתים נמסקים באינדקס הבשלה מוקדם מה שמשפיע על איכותו של השמן וכמובן על הארומות והטעמים שלו.
2. שיטת המסיק – אנו מוסקים בשתי שיטות: מנערת שפועלת על-ידי ניעור גזע העץ, ובוצרת – אשר "רוכבת" על העץ ואוספת את הפרי. שיטות אלו ייחודיות בכך שהן מהירות מאוד ואינן פוגעות בעץ או בפרי.
3. הזמן העובר בין המסיק עצמו ועד ההגעה לבית הבד והפיכת הזיתים לשמן איכותי.
תקופת המסיק נמשכת מסוף אוקטובר עד דצמבר.
בית הבד
ישנה חשיבות רבה למעבר מהיר לבית הבד, ההמתנה של הזיתים מתחילה תהליך של תסיסה וקלקול, ולכן ביום המסיק, הזיתים נשלחים אל בית בד במהירות ושם הם עוברים תהליך של שטיפה, מיון, גריסה, הפרדת חומרים – גפת ושמן ולבסוף סינון.
כדי לשמור על האיכות הגבוהה לאורך זמן, שמן הזית מאוחסן אצלנו בקיבוץ בתנאי בקרה קפדניים. השמן נמזג למיכלי נירוסטה האטומים לאור וחמצן (אור וחמצן הם "אויבים" של שמן הזית ועלולים לגרום להתחמצנותו) ומבטיחים טמפרטורה אופטימאלית.
בתנאים הללו, שמן הזית שלנו נראה טוב, מרגיש טוב, טעמו ואיכותו גבוהים והוא ראוי גם למשיחת מלכים כדרך אבותינו.
ואם במשיחת מלכים עסקינן, אנו מייצרים גם את סדרת מוצרי הקוסמטיקה כי זה כבר ידוע שלשמן הזית יכולת לשמור את העור רך וגמיש, הוא מגן עליו מפני תנאי הסביבה, מהזדקנות העור ואפילו מפיגמנטציה. הוא מכיל חומרי הזנה מרוכזים כמו ויטמין E המשפרים את האלסטיות של העור.
הסדרה כוללת שלושה מוצרים: שמן גוף, חמאת גוף וסבון כולם על בסיס שמני הזית שלנו.
כל השמנים כשרים לפסח למהדרין פרווה – בהשגחת הרבנות המקומית כפר פינס מנשה.
מעוניינים למצוא את הזן שלכם, בואו לטעימות במרכז המבקרים שלנו, רוצים להצטרף למועדוi שלנו וליהנות מהטבות מועדון – להצטרפות לחצו.
מחכים לכם.
מרכז המבקרים – קיבוץ מגל
שעות פעילות:
ימים א'-ה' מ-8:00 עד 17:00
ימי שישי מ-9:00 עד 13:00
שבת – סגור