תמונה של משתמש
תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
אייקון של מיקום

אודות

תהליך הפקת שמן הזית

זמן הנטיעה הוא בעל חשיבות עליונה – יש להגיע לתנאים האופטימאליים כדי שהאדמה תקלוט את השתיל והוא יתחיל את מסעו בעולם.

לאחר שהעץ גדל ומתחזק מופיעה בעונה (מרץ-אפריל) – הפריחה. פרחי עץ הזית קטנים מאוד ומכל פרח שיעבור תהליך האבקה על-ידי הרוח, שלב שנקרא חנטה, יצמח פרי הזית.

תקופת המסיק – חגיגות מסיק הזיתים

הפרי גדל ומתפתח ובתחילת הסתיו, לקראת סוף חודש אוקטובר הוא מגיע למצבו האופטימאלי. זהו האות לפתיחת עונת המסיק הנמשכת עד חודש דצמבר.

כדי שהשמן שיופק מהזית יהיה האיכותי ביותר מרגע יצירתו ולאורך זמן, חשובים מספר גורמים:

  1. בשלות הזית – צבעו צריך להיות ירוק- שחור, מה שמשפיע על טעמו, ריחו וצבעו

של השמן. הצבע המתקבל – צהוב וצלול.

  1. שיטת המסיק – אנו מוסקים בשתי שיטות: מנערת שפועלת על-ידי ניעור גזע העץ,

בוצרת – אשר "רוכבת" על העץ ואוספת את הפרי. שיטות אלו ייחודיות בכך שהן מהירות מאוד ואינן פוגעות בעץ או בפרי.

תקופת המסיק נמשכת מסוף אוקטובר עד דצמבר.

המעבר לבית הבד

ביום המסיק, הזיתים נשלחים אל בית בד ושם הוא עובר תהליך של שטיפה, מיון, גריסה, הפרדת חומרים- גפת ושמן ולבסוף סינון.

כדי לשמור על האיכות הגבוהה לאורך זמן, שמן הזית מאוחסן אצלנו בקיבוץ בתנאי בקרה קפדניים. השמן נמזג למיכלי נירוסטה האטומים לאור וחמצן (שני תנאים העלולים לגרום להתחמצנות השמן) ומבטיחים טמפרטורה אופטימאלית – בתנאים הללו, שמן הזית שלנו נראה טוב, מרגיש טוב, טעמו ואיכותו גבוהים והוא ראוי גם למשיחת מלכים כדרך אבותינו….

 

השמנים כשרים לפסח למהדרין פרווה – בהשגחת הרב מיכאל שלמה שטרן – הרב המקומי של כפר פינס ומועצה אזורית מנשה.

שמן הזית של קיבוץ מגל הנו שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה המופק מזני זיתים שגדלו במטע  המטופח שלנו, ובמספר מטעים מצומצם הנמצאים תחת פיקוח ובקרה של הצוות החקלאי שלנו. הכרם  בקיבוץ משתרע על פני יותר מ-700 דונם ונחשב למוביל בישראל.

המלאי המוגבל והניהול הקפדני מאפשרים לנו להציע לך בכל שנה את השמן האיכותי ביותר במגוון ניחוחות וטעמים נפלאים. כל השמנים של מסיק הם שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה בחומציות של עד 0.5%.

הסדרה הזנית:

כוללת שישה זנים: לצ'ינו, ארבקינה, פיקואל, קורינייקי,  אסקל וקורטינה.

לכל אחד מהזנים טעם ייחודי הנובע מתכונות הזן ממנו הופק השמן, ומאפשר התאמת השמן למזון הנבחר.

בלנד הבית:

בנוסף אנו מציעים את שמן הבית שהרכבו משתנה ממסיק למסיק על פי הרכב ומרקם הזיתים שנמסקו באותה שנה.

הבלנד האורגני:

המכיל שמן מזיתים שגדלו בכרם האורגני.

מסיק קיבוץ מגל – ענף עם שורשים

עוצמתו האדירה ושורשיותו של עץ הזית סחפו גם אותנו… כך קרה שבשנת 1953 החלטנו להקים את הקיבוץ שלנו,  מגל, במרכזו של כרם זיתים על גבעה בצד המזרחי של עמק חפר. עד היום כשמשוטטים ברחבי הקיבוץ ופוגשים בעצי זית עתיקים ומרשימים, חשים את עוצמת הקרבה לארץ, לטבע ולאדמה, בדיוק כמו לפני 50 שנה…

בסוף שנות התשעים של המאה הקודמת, כשהחל משבר המים בישראל נדרשנו לחשיבה מחודשת על אופי הגידולים החקלאיים שלנו. באספה כללית של חברי הקיבוץ, החלטנו פה אחד שאנחנו לא מוותרים על החקלאות. הפתרון היה מטעים וכרמים. בתחום הזית ההתחלה היתה צנועה. בהתחלה שיקמנו את חלקות הבעל (ללא השקיה) כשרוב העצים היו מהזן הסורי המקומי. עם השנים ראינו שהביקוש לשמן זית איכותי וטוב עולה ולכן נטענו עוד ועוד עצים והיום אנו מגדלים כ-700 דונם של כרמים קסומים הפזורים סביב הקיבוץ, חלקם כרמי זיתים אורגניים.

כל השמנים של מסיק קיבוץ מגל הם שמני זית בכבישה קרה.

גידול הזיתים בפיקוח מקצועי של אגרונומים המתמחים בגידול הזית – מומחים בקנה מידה עולמי שמנחים חקלאים בעולם כולו.

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
על כל זני שמן הזית בחנות
(לא כולל מארזים)
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על מבצע החודש
משלוח חינם בהזמנה מעל 250 ₪
זמינים בשעות העבודה