תמונה של משתמש
תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
אייקון של מיקום

הוא ממש כבר כאן, המסיק (סוף סוכות)
והשנה  נראה שהולך להיות מסיק קצת שונה ומאתגר מהרגיל.

כולם וודאי כבר שמעו ומכירים את תופעות מזג האוויר החריגות באיזורנו, על הבצורות המתמשכות, השטפונות וכו',
מה שגורם למחסור בשמן זית ביוון, טורקיה, ספרד ואיטליה  – יצרניות שמן הזית הגדולות בעולם
וכמובן גם אצלנו בישראל.

תנאי מזג האוויר הקיצוניים משפיעים מאוד על עץ הזית וגורמים לירידה משמעותית בכמויות הזיתים על העצים.
חלק מהזנים שאנחנו מגדלים 'סבלו' בשנה החולפת ממזג האוויר הקיצוני (קיץ חם מאוד וחורף לא קר מספיק), שפקד אותנו והיבול בהם הוא נמוך מבד"כ.

על אף כל זאת, אנחנו עושים את כל שניתן כדי להמשיך לגדל ולייצר שמן זית איכותי וללא פשרות.

השנה המסיק יחל בזן ארבקינה, שהבשיל מוקדם בכרמים שלנו ולכן התוכנית היא לסיים למסוק אותו עד סוף אוקטובר.

את המסיק נמשיך עם הזן קורינייקי וכל שאר הזנים, בכרמים בקיבוץ ובעמק החולה, ובהמשך נגיע לכרמים ברמת הגולן המבשילים בד"כ כחודש אחרי השפלה.

שניה לפני ההחלטה על רגע המסיק אנחנו מנסים להבין את הצרכים, את הארומות והטעמים שאתם הלקוחות שלנו מבקשים לקבל בשמני הזית, כדי שנוכל כמו בכל שנה לייצר שמני זית איכותיים, זוכי פרסים.

למועד המסיק יש חשיבות גדולה מאוד בכך, זיתים הנמסקים ירוקים הם בד"כ בעלי ארומות וטעמים ירוקים ועזים וזיתים הנמסיקים שחורים או סגולים הם בעלי ארומות וטעמים בשלים יותר ומכאן החשיבות הגדולה בדיוק מועד המסיק.

בשלב הבא, עורכים בירור על מצב החלקות והבשלתן ,הבדיקה תמיד תסתמך על בדיקות מעבדה הבודקות מספר פרמטרים כגון אחוזי השמן, אחוזי החומר היבש והמים בפרי.

כל הפרמטרים הללו חשובים מאוד בבואנו למסוק, כדי שהשמנים יהיו נפלאים ולכן כולם נכנסים לתוך מערכת השיקולים.

בימים אלה אנחנו עורכים גם חשיבה עתידית בדבר התאמת זנים לאקלים המשתנה, וכדי להפחית אולי את תופעת הסירוגיותבה שנה אחת העץ עמוס פרי ובשנה העוקבת היבול דל.
זו גם עוד סיבה לכך שהכרמים שלנו פרוסים ברחבי הארץ (טרוארים מגוונים) וכל אזור מביא איתו את האיכויות והטעמים שלו.
בשנה החולפת אפילו השקנו סדרה טרוארית בשם 'כרם יחידני', שהביאה את הייחוד של כל אזור גאוגרפי לבקבוק השמן.

על אף כל זה, אנחנו שמחים וגאים בעבודה, ונמשיך לעשות הכל כדי להמשיך לחדש וליצור עבורכם את השמנים המשובחים ביותר.

אז שתהיה לכולנו שנה טובה,
שנת מסיק מוצלחת
וכתית מעולה!

מתרגשים לבשר שבימים האחרונים סיימנו את פרוייקט שיפוץ הפרגולה שלנו!

רוצים להזמין אתכם לצאת מהמשרד / מהשגרה ולבוא אלינו למפגש חוויתי – 'בין קטיף שקדים, בציר ומסיק'.

למה?

-כדי שתוכלו להריח, לטעום ולחוש מהו שמן זית איכותי ישראלי.

-כדי שנוכל לחלוק אתכם את כל היופי שמסביב.

-כדי שנוכל להכיר, אתכם ואתם אותנו חקלאים ישראלים גאים.

אילו אירועים ניתן לערוך אצלינו?

-אירועים משפחתיים

-הרמת כוסית

-ישיבה מחוץ למשרד

-אירוע צוות

ועוד…

אז, צרו איתנו קשר ונבנה ביחד את המפגש שחלמתם עליו!

*בעונה ניתן לשלב סיור חקלאי והסברים במטעים!

*ניתן לשלב גם ארוחת בוקר / צהריים.

* קיימים גם עזרים טכניים

* מיועד לקבוצות של מינ' 10 משתתפים.

נשמח לשמוע מכם

050-5020207 / [email protected]

באיחולי יום טוב וכתית מעולה!

אני מרשה לעצמי לכתוב כמה מילים על איכות שמן זית, רגע לפני שאנחנו משיקים את חוות המכלים החדשה שלנו.
כמנכ"ל מסיק אני יכול להתגאות בכך שמסיק מגל חרט על דגלו את נושא איכות שמן הזית וכבר שש שנים ברציפות – נבחר לשמן הזית האיכותי והטוב ביותר בישראל
יעידו על כך הפרסים שהשמנים זוכים בהם אבל יותר מכל יעידו על כך הצרכנים שלנו.
כחלק משיפור האיכות, השנה השקענו בהקמת חוות מכלים שבסוף התהליך תמנה 30 מכלים בגדלים שונים שמתאימים לצרכים שלנו.

ולמה גדלים שונים?
כי לפי תפיסתנו – יש לשמור כל זן בנפרד ולהפריד בין כל זן לזן, בין החלקות, ההבשלה של הזית, מועד המסיק המדויק, בית הבד ועוד – כל זאת בכדי שנוכל לעקוב בצמוד ולהבין עד הסוף מה יש לנו בכל מיכל ומיכל.
שימור השמן במכלים מותאמים חשוב ביותר, בשביל למנוע מגורמי סביבה להשפיע ולקלקל את שמן.
שלב שימור השמן ארוך מאוד ואנחנו מחוייבים לשמור עליו באיכות מצויינת לאחר שהשקענו בגידול וביצור.
מבטיח גם השנה שאנחנו במסיק נמשיך להוביל ונמשיך לשווק לכם שמן זית ישראלי איכותי!

שלכם,
אורן הכסטר

הנוסע לאורכה של הארץ יפגוש בה אקלימים שונים לחלוטין במרחק נסיעה קלה.
אקלים אלפיני מתחלף למדברי וצחיח או לאקלים כמעט טרופי. שונות כזאת מזמנת מגוון של איזורי גידול ובהם מאפיינים שונים של טעמים וארומות.
נקודות המפגש בין סוגי אקלים שונים הן כאלה בהן נוצר קסם: חיבור של קרקע, משרע טמפרטורות, כיווני זרימת רוח ולחות.
כרם הזיתים שלנו, הנטוע על גדתו הדרומית של נחל חביבה, הוא מקום בו נוצר קסם כזה: חיבור בין מישור החוף הים תיכוני והרי השומרון הגבוהים, בין זרימת אוויר לח מן הים והגאיות הצרים של מרכז השומרון, בין אדמת הגיר של שלוחות ההרים לאדמת הסחף של הנחל.
הכרם בנחל חביבה מורכב משני זנים ים תיכוניים מובהקים: קורונייקי וארבקינה, הראשון מקורו בחופי הים התיכון, והשני בגבעות המתרוממות.
השילוב של שניהם ביחד סוגר את מעגל הקסם, הזורם בין ההרים והגאיות, עובר באדמה ומתפתל ברוח העולה מן הים. שילוב של מורכבות ים תיכונית. של המפגש הקסום בין ההר והחוף – כזה הוא הכרם שלנו, על גדתו הדרומית של נחל חביבה.

כמו נחל חביבה, השוצף וגועש בזמן סערה, אך נרגע וזורם לאיטו מיד אחריה, כך גם שמן הזית – בעל ניחוח ירוק וטרי של עשבי בר ודשא באף, פה מלא ודרמטי עם מרירות נוכחת ועגולה, וחריפות בינונית וארוכה, המסיימת מסע מלא עוצמה לאורכו של נחל חביבה.

בלנד כרם יחידני נחל חביבה – עכשיו במהדורה מוגבלת – מזמינים אתכם לטעום ולגלות את הקסם!

כמו בכל שנה גם השנה חשבנו רבות ובחרנו מספר תחרויות שמני זית בינלאומיות אליהן שלחנו את השמנים שלנו.

אנחנו רואים חשיבות גדולה בשליחת השמנים שלנו לתחרויות בחו"ל, המפגש עם שמנים איכותיים מכל העולם מדייק אותנו, והזכיות בפרסים מחזקות אותנו על הדרך שאנחנו עושים ועל ההתמדה שבסופו של דבר שמשתלמת.

גם השנה אנחנו מקבלים בהתרגשות גדולה את התוצאות ואנחנו יותר משמחים לחלוק אותן אתכם החברים שלנו.

התחרויות לעונה זו הסתיימו ואנחנו נרגשים לחלוק אתכם את רשימת הפרסים הכה מכובדת בהם זכו השמנים שלנו השנה!

התחרות הראשונה שאליה שלחנו שמנים השנה היא תחרות שמני הזית LOS ANGELES INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITION המתקיימת בלוס אנג'לס, בפעם ה-24.

בה זכו השמנים:

הקורטינה שלנו שזכתה בפרס היוקרתי BEST OF CLASS וכמובן במדליית זהב.

הקורנייקי שזכה במדליית כסף

ושמן הבית שזכה במדליית כסף

https://fairplex.com/competitions/olive-oil-competition/

תחרות נוספת אליה נשלחו השמנים שלנו היא תחרות OVIBEJA המתקיימת כל שנה כבר 12 שנים בפורטוגל. בתחרות זו מתחרים השמנים תחת 4 קטגוריות של טעמים.

ובה הארבקינה שלנו קבלה ציון לשבח בקטגוריית שמנים ירוקים עדינים.

https://www.azeite-ovibeja.pt/en

עוד תחרות אליה נשלחו השמנים שלנו היא תחרות EVOOLEUM, זו תחרות שמני זית יוקרתית המתקיימת בספרד מאז שנת 94, בה מתוך מגוון גדול של שמנים הנשלחים לתחרות נבחרים שמני הזית הטובים ביותר מהם מורכבת רשימת 100 הזוכים.

השנה הקורנייקי שלנו נכנס לרשימת הכה מכובדת!

https://www.evooleum.com/en/evooleum-top100/

גם לטורקיה שלחנו את השמנים שלנו ושמחנו מאוד כשהתבשרנו על זכייה נוספת של הברנע שלנו בפרס יוקרתי בתחרות שמני הזית ANATOLIAN IOOC המתקיימת בטורקיה, הברנע זכה בטקס סיום התחרות בפרס הכה משמח – שמן הזית הישראלי הטוב בתחרות!

עוד זכו:

הקורנייקי – מדליית זהב

ארבקינה – מדליית זהב

אורגני – מדליית זהב

נבאלי – מדליית זהב

לצ'ינו – מדליית כסף

סורי – מדליית כסף

https://www.anatolianiooc.com/competition-results-020/competition-results-2023?urunAdi=&ulke=Israel&urunTipi=&odul=&bestOfCountry=

גם הזכיות מתחרות שמני הזית היוקרתיתATHENA המתקיימת ביוון הגיעו ואיתן שמחה גדולה!

השמנים הזוכים בתחרות זו הם:

סדרת כרם יחידני – המישור הגדול זכה במדליית זהב

סדרת כרם יחידני – נחלים קדומים זכה במדליית זהב

הנבאלי שלנו זכה במדליית כסף

הסורי זכה במדליית כסף

והברנע זכה במדליית ארד

https://www.athenaoliveoil.gr/en/results/medals

בערב חג השבועות הגיעו גם מאיטליה חדשות מרגשות על תוצאות תחרות EVOO IOOC המתקיימת באיטליה מאז שנת 2016 והיא מדורגת בין 5 תחרויות שמני הזית הטובות בעולם!

השנה נשלחו לתחרות עשרות רבות של שמני זית מישראל.

כמה שמחנו לשמוע שהקורנייקי שלנו זכה במדליית זהב בתואר הכה יוקרתי 'הקורנייקי הטוב ביותר מישראל'!!!

עוד זכו:

כרם יחידני נחל חביבה – זהב

כרם יחידני המישור הגדול – זהב

כרם יחידני נחלים קדומים – זהב

גם הארבקינה זכתה בזהב

והבית קבל מדליית כסף!

https://www.appevo-iooc.it/en/results/

ולתחרות האחרונה השנה, זו שבכל שנה חותמת את עונת התחרויות, תחרות שמני הזית המתקיימת בישראל TERRA OLIVO,  בה זכו השמנים ששלחנו בציונים

 – GRAND PRESTIGE GOLD לשמנים: ארבקינה, קורנייקי, קורטינה, הבית והנבאלי!

ומדליית זהב לסורי.

כמה שאנחנו אוהבים לעדכן אתכם בחדשות כאלה משמחות…

עד השנה הבאה – מוזמנים ליצור איתנו קשר ולהזמין עבורכם את אחד מהשמנים הנפלאים שלנו!

איחולים לכל שמני הזית הישראלי הזוכים ולכל החקלאים בישראל.

יום טוב וכתית מעולה

צוות מסיק קיבוץ מגל

טיגון בשמן צמחי: קשה לחשוב על שאלה שתייצר ויכוח קולני יותר מאשר השאלה הבאה: האם כדאי או לא כדאי לטגן בשמן מסוים. לחלל האוויר ייזרקו טמפרטורות, גוגל יקרוס מחיפושים ומושגים כמו עישון ושריפה יתערבבו להם בתוך כל המהומה.

אז לפני שתקראו את הפסקה הבאה – שתו כוס מים. נישמו עמוק. הירגעו, לאחר שעשיתם זאת – בואו נצא לדרך:

הרגלי טיגון של מזון הם תרבותיים. בכל איזור ומדינה משתמשים בשומן המקומי הנפוץ אצלם. בדרום מזרח אסיה משתמשים בשמן בוטנים ובשמן סויה, בהודו בשמן חריע, במזרח אירופה משתמשים בשמן חמניות ובשומן מן החי, ואצלנו, באגן הים התיכון, שמן זית הוא אחד מעמודי התווך של המטבח כבר אלפי שנים.

בואו נשים את הדברים על השולחן – טיגון באופן כללי, עם כל שמן, פחות בריא לנו. עדיף לצרוך את המזון באופן טבעי כמו שהוא, או אפוי. אבל מה לעשות שלרוב טיגון יותר טעים לנו….

אז אם כבר מטגנים, באיזה שמן כדאי?

בבואנו לבחור שמן, אנחנו פוגשים על המדפים מגוון עצום של שמנים, המופקים במגוון דרכים ומגיעים אלינו הצרכנים במגוון רחב של אריזות וסוגים:

שמנים מזוככים: שמנים מזוככים, בעיקר אלה שמקורם בזרעים (חמניות, קנולה, סויה, תירס, ענבים, חריע וכו') עניים במרכיבים בריאותיים ורגישותם לקלקול גבוהה מאוד.

טיגון בשמנים עתירים באומגה 6: שומן רב-בלתי רווי מסוג אומגה 6 מתפרק בקלות בעת חימום. פירוק של אומגה 6 בעת טיגון מביא ליצירה של חומרים שאינם בריאים לנו תוך זמן קצר (גם בשמנים שאינם מזוככים!). טיגון בשמנים עתירים באומגה 6 (קנולה, חמניות, חריע, תירס, סויה, ענבים) אינו בריא כלל וכלל ומומלץ להימנע ממנו.

טיגון בשמנים רוויים: גם כאן ישנה מחלוקת רבה, עם טיעונים ומחקרים לכאן ולכאן. החיסרון בטיגון בשמנים צמחיים עתירי שומן רווי (קוקוס, דקלים) הוא שהם דלים בחומרים ששומרים על השמן מקלקול בעת חימום (נוגדי חימצון למשל).

טיגון בשמנים צמחיים שמקורם בציפת הפרי: ציפת הפרי מכילה מרכיבים תזונתיים רבים וטובים ועשירה בכאלה להם תרומה חשובה לתפקוד תקין ובריא של גופנו. בניגוד לשמן המופק מהזרע, מרכיבים אלה אינם הולכים לאיבוד בזמן הפקת השמן מהפרי (בכבישה קרה) והם ממשיכים לשמור על השמן מקלקול גם בזמן הטיגון. בהקשר הזה, שמן זית (וגם שמן אבוקדו, אם כי המחקר על טיגון בו נמצא בתחילת הדרך) שומר על כס המלכות לא רק כשמן הבריא והמזין ביותר בשימוש "קר" (תיבול), אלא גם בבישול, אפיה וטיגון: נוגדי החימצון הרבים שבו, כמו גם הרכב השומן שלו שעמיד יותר בפני פירוק בחום, שומרים עליו מקלקול יותר מכל שמן צמחי אחר!

חשוב לזכור: המיתוס שאסור לטגן בשמן זית נבע בגלל משקעי הזית הנותרים בשמן לאחר העצירה בית הבד. אותם משקעים הם אלה ש'נשרפים' בטיגון.

אנחנו כמובן ממליצים לצרוך שמני זית מסוננים וללא משקעים איתם ניתן ורצוי להשתמש במטבח לכל השימושים, כן, גם לטיגון.

מסקנות: טיגון מזון אינו מומלץ, אך אם כבר – אז בשמן זית בכבישה קרה שעבר סינון: הוא אינו מזוכך, עשיר בויטמינים ונוגדי חימצון המעכבים את הקלקול שלו בטמפרטורה גבוה.

נכתב ע"י אהוד סוריאנו

מומחה בינלאומי לשמן זית

לקוחות פונים אלינו ומבקשים לדעת "מהו שמן הזית המתאים להם ביותר?"

האמת היא שזו שאלה מצויינת ולכן אנחנו ננסה לעשות קצת סדר בדברים.

נתחיל בזה שכל שמני הזית בסופו של דבר מתאימים לכל השימושים!

ניתן לאפות בקורטינה ולתבל בלצ'ינו ולטגן עם אסקל – כל אחד וטעמו האישי.

חשוב גם להבין שהשמנים שלנו גדלים על העצים ומושפעים ממזג האוויר וממגוון גורמים המביאים לשינויים בטעמים שלהם מעונה לעונה, כך שגם לנו יש זן מועדף כל עונה ולכן אנחנו ממליצים לכם לבוא מידי פעם לטעום לנסות את השמנים ולהחליט מהו הזן או הזנים המועדפים שלכם העונה.

אז קצת על השמנים שלנו – אנחנו במסיק קיבוץ מגל מגדלים 12 זנים של עצי זית ומשווקים ומוכרים שמני זית זניים מהזנים:

לצ'ינו, ארבקינה, פיקואל, קורונייקי,  אסקל, קורטינה, סורי נבאלי וברנע.

בנוסף יש לנו שני בלנדים יחודיים – שמן הבית והבלנד האורגני, אליהם נכנסים בדרך כלל גם הזנים ארבוסנה, פישולין וקלמטה אותם אנו מגדלים בכמויות קטנות יותר.

ננסה לספר לכם על כל זן בכמה מילים אבל מזכירים שאין כמו להריח ולטעום בעצמכם…

הזן הראשון הוא הלצ'ינו – בעל התווית הכתומה

טעמו בשל ועדין במיוחד, ללא מרירות וכמעט ללא חריפות. מתאים במיוחד לטיגון, בישול ואפיה. הארומה העדינה שלו הופכת אותו למרכיב המומלץ בתיבול עדין של סלטים ופסטות.

הארבקינה – בעל התווית האדומה

שמן עדין, עם ארומות המשלבות זיתים ירוקים וזיתים שחורים. לשמן מרירות עדינה וחריפות עדינה ומתמשכת, מה שקונה לו אוהדים רבים בשימושים שונים במטבח: תיבול מנות עדינות, בישול ואפילו אפייה.

הפיקואל – בעל התווית האפורה

טעמו מזכיר פירות שקד. מצטיין בארומה ייחודית ומפתיעה המזכירה ארומה של עגבניות ירוקות. מומלץ

ביותר לטיגון ובישול וטעמו הייחודי המוסיף טעם רב ועניין למאכל.

הקורונייקי – בעל התווית התכלת

בעל טעם עז וארומטי. חריפותו גבוהה ומרירותו בעוצמה בינונית. השמן הנכון לתיבול סלט יווני, גבינת פטה ולמאכלים בעלי טעמים עזים בסגנון בישול ים תיכוני.

האסקל – בעל התווית הבז'

האסקל הוא זן ישראלי, בעל חריפות ומרירות מאוזנים, טעמו עז וארומטי. מתאים במיוחד לתיבול קר. תוספת מתבקשת לחומוס איכותי, גבינות ולסלט ירקות קצוץ.

הקורטינה – בעל התווית הורודה

בעל טעם וארומה דומיננטיים של הדרים ותפוח ירוק. חריפות ומרירות בעוצמה גבוהה. נהדר לתיבול סלטים, להכנת רטבים ולשילוב במאכלי דגים. מתאים במיוחד לאוהבים את טעמו העז של שמן הזית.

שמן הבית – בעל התווית הירוקה

הינו שילוב ייחודי של מספר זני זיתים הגדלים בכרמים שלנו. בחירת הזנים נעשית על ידי צוות מומחים וטועמים מוסמכים, לאחר טעימה של כל זן בנפרד. ההרכב הסופי נקבע מחדש בכל שנה ושנה על פי הטעם והמרקם. שמן זית זה יוצר טעם וניחוח היחודיים לנו, מאוזנים והרמונים עם פירותיות חצי בשלה, מרירות עדינה וחריפות נעימה מסיימת. מתאים לבישול חם ותיבול קר.

הבלנד האורגני – בעל התווית החומה

מורכב משילוב מספר זני זיתים הגדלים בחלקות אורגנית בכרמים שלנו. בחירת הזנים נעשית על ידי צוות מומחים וטועמים מוסמכים, לאחר טעימה של כל זן בנפרד. ההרכב הסופי נקבע מחדש בכל שנה ושנה על פי הטעם והמרקם. השמן מאוזן והרמוני בעל טעמים בשלים עם מרירות נוכחת וחריפות עדינה. מתאים במיוחד לתיבול קר.

שלושת הזנים הבאים הם בעצם שלישיית הפרימיום שלנו והם:

הסורי

לסורי שלנו ארומות ברורות של אגוז ירוק, עשבי בר ועלי זית. הסיומת עשבונית עם מרירות מאוזנת וחריפות ארוכה.

הנבאלי

השמן מאופיין בארומות של תפוח אדמה ירוק, פרחים, דבש ותפוח אדום. הפירותיות מתעצמת בפה, מלווה במרירות עדינה וסיומת עוקצנית המזכירה פלפל לבן.

הברנע

באף מרגישים בניחוח שקד ירוק, זית בוסר, בננה ירוקה ועשבי תיבול. בפה נוספת למנעד הארומות גם מרירות בינונית וחריפות מסיימת עדינה.

שלושת השמנים מומלצים לשימוש בסגירת מנות, תיבול בשרים, דגים וסלטים.

השמנים שלנו כולם בדרגת כתית מעולה ובעלי תו איכות של ענף הזית.

אנחנו מקפידים לשלוח את שמני הזית שלנו לתחרויות שמן זית בינלאומיות בכל העולם ולשמחתנו השמנים שלנו זוכים בכל שנה בפרסים בתחרויות השונות מהחשובות בעולם (בטורקיה, ביפן, בספרד, ביוון, באיטליה, בפורטוגל ועוד).

מזמינים אתכם להגיע אלינו למרכז המבקרים שנמצא בקיבוץ מגל לטעימה בכדי שתוכלו לבחור בדיוק את מה אתם אוהבים!

כי איך אומרים אצלנו – כל זן והארומה שלו!

רבות דובר על יתרונותיו של השקד, הפרי של העץ שיותר מכולם מסמל את ראש השנה לאילנות.

העץ שמתכסה בפריחה מרהיבה בחודש פברואר סיים את התפתחות הפרי ובימים אלה ממש אנו מסיימים לקטוף את פירותיו.

לכן, אין זמן טוב יותר מזה לספר לכם למה שקד ישראלי.

אז למה שקד ולמה שקד ישראלי?

השקד הישראלי גדול ומתוק בהשוואה לשקדים המיובאים ממגוון מקומות בעולם, מגיע אליכם טרי ובריא!

ריכזנו כאן עבורכם את מגוון יתרונותיו של השקד:

ערכים תזונתיים:

אחד האגוזים המזינים בעולם.

מקור נפלא לויטמיני ,E מגנזיום, מנגן, סיבים תזונתיים, נחושת וויטמין .B2

וויסות רמות הסוכר בדם:

ההרכב העשיר בשומנים בלתי רוויים ובסיבים תזונתיים מסייע להקטין את העלייה ברמות הגלוקוז בדם אחרי הארוחה.

בריאות הלב:

עשיר בשומנים בלתי רוויים ויטמין E  ומגנזיום מה שהופך אותו למסייע בהפחתת כולסטרול ולשמירה על בריאות כלי הדם והלב.

בריאות המח:

ויטמין B2 וקרטינין, תומכים בפעילות נוירולוגית ומונעים נסיגה קוגניטיבית, לכן ברפואה ההודית העתיקה האירובידה מאמינים כי שקד מסייע בתפקוד המח.

הזנת העור:

אנטיאוקסידנטים ווויטמין   E הקיימים בשקד, ידועים כנפלאים לטיפוח העור ועוזרים להפחית את סימני הגיל.

הגנה מפני תהליכי דלקת:

נמצא כי קיים קשר בין צריכת שקד והפחתת הסימנים הביולוגים לדלקת.

 

אז לבריאות ושיהיה בתיאבון!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

חלקם מתאימים יותר לבישול, חלקם יחמיאו בעיקר למנות קרות ואחרים יהיו הטאצ' הסופי המושלם למנות מסוימות – ישנם לא מעט זנים שונים של זיתים ומכל אחד מהם ניתן להפיק שמן זית בעל טעם, ארומה ומאפיינים ייחודיים משלו, כמו יין טוב. כמו יין טוב, גם טעמו של שמן הזית מושפע ממגוון פרמטרים שונים, החל מסוג האדמה בה נטוע העץ, דרך כמות המים שהוא מקבל ועד למועד המסיק שלו.

כיום, יותר ויותר אנשים מודעים לעומק הטעמים ולעושר הניואנסים של זני שמן הזית השונים, ובמקום להחזיק בקבוק שמן זית יחיד וגנרי לכל התבשילים, מתאימים לכל מנה את זן שמן הזית המתאים לה ביותר, זה שישתלב עם טעמיה, ידגיש אותם ויחמיא להם במיוחד.

האם אתם טיפוס של בלנד או של שמן זית זני?

שמני הזית שלנו, ושמני זית באופן כללי, נחלקים לשני סוגים עיקריים – שמני זית מסוג בלנד ושמני זית זניים.

שמן זית זני – שמן זית המופק מזן זיתים יחיד. הסדרה הזנית שלנו כוללת שישה שמני זית זניים: קורינייקי, לצ'ינו, ארבקינה, פיקואל, קורטינה ואסקל. הסדרה הארץ ישראלית שלנו כוללת שלושה שמני זית זניים: נבאלי, ברנע וסורי.

שמן זית בלנד – שמן זית המורכב משילוב של מספר זנים שונים, הנבחרים מדי שנה על ידי צוות מומחים. אחרי שהם טועמים כל אחד מהזנים לחוד, מחליטים המומחים מה יהיו השילובים והמינונים המתאימים ביותר. לנו יש מספר בלנדים: בלנד הבית, הבלנד האורגני המופק מזנים שאנו מגדלים בחלקה האורגנית ולאחרונה הצטרף לנבחרת גם הבלנד כרם יחידני נחל חביבה המורכב משילוב של הזנים קורנייקי וארבקינה שגדלו בכרם ליד נחל חביבה.

קבלו אותם – זני שמן הזית של מסיק קיבוץ מגל:
1. קורינייקי: זן זה של זיתים קטנטנים, הגדלים באשכולות, מגיע במקור מכרתים. טעמו עדין, עם רמה נמוכה של חריפות ומרירות בינונית, והוא מתאים לבישול, טיגון, אפייה ותיבול מאכלים קרים. הקורינייקי ישדרג כל מאכל, ויחמיא במיוחד למנות מהמטבח הים תיכוני, בדגש על המטבח היווני.

2. לצ'ינו: הלצ'ינו מגיע במקור מאיטליה, וליתר דיוק – ממחוז פוגלייה. ידוע כי לא קל להפיק שמן מזיתי הלצ'ינו, אך התוצר נחשב לאיכותי במיוחד. בישראל הלצ'ינו הוא אחד הזנים האהובים, כיוון שטעמו עדין, עם רמה נמוכה של חריפות ומרירות, והתאמה לכל סוגי המאכלים. הוא מתאים גם לתיבול מנות קרות אך מומלץ מאוד לבישול, אפייה וטיגון כיוון שעמידותו הרבה לחום גבוה מאפשרת לו לשמור על ערכיו התזונתיים גם בחימום.

3. ארבקינה: מקורם של זיתי הארבקינה הקטנים והעגולים הוא בקטלוניה, ספרד. טעמו עדין במיוחד, עם חריפות ומרירות מינימליות, ונגיעה של ניחוח שקדים. מתאים לבישול, טיגון, אפייה ותיבול מנות קרות, ובעיקר למנות עדינות שאינן עתירות בטעמים עזים.

4. פיקואל: הפיקואל, שגם הוא מגיע במקור מספרד, הוא זן זיתים מפתיע הן בצורתו האובאלית והגדולה, הכוללת פיטם בקצה, והן בטעמו המיוחד, המזכיר שקד, ובניחוח ההדרים שלו. לצד הטעם והארומה הייחודיים שלו, לפיקואל רמה נמוכה של חריפות ומרירות, הוא מתאים גם לתיבול מנות קרות וכמו הלצ'ינו – עמיד לחום ולכן מומלץ מאוד לטיגון.

5. קורטינה: זן זה של זיתים אובאליים בגודל בינוני מגיע במקור מאיטליה ונחשב למאוד דומיננטי. יש בו רמה גבוהה של חריפות ומרירות והוא מומלץ בעיקר לתיבול של מנות קרות אך מתאים גם לבישול.

6. אסקל: האסקל הוא זן שפותח בישראל והוא הכלאה של הזנים קלמטה וברנע. הוא בעל רמה גבוה של חריפות ומרירות וטעם וארומה עשבוניים ומרעננים. מחמיא מאוד למטבח הים תיכוני, הן כתיבול למנות קרות והן בבישול, ובעל עמידות גבוהה שמבטיחה שמירה על האיכות ועל הערכים התזונתיים גם בשימוש ארוך טווח.

7. נבאלי: זיתי הנבאלי העגולים, שמזכירים בצורתם מעין תפוחים קטנטנים, הם זן ישראלי נוסף שמקורו בהרי השומרון. לנבאלי שלנו רמה בינונית של מרירות, סיומת עוקצנית שמזכירה טעם של פלפל לבן וטעם וארומה פירותיים ועשבוניים שמזכירים ארוגולה, עשבי בר, תפוח עץ ותפוח אדמה ירוק.

8. ברנע: כיאה לסדרה הארץ ישראלית שלנו, גם זיתי הברנע מקורם כאן בישראל, באזור דרום הנגב וצפון סיני. הברנע, המופק מזיתים מאורכים, הכוללים פיטם בקצה, הוא בעל רמה בינונית של מרירות לצד חריפות עדינה, וארומה של זיתי בוסר, עשבי תיבול, שקדים ירוקים ובננה ירוקה.

9. סורי: מקורו של הזן הסורי הוא, באופן מפתיע, דווקא לבנון. מה שאולי פחות מפתיע הוא שהזן הסורי מחמיא מאוד לתיבול מנות קרות מהמטבח הערבי (מישהו אמר חומוס?). לזן הסורי טעם דומיננטי, רמה גבוהה של חריפות ומרירות ונגיעה של טעמים פירותיים, מתאים גם לבישול, טיגון ואפייה.

10. בלנד הבית: בעל רמה בינונית של חריפות ומרירות, מתאים לכל השימושים במטבח.

11. בלנד אורגני: בעל רמה בינונית של חריפות ומרירות, גם הוא כמו שמן הבית מתאים לכלל השימושים במטבח.

12. בלנד כרם יחידני – נחל חביבה – בעל ניחוח ירוק וטרי של עשבי בר ודשא באף, פה מלא ודרמטי עם מרירות נוכחת ועגולה, וחריפות בינונית וארוכה.

אז… מי אתם ומה הזן המתאים לכם ביותר?

** אם אתם אוהבים לבשל מנות חמות – אתם תהנו מהלצ'ינו ומהפיקואל, שימו לב שהפיקואל מגיע עם טעם ייחודי ובולט יותר.

** אם אתם לא בשלנים – לכו על שמן שמתאים למנות קרות כמו קורטינה, הבלנד האורגני או בלנד הבית, או על האסקל שיתן סיומת דומיננטית למנה.

** אם אתם אוהבים את המטבח הים תיכוני – לכו על אחד מזני הסדרה הארץ ישראלית שלנו – נבאלי, ברנע או סורי, על האסקל או על הקורינייקי.

** אם אתם חובבי טעמים עזים וייחודיים – תהנו מאוד מהקורטינה או האסקלשימו לב ששמנים כמו הארבקינה שטעמם עדין ייבלעו במנות עם טעמים דומיננטיים וחזקים.

** אם אתם מתחילים בתחום שמן הזית – תנו לחך שלכם להתרגל עם הטעמים המעודנים של הארבקינה.

ואם קשה לכם להחליט – אתם מוזמנים לרכוש את ערכת הטעימות שלנו הכוללת 6 זני שמן זית, כך תוכלו לטעום ולבחור את הזן המועדף עליכם.

היום יותר ויותר אנשים מחזיקים בבית מספר שמני זית מזנים שונים, ומתאימים לכל מנה את הזן הנכון לה ביותר. אצלנו תמצאו שמני זית איכותיים בדרגת שמן כתית מעולה, אותם אנו מגדלים ומפיקים בעצמנו בכבישה קרה. לא משנה באיזה זן או זנים תבחרו, אנחנו בטוחים שתגלו עולם מרתק וטעמים מופלאים שישדרגו כל תפריט. בתאבון!

הכי משמח מבחינתנו זה שמה שמתחיל על עצי הזית בסביבות החודשים אפריל מאי, ומגיע לבית הבד בחודשים אוקטובר עד דצמבר מביא לנו כבוד גדול בחודשים אפריל מאי ולפעמים עד יולי בשנה העוקבת.

שנה שלמה של טיפוח המטעים, של מעקב אחרי הגידול, של שמחה, התרגשות ודאגה הכל מתנקז לתקופה הזאת.

כל שנה לקראת תחילת עונת התחרויות אנחנו מתלבטים לאן נשלח השנה את השמנים שלנו ואיזה שמנים נשלח?

השנה ההחלטה שלנו היתה להתרכז בתחרויות המתקיימות סביב אגן הים התיכון, במדינות בהן צריכת שמן הזית היא חלק מהשורשים, מהתרבות.

אנחנו רואים בתחרויות שמן הזית דרך נהדרת לקבל משוב על שמני הזית שלנו, כאשר הם עומדים בשורה אחת מול שמני זית אחרים מהעולם.

אנחנו מעוניינים להתחרות מול הטובים ביותר בתחום מכל מדינה, ואנחנו מאמינים שהתחרויות אליהן שלחנו את שמני הזית שלנו השנה הן כאלה בדיוק.

בסביבות חודש ינואר השמנים נשלחו ואנחנו חיכינו!

כמו בכל שנה, כשמגיעות התוצאות אנחנו מקבלים אותן בחיל ורעדה, מה חושבים המומחים על השמנים שלנו השנה?

וכשהם חושבים דברים טובים או מצויינים אנחנו נרגעים וחוזרים לעבודה, כי מאי השנה יקבע בעצם איך יראה מאי שנה הבאה!!!

גם השנה אנחנו  גאים מאוד לרכז את תוצאות הזכיות שלנו בתחרויות נכון לעונה הנוכחית – עונת התחרויות 2022:

התחרות הראשונה שפרסמה את תוצאותיה היא תחרות שמן הזית היוקרתית המתקיימת ביוון מאז 2016, תחרות ATHENA. תחרות זו החלה טרנד מעניין ובו בכל שנה מיקום התחרות משתנה ומתארח באיזור שמן זית אחר במדינה.

והזכיות לשמחתינו הרבה הגיעו כאשר: 

הקורנייקי  שלנו זכה בתואר השמן הטוב ביותר מישראל!!!

זהו תואר המוענק לשמן שזכה בציון הגבוה ביותר מכלל השמנים שנשלחו מאותה מדינה,

תואר מכובד ונכסף המעיד על איכותו הרבה!

הקורנייקי זכה גם במדליות זהב!

גם הנבאלי זכה במדליית זהב!

הסורי והברנע – זכו במדליית כסף

והקורטינה ושמן הבית – קבלו מדליית ארד.

https://www.athenaoliveoil.gr/el/results/medals

התחרות השניה אליה שלחנו את השמנים השנה היא התחרות Anatolian IOOCתחרות חדשה (בת שנתיים) המתקיימת בטורקיה ותפסה מיד עם היווסדה פופולריות רבה בקרב יצרני שמן הזית האיכותי בעולם.

בתחרות זו זכה הפיקואל שלנו בתואר Best Of Country – תואר המוענק לשמן שזכה בציון הגבוה ביותר מכלל השמנים שנשלחו מאותה מדינה!!!

הפיקואל זכה כמובן גם במדליית זהב.

במדליית זהב זכו גם הארבקינה והנבלי!

הסורי, האסקל, האורגני, קורנייקי והברנע שלנו קבלו מדליית כסף

https://www.anatolianiooc.com/competition-results-020/competition-results-2022?urunAdi=Masik+Kibbutz+Magal&ulke=&urunTipi=&odul=&bestOfCountry=

התחרות השלישית אליה שלחנו שמנים היא תחרות EVO IOOC גם היא מתקיימת מאז 2016, בדרום איטליה, בלב מחוזות שמן הזית של ארץ המגף.

גם כאן גרפנו פרסים מרשימים מאוד כאשר במדליית הזהב היוקרתית זכו השמנים:

כרם יחידני – נחל חביבה, הברנע, הנבלי, הסורי והאסקל!

הפיקואל זכה במדליית כסף.

https://www.appevo-iooc.it/en/results/#risultati

והתחרות האחרונה, זאת המתקיימת כאן בישראל היא תחרות Terra Olivo

 זאת התחרות המסכמת את העונה וגם בה לשמחתנו זכו השמנים שלנו במגוון תארים שגרמו לנו להתרגשות גדולה:

האסקל והקורינייקי קבלו את התואר – Best Israeli!

הברנע, הפיקואל והקורינייקי בציון – Grand Prestige Gold

והארבקינה, הקורטינה, הנבאלי, הסורי והאורגני זכו בציון – Prestige gold

בנוסף להתרגשות מהזכיות, העובדה שאנו שמים את ישראל על המפה כמדינת שמן זית איכותי, בתחרויות המתקיימות במדינות שמן זית גדולות מאיתנו בהרבה, מביאה עימה סיפוק מקצועי אדיר. 

כמו בכל שנה, אנחנו עושים הכל כדי להמשיך ולהביא אליכם את הטוב ביותר, להמשיך ללמוד ולהתפתח, לייצר שמנים איכותיים.

אנחנו מזמינים אתכם להגיע אלינו למרכז המבקרים, לשמוע את הסיפור שלנו, לטעום את מגוון השמנים ולבחור את שמן הזית שלכם!!!

אז רישמו "מסיק קיבוץ מגל" בוויז, ובואו לבחור את הזן המנצח שלכם!

מפי: אורן הכסטר מנכ"ל מסיק קיבוץ מגל

אין דבר יותר מקסים מבוקר בכרם – כשעדיין חשים את הקור והלחות של הלילה, כשהכל שקט שקט והקרניים של השמש הזורחת מלטפות את העצים.

אנחנו אוהבים את הכרם והוא בתמורה מחזיר לנו אהבה!

כל השנה אנחנו מטפלים בכרם: מים, עוקבים אחרי הצימוח, אחרי הפריחה ואחרי החנטים – תמיד בהתרגשות והודיה שהטבע לא עוצר ולא נח לרגע. 

תקופה זו של השנה היא קריטית ביותר ודורשת מאיתנו להגביר את תדירות הביקורים כדי לראות כל הזמן מה קורה ולזהות היכן תדרש התערבות שלנו – כדי שבסופו של דבר, כל מה שמתפתח עכשיו יהפוך לשמן זית נפלא.

את מגמות היבול של הזיתים בחלקות השונות אנחנו מתחילים לזהות כבר בימים אלה ונעקוב אחריהן עד מועד המסיק שמתקרב בצעדים ענקיים.

השנה היה לנו חורף טוב, עם טמפרטורות נמוכות שאפשרו לעצים לצבור מנות קור וביחד עם כמויות גשם גבוהות זה הביא אותנו לכמות יבולים גבוה – לפחות כך נראה כרגע.

עם זאת אנחנו רואים שיש זנים מסויימים בהם אחוז החנטה היה נמוך יותר לעומת זנים אחרים.

המסקנה שלנו היא שכנראה למועד הפריחה היתה השפעה על כך – וכפי הנראה באותם זנים הפריחה התרחשה בימים בהם ירד גשם, מה שפגע בחנטה בפרחים והוביל לירידה בכמויות הפרי על העצים.

התקופה בה אנו נמצאים עכשיו – אמצע עונת הגידול של הזיתים, כבר דורשת מאיתנו מחשבה ותכנון קפדני כי כרמים עם יבול גבוה וכאלה עם יבול נמוך מתנהגים שונה ולכן יש להתייחס אליהם אחרת – גם בכמויות המים שבהם נשקה את הכרמים וגם בטיפול במזיקים.

נושא ההשקייה קריטי בהכנת הפרי לבית הבד – למרות שנדמה שיש עוד זמן רב. כיוון שאיכות שמן הזית שהיא חשובה ביותר מושפעת מאוד מכמויות המים בפרי ומגודל הפרי שמגיע לבית הבד.

אנחנו תמיד בשאיפה להגיע עם זיתים בגודל אופטימאלי לבית הבד בכדי לקבל שמן איכותי וטוב.

מה שעדיין לא ברור זה איך ישפיעו הטמפרטורות הגבוהות בקיץ על הצטברות השמן בפרי – אבל זה קצת מוקדם לדעת.

אנחנו יודעים שבקייצים חמים צבירת השמן מאוד נמוכה בפרי – לכן מבחינתנו – עדיין מוקדם לדעת מה יהיו כמויות השמן גם בכרמים שכרגע נראים עם יבול רב.

מה שלא יהיה אנחנו תמיד עם יד על הדופק ותמיד עושים הכל כדי לגדל זיתים מצויינים שמהם נייצר שמן נפלא!

מזמינים אתכם לרשום בוויז "מסיק קיבוץ מגל" 

ולהגיע לבקר אותנו במרכז המבקרים שבקיבוץ, 

לטעום להריח ולבחור את הזן שלכם – כי כל זן והארומה שלו!

שמן זית בריא. זה קל. כולם יודעים את זה. אבל למה? או! טוב ששאלתם בדיוק בשביל אנחנו כאן לעשות סדר בדברים.
נתחיל בבסיס – בשמן עצמו. שמן זית מורכב מחומצות שומן. חומצות השומן נבדלות ביניהן באורך שלהן – ישנן קצרות יותר וארוכות יותר. כאלה ששיש בהן קשר כפול או כמה קשרים כפולים, וכאלה שאין בהן בכלל אפילו קשר כפול אחד. כל אלה ביחד נותנות לשמן הזית את המרקם שלו ואת התכונות שלו. למה זה חשוב לנו מבחינה בריאותית? הגוף שלנו אוהב שמן זית כי הרכב חומצות השומן שלו הוא בדיוק ההרכב שהגוף שלנו צריך ורוצה. זאת בניגוד לשמנים צמחיים אחרים שבהם הרכב חומצות השומן הוא בדיוק ההיפך: הרבה ממה שהגוף שלנו צריך מעט, ומעט ממה שגופנו דורש הרבה. הרכב חומצות השומן בשמן זית תורם ליציבות של השמן ולחיי המדף שלנו, תורם לגמישות מעטפת התאים בגופנו (וכך מקשה על חומרים מזיקים לפרק אותם) ומאט התחמצנות של כולסטרול טוב.
נמשיך בנוגדי חימצון, אבל לפני זה הבהרה: הגוף שלנו הוא מכונה משומנת ומאוד יעילה במלחמה במחמצנים. המחמצנים האלה (הידועים גם כ"רדיקלים חופשיים") הורסים את התאים ומפריעים למהלך התקין של הגוף. אז למה צריך נוגדי חימצון? כי הגוף שלנו, משלב מסוים בחיים, כבר צריך עזרה. אנחנו חיים בעולם לחוץ ומלחיץ ונמצאים בדריכות גבוהה רוב היום. אנחנו ישנים פחות ואוכלים באופן פחות מסודר ונוגדי החימצון שאנו אוכלים הם כוח סיוע לגוף כדי שיעמוד בעומס. בשמן זית ישנם כמה נוגדי חימצון ייחודיים שלא ניתן למצוא בשום מזון אחר.
מרכיב הבריאות השלישי של שמן הזית הם הסטרולים ((STEROLS. משמם ניתן להבין שהם קרובים לחומר אחר שכולנו מכירים – כול-סטרול. כולסטרול מיוצר אצלנו בכבד. הסטרולים בזית הם פיטו-סטרולים (פיטו=צמח) – סטרולים מהצומח. למה הם חשובים לנו? בשביל להבין את זה אנחנו צריכים לחזור רגע אחורה ולהבין משהו על הגוף שלנו: הוא מאוד אוהב להכין דברים בעצמו אם הוא יכול, ממש הנדימן, אבל יותר הוא אוהב שמביאים לו דברים מוכנים, גם אם הם לא לגמרי ברמה שבה הוא מכין אותם. ככה זה עם כולסטרול. הגוף שלנו מייצר אותו בכבד כל זמן שהוא לא זמין מבחוץ. כשאנחנו אוכלים מאכלים מן החי (בשר, דגים, ביצים, גבינות) הגוף שלנו מקבל את הכולסטרול הזה מבחוץ. הוא אומנם לא איכותי כמו הכולסטרול שגופנו מייצר בכבד, אבל זה חוסך עבודה. ככה הגוף מתרגל לקבל כולסטרול לא טוב ממקורות חיצוניים ומוותר על ייצור כולסטרול איכותי בכבד.
מה הקשר לסטרולים בשמן זית? טוב ששאלתם. כאשר אנו אוכלים יחד עם הבשר גם שמן זית וירקות (עלים ירוקים ממש מומלצים), הסטרולים מן הצומח מפציצים את אתרי הקשירה של הכולסטרול מן החי ולא מאפשרים לו להיספג. במילים אחרות – הם מסלקים את הכולסטרול מן החי ומכריחים את גופנו לחזור לעבוד ולייצר כולסטרול איכותי כמו שרק הוא יודע. בכל רחבי הים התיכון, כאשר אוכלים בשר, תהיה על השולחן קערת ירקות ושמן זית.
לא אחרון אבל ממש חביב: ויטמין E. נכון, יש ויטמינים מפורסמים ממנו אבל ויטמין E הוא קסם של ויטמין – ראשית הוא מסיס בשמן, זאת אומרת שהוא נשאר בגוף ולא בורח מהר החוצה כמו חלק מהמחברים שלו. שנית, רוצים עור חלק ונטול קמטים? אז תשתמשו בהרבה שמן זית. מה זה הרבה? המון! כי ויטמין E מחזק את שורשי השערות ומונע מהן לנשור ומונע קמטים בעור (כי קמטים זה בעצם עור מחומצן ו-ויטמין E הוא נוגד חימצון שמגיע ישר ממערכת העיכול לעור). מדובר למעשה באחד מנוגדי החימצון הכי חזקים שיש. מה הקשר לשמן זית? ובכן, שמן זית הוא אחד ממקורות המזון העשירים והטובים ביותר לויטמין E.
סיימנו לעכשיו אבל זה ממש לא הסוף. כי בשמן זית יש עוד המון דברים טובים: חומרי ארומה מיוחדים שהם נוגדי חימצון בעצמם, וקרוטנים (מכירים בטא קרוטן? החומר שנותן לגזר את הצבע הכתום? נו זה בהוא גם נוגד חימצון חזק מאוד והבסיס לויטמין A? אז כזה ועוד הרבה חברים מהמשפחה שלו. יש מלא כאלה בשמן זית) ואנטוציאנינים וכלורופיל ועוד ועוד.
שמן זית מלווה את הדיאטה מסביב לים התיכון כבר אלפי שנים. הדיאטה הזו השתנתה רבות במהלך אלפי השנים האלה, אבל שמן זית נשאר, עומד איתן מול כל השינויים האלה. אין מה לחפש תחליפים חיוורים לדבר האמיתי. שמן זית הוא השמן שלנו.

כתב: אהוד סוריאנו – מומחה עולמי לשמן זית, ראש פאנל ושופט בכיר בתחרויות שמן זית בכל העולם.

"המרירות בפה מפתיעה לטובה, והחריפות המסיימת נעימה."

"שמן נהדר המשלב ארומות ירוקות ובשלות."

"החריפות משלימה שמן עגול ונעים."

אלו הם רק חלק מחוות הדעת שקיבלו שמני הזית שלנו בסיכום הטעימה שנערכה לקראת הוצאתו של מדריך שמני הזית הטובים בישראל לשנת 2021!

זו השנה השישית בה מתקיימת תחרות שמן הזית הישראלית, ששונתה השנה והתקיימה בצורה מעט שונה כשבעצם מטרתה היא פרסום של מדריך שמני הזית הטובים בישראל.

טובי טועמי שמן הזית, נפגשו מס' פעמים לכל אורכה ורוחבה של הארץ, במטרה לבחון את התוצרת המדהימה של מגדלי ויצרני שמן הזית בישראל. ולהחליט מי הם המובחרים אשר יתפסו את מקומם במדריך שמני הזית הטובים בישראל לשנת 2021.

לפני מספר ימים הגיעו תוצאות הטעימות ואנחנו נרגשים לבשר, שכל שמני הזית שלנו נכנסו למדריך!

תיאור הטועמים ריגש אותנו מאוד, ואנו רוצים לחלוק אותו אתכם:
שמן זית לצ'ינו
שמן בשל עדין ונעים. באף זית בשל ופרחים, ובפה וניל ואגוזי מלך. המרירות והחריפות עדינים מאוד.
שמן זית ארבקינה
שמן בשל נהדר. מורגשת בעיקר עגבניה בשלה, וניל וזית בשל. בפה השמן עדין וחמאתי.
שמן זית פיקואל
שקדים ירוקים, ארטישוק ודגן ירוק באף. הפה מעט בשל יותר עם רמזים לבננה בשלה וליקוריץ. מרירות וחריפות טובים ועדינים.
שמן זית קורנייקי
קורנייקי קלאסי – ירוק ובשל. דשא קצוץ ביחד עם בננה בשלה, פרחים וקינמון. מרירות טובה ותומכת בשמן, החריפות משלימה שמן עגול ונעים.
שמן זית הבית
שמן עוצמתי ומורכב. הרבה זית ירוק, עשבי תיבול, עלים ירוקים, עגבניה ירוקה ודשא קצוץ. בפה מצטרפות גם ארומות מעט בשלות של וניל ופרחים. המרירות והחריפות נוכחות ועוצמתיות, בהתאם לפירותיות הגבוהה.
שמן זית אסקל
ארומה בשלה נעימה של תבלינים, בעיקר ציפורן וקינמון, ביחד עם זית בשל. בפה מצטרפת לחגיגה גם בננה בשלה וארומה של פרחים. המרירות בפה מפתיעה לטובה והחריפות המסיימת נעימה.
שמן זית קורטינה
הרבה שקדים מרים, אשכולית, אבוקדו וגם מעט שומר באף. בפה תפוח ירוק ועשבי תיבול. המרירות האופיינית לזן בועטת ונוכחת והחריפות המסיימת נעימה ומשלימה שמן ירוק ועוצמתי.

אז בפעם הבאה שתזמינו שמן, מוזמנים להעזר בחוות הדעת של המומחים – ואולי לדייק את הטעמים אותם אתם מבקשים לקבל – או אולי לטעום משהו חדש!

בתקווה לימים שקטים.

צוות מסיק

אורן הכסטר עם בקבוק שמן ארבקינה

עונת המסיק כבר כאן ואני מוצא לנכון לשבת לכתוב לכם החברים שלנו כמה מילים על מה שקורה אצלנו במסיק קיבוץ מגל בתקופה זאת של השנה. 

כמי שמנהל את מסיק כבר מספר שנים, אחד הדברים הכי חשובים בעיני, החלק עליו אני נותן את הדגש הכי משמעותי כל השנה ובעיקר בעונת המסיק הוא איכות שמני הזית.

היכולת שלנו לגדול בכמויות ולא לוותר על איכות היא משימה הדורשת מחשבה, תכנון קפדני – ותשומת לב רבה שלי ושל כל המערכת .

תקופת המסיק זו אחת התקופות החשובות בה בעצם נקבעת איכות השמן שתשפיע על כל השנה .

אנחנו רואים חשיבות רבה ביכולת שלנו להבין ולחזות מראש מה יהיה זמן ההבשלה של הפרי בכל אזור, חלקה וזן ולתזמן בהתאם את מועד המסיק האופטימלי בשביל לקבל את הטעם המדויק עם הריח והאיכות המקסימלית – כל זה דורש מאיתנו מחשבה והבנת כל הגורמים המשפיעים על גידול הזיתים בכרם – עד הפרטים הקטנים.

הידע שרכשנו בשנים האחרונות עוזר לנו בחיבור של כל הגורמים שבזכותם אנו מצליחים לייצר עבורכם בכל שנה שמן זית איכותי!

מגוון רחב של גורמים אחראים להצלחה ואני רוצה לנצל את הבמה להודות להם:

  • לצוות של מבוא חורון שמפעילים את הבוצרת
  • לבית הבד האיכותי ארזים, של משפחת ארזי, שהוא – בית בד הטוב ביותר בארץ ללא ספק!
  • לאיש המלווה אותנו להגעה למצויינות כבר שנים –  אהוד סורינו – שמכוון ומקפיד על קלה כחמורה.

ובסוף לדבר הכי חשוב, הצוות שמרכיב את המותג מסיק, המגדלים, המתפעלים והמשווקים את התוצרת – צוות קטן ואיכותי שאיתו אני רץ קדימה ומוביל את מסיק להיות תמיד מותג שמן הזית הטוב ביותר בארץ.

אז כמו שאומרים אצלנו: 

איכות, איכות, איכות…

רוצה לסיים באיחולים לכל מגדלי הזיתים בארץ, שתהיה זו עונת מסיק מוצלחת עם המון שמן זית נפלא!

שלכם,

אורן

עונת תחרויות שמן הזית בעיצומה, הזכיות מגיעות אחת אחת ואנחנו מתמלאים בגאווה בשמנים שלנו שקוטפים פרסים מרשימים!
עונג גדול לנו לחשוף את רשימת השמנים הזוכים שלנו בתחרות ATHENA שמתקיימת כל שנה באזור אחר של יוון – והשנה התקימה באי לסבוס.
יוון היא אחת מהמדינות המובילות בגידול והפקה של שמני זית והתחרות המתקיימת בה היא אחת מתחרויות שמן הזית המובילות בעולם!
אנחנו התרגשנו מאוד לגלות שכל השמנים שלנו קבלו מדליות על הציונים שלהם בתחרות.
אין דבר יותר משמח מלקבל הערכה מפאנל שופטים בינל"א על האיכויות והטעמים המשובחים של השמנים שיצרנו באהבה והקפדה גדולה.
השמנים הזוכים שלנו השנה הם:
הברנע – עם מדליית זהב!
הקורטינה – עם מדליית כסף!
הארבקינה, הסורי והנבאלי – עם מדליית ארד!
אנחנו רוצים כמו בכל שנה להודות לכל אחת ואחד מכם על האמון בנו לאורך כל השנה, על המילים הטובות ועל התחושה הנהדרת שאתם נותנים לנו כל פעם מחדש.
מבטיחים לעשות הכל כדי להמשיך ולייצר את הטוב ביותר עבורכם!
נעדכן לגבי ההמשך…
צוות מסיק קיבוץ מגל

שנה משונה עברה על כולנו. רוב תחרויות שמן הזית נדחו עד שבוטלו, בתחילת עונת התחרויות לא העריכו, שהמגפה תמשך זמן רב כל כך.
עוד הספקנו לשלוח את שמני הזית שלנו ליפן לתחרות JOOTA וליוון לתחרות ATHENA בשתיהן זכו השמנים שלנו במדליות.

גם לתחרות טרה אוליבו השמנים שלנו נשלחו – התחרות התקיימה בין הסגרים ואת תוצאות התחרות קבלנו בטלפון מרגש ובמייל חגיגי.
מארגני תחרות טרה אוליבו – אייל ועילאי חיכו להזדמנות להזמין את כל המגדלים ולהעניק להם לאחר כבוד את הזכיות שלהם בשנה האחרונה – ממש כמו שנעשה בכל שנה – אך לקורונה תוכניות משלה ולכן זה לא הסתייע.
אייל הגיע למסיק והעניק לנו את הפרסים, אצלנו במרכז המבקרים.
למרות שכבר ידענו, ועל אף הזמן שעבר, ההתרגשות היתה בשיאה, כשקיבלנו אותם לידינו.

הקורינייקי, הסורי והאורגני שלנו הם השמנים הטובים בישראל!
והשמנים קורטינה, הבית, פיקואל, אורגני וקורינייקי קבלו את הציון הגבוהה ביותר – GRAND PRESTIGE GOLD
שלישיית הפרימיום שלנו זכתה בפרס עיצוב האריזה.

הזכייה החשובה ביותר עבורנו – זו שמעידה על עיקביות באיכות, על הדרך בה אנחנו הולכים – על הלמידה והשיפור הוא הזכייה בתואר – מותג שמן הזית המוביל בישראל!

זוהי שנה שישית ברציפות בה אנחנו זוכים בפרס הזה – וכל שנה הסיפוק גדול יותר!

בימים הללו כשהמסיק בעיצומו – עושים הכל כדי להמשיך ולהביא אליכם את מיטב השמנים באיכויות הגבוהות ביותר.
מזמינים אתכם אלינו למרכז המבקרים שלנו בקיבוץ מגל לטעום ולבחור את השמן שלכם.

מחכים לכם – צוות מסיק

אורן הכסטר עם בקבוק שמן ארבקינה

עונת המסיק מאופיינת באינטנסיביות גדולה, מוקדם בבוקר אנחנו מתחילים למסוק והזיתים מגיעים לבית הבד לאורך כל היום – את הלילות אנחנו מעבירים עם החברים בבית הבד וקמים שוב למחרת למסוק.
יום רודף יום, כמעט שלא שמנו לב והנה עוד עונה הסתיימה לה.

כל שנה בעונה הזאת אנחנו עוצרים לרגע ומסכמים את מה שהיה.

עבדנו שנה שלמה ראינו את הפריחה על העצים, החנטה ואחריה גדילת הזיתים.
עקבנו אחרי הגדילה של הפירות וטיפלנו בהם עד שהגענו למועד המסיק.

השנה המסיק היה מורכב יותר מבשנים קודמות בגלל גודל השטח, כמות הפרי והרצון המתמיד שלנו לא לנוח לרגע, כל הזמן להתמקצע ולהשתפר בכל הקשור לאיכות שמן הזית.

לצערנו, מזג האוויר הקשה עלינו בשנה החולפת.
הקיץ היה חם יותר עם מכת חום גדולה לקראת סוף עונת הגידול מה שגרם לעיכוב בתהליך צבירת השמן בזיתים, תהליך שקורה לקראת החודשים ספטמבר אוקטובר ברוב הזנים של הזיתים.
החורף הקדים עם כמויות גשמים גדולות, מה שגרם לעיתים לעיכובים במסיק ובעיקר לכך שהזיתים הגיעו אל בית הבד עם כמויות מים גדולות יותר. כמויות מים גדולות בפרי מקשות על עבודת בית הבד ומקשות על שמירת הארומות בשמנים.
אבל, עם שילוב של גידול מוקפד, מסיק במועד נכון ועבודה סופר מקצועית בבית הבד יצרנו לבסוף שמנים באיכות מאוד גבוה גם מבחינה כימית ובטח מבחינה אורגנולפטית ואת זה אתם מוזמנים לטעום בשמנים.

לסיכום, על אף הקשיים אני חושב שזו אחת השנים היותר טובות שלנו. אני ממליץ לכם בחום להגיע לביקור אצלנו בפרגולה ובמרכז המבקרים, בקבוצות מאורגנות או בבודדים.
מוזמנים לתאם איתנו ביקור מודרך עם טעימות בהן תוכלו לבחור לכם את הזן שאתם הכי אוהבים והכי מתאים לשימושים שאתם עושים בשמן הזית.

חוויה יוצאת דופן וטעימה מובטחת!

שלכם,
אורן הכסטר
מנכ"ל מסיק קיבוץ מגל

אורן הכסטר עם בקבוק שמן ארבקינה

כמו בכל הענפים בעולם גם בענף שמן הזית נגיף הקורונה השפיע על העשייה ושיבש את התוכניות.
תחרויות שמן הזית העולמיות לא התקיימו באותו פורמט בו הן מתקיימות בד"כ.
בשנים כתיקונם תחרויות השמן בעולם מתקיימות סביב החודשים מרץ אפריל – אך השנה זה היה שיאו של הגל הראשון ותחרויות רבות בוטלו בשל כך.

הספקנו לשלוח שמן לטעימות לתחרות שמן הזית JOOTA שהתקיימה בטוקיו – יפן.
בתחרות זו זכה שמן הבית שלנו במדליית כסף
ובתואר חביב השפים!

בתחרות שמן הזית – המתקיימת בישראל TERRA OLIVO
בה נטעמו השנה 505 דגימות של שמני זית שהגיעו מ-216 חברות ויצרנים מ-20 מדינות ברחבי העולם ביניהן: ספרד, ישראל, איטליה, יוון, ארה"ב, ארגנטינה, אוסטרליה ועוד.
מישראל השתתפו 159 דגימות שמן זית מ-55 יצרנים שונים.

השמנים שלנו זכו בפרסים הבאים:
Best Israeli – תואר זה ניתן לשמן הטוב ביותר בקטגוריית הזן – מכל השמנים שנשלחו מישראל! שלושה שמנים שלנו קבלו את התואר:
אורגני
סורי
קורינייקי

Grand Prestige Gold:

אורגני
קורטינה
שמן הבית
פיקואל
קורינייקי

Prestige Gold:

סורי
נבאלי
לצ׳ינו
ארבקינה

Gold:

אסקל
ברנע

פרס האריזה ניתן למארז הפרימיום שלנו שהושק השנה.
והפרס הגדול ביותר מבחינתנו, זה שיותר מהכל מעיד על העיקביות, האיכות והמקצועיות הוא הפרס "מותג שמן הזית המוביל בישראל".
זו שנה שישית ברציפות שאנחנו זוכים בפרס, זה מרגש אותנו ונותן לנו חיזוק להמשיך בדרכנו, להתפתח ולשאוף תמיד הכי גבוה.

עד הרגע האחרון לא היינו בטוחים שהשמנים ששלחנו לתחרות שמן הזית ATHENA המתקיימת ביוון יבחנו ע"י השופטים בתחרות – אבל לשמחתנו התחרות התקיימה ושמני הזית שלנו קבלו את המדליות:

מדליית כסף זכו השמנים:
שמן הבית
סורי
נבאלי

דליית ברונזה זכה השמן:
ברנע

השנה עוד לא הסתיימה – נקווה שנגיף הקורונה יעלם בהקדם ואיתו תגיע החזרה הנעימה לשגרה.
אנחנו מצידנו נמשיך לעשות בכל יום את מה שאנחנו עושים הכי טוב וזה לייצר עבורכם את השמנים הטובים ביותר!

אנחנו מודים לכל אחת ואחד מכם על הפרגון, האמונה והתמיכה לאורך השנים!

באיחולי בריאות, יום טוב וכתית מעולה!

"שלושת הגיבורים" או מארז הפרימיום שלנו – כיצד נולד ולמה?
מסיק קיבוץ מגל מזה מספר שנים, הוא יצרן שמן הזית הטוב ביותר בארץ.
לא רק אני חושב ככה, יעידו על כך התחרויות בארץ ובעולם אשר מדרגות את השמן ככזה!
להיות יצרן מספר אחד בארץ – כבוד גדול מאוד.
דורש כל הזמן לחשוב איך להתפתח, איך לאתגר ואיך להמשיך להוביל.
תמיד לחשוב כיצד לייצר משהו חדש שיוביל את השוק עוד צעד אחד קדימה עם איכות ללא פשרות!
לאחר שהסתובבתי בעולם וטעמתי שמני זית שונים, הבנתי שיש לנו לאן לשאוף
ולהתקדם באיכות שמן הזית על אף שכבר היום אנחנו איכותיים מאוד.
ראיתי שיש צורך לעלות עוד מדרגה ולהבין ששמן זית זה מוצר שצריך לשבת על השולחן המשפחתי בגאווה.

לאחר חמש שנות ניסיון ליצור שמן זית ייחודי – השנה הצלחנו!
אני רוצה להזמין אתכם להנות מחוויה אחרת.
בתהליך מורכב של למידה והבנה מתי למסוק, מתי לסנן וכיצד לשמור על השמן באיכות הכי גבוהה שניתן – הצלחנו ליצור שלושה שמנים מזנים שונים שגדלים על אדמת הארץ (סורי, נבאלי, ברנע).
יחד נכנסים שלושת השמנים למארז אחד שמחבר בין גידול הזית השורשי שלנו לבין חווית הלקוח של מוצר ארץ ישראלי, איכותי ומוביל שאני אוהב לקרוא לו "שלושת הגיבורים".
כאשר נפתח את המארז שמורכב מבקבוק סופר פרימיום בגודל מיוחד, פקק נשלף ועיצוב עוצר נשימה – נשאר לנו רק לטבל את האוכל בעדינות ולהנות מכל רגע.

מלאי המארזים מוגבל.

מוזמנים להגיע למרכז המבקרים לראות ולקנות.
שלא תגידו "למה לא סיפרת?"

דבר המומחה – אהוד סויראנו – יועץ לאיכות שמן זית

זה לא עוד מאמר על "למה שמן זית כל כך בריא". אתם כבר מכירים את המאמרים האלה בעל פה:
ויטמין E,  חומצות שומן, אומגות, נוגדי חימצון – על זה כבר סיפרנו לכם הרבה פעמים. זה גם לא מאמר שמסביר על חמיצות וכתית מעולה – גם על זה כבר דיברנו כמה פעמים (אבל אנחנו שומרים לעצמנו את הזכות להזכיר לכם מידי פעם)
הפעם נתמקד בשני מרכיבים בשמן זית שהופכים אותו למאוד מיוחד:
המרכיב הראשון, או שבעצם מדובר במרכיבים – המון מהם – אלה הם הסטרולים (STEROLS). משמם ניתן להבין שהם קרובים לחומר אחר שכולנו מכירים – כול-סטרול. כולסטרול מיוצר אצלנו בכבד. הסטרולים בזית הם פיטו-סטרולים (פיטו=צמח) – סטרולים מהצומח. למה הם חשובים לנו? בשביל להבין את זה אנחנו צריכים לחזור רגע אחורה ולהבין משהו על הגוף שלנו: הוא מאוד אוהב להכין דברים בעצמו אם הוא יכול, ממש הנדימן, אבל יותר הוא אוהב שמביאים לו דברים מוכנים, גם אם הם לא לגמרי ברמה שבה הוא מכין אותם. ככה זה עם כולסטרול. הגוף שלנו מייצר אותו בכבד כל זמן שהוא לא זמין מבחוץ. כשאנחנו אוכלים מאכלים מן החי (בשר, דגים, ביצים, גבינות) הגוף שלנו מקבל את הכולסטרול הזה מבחוץ. הוא אומנם לא איכותי כמו הכולסטרול שגופנו מייצר בכבד, אבל זה חוסך עבודה. ככה הגוף מתרגל לקבל כולסטרול לא טוב ממקורות חיצוניים ומוותר על ייצור כולסטרול איכותי בכבד.
מה הקשר לסטרולים בשמן זית? טוב ששאלתם. כאשר אנו אוכלים יחד עם הבשר גם שמן זית וירקות (עלים ירוקים ממש מומלצים), הסטרולים מן הצומח מפציצים את אתרי הקשירה של הכולסטרול מן החי ולא מאפשרים לו להיספג. במילים אחרות – הם מסלקים את הכולסטרול מן החי ומכריחים את גופנו לחזור לעבוד ולייצר כולסטרול איכותי כמו שרק הוא יודע. בכל רחבי הים התיכון, כאשר אוכלים בשר, תהיה על השולחן קערת ירקות ושמן זית.
המרכיב השני הוא חומר פלא, לא פחות. חומר שעד לפני שנים ספורות מעטים ידעו על קיומו ועוד יותר מעטים התעניינו בו. לחומר הזה קוראים אולאוקנטאל (OLEOCANTHAL) ומאז שהחל המחקר עליו, הולכות ומתרבות העדויות המחקריות להיותו מרכיב בריאותי ממדרגה ראשונה – כזה שרק יכולנו לחלום עליו: למשל, הוא יודע לאתר חלבונים בגוף שנחוצים לצורך תהליכים סרטניים ולעכב את פעילותם. הוא גם יודע להפריע לאנזימים מסויימים להתחיל תהליכים דלקתיים בגוף שלנו. בהתחשב בכך שרוב המחלות שאנו מכירים, מקורם בתהליכים דלקתיים בגוף – מדובר במרכיב עזר חשוב ביותר לבריאותנו. גולת הכותרת של המחקר בשנים האחרונות מראה שלאולאוקנטאל יש יכולת למנוע התפתחות של אלצהיימר ואף לסייע בבניה מחודשת של השלד העצבי שנהרס בגלל המחלה . מחלת האלצהיימר פוגעת או תפגע בכ- 40% מתושבי כדור הארץ, ולשמן זית יש את היכולת לסייע במניעתה!
אה, ועוד דבר, האולאוקנטאל אחראי גם לחריפות בשמן הזית. אז נא להפסיק לחשוש מחריפות בשמן זית, היא ממש טובה לבריאותנו (ותורמת לחוויה הקולינרית שלנו כמובן).
שמן זית מלווה את הים התיכון כבר אלפים רבים של שנים. הוא היה פה משחר החקלאות ויהיה פה כל זמן שיהיה מי שימסוק את הפרי ויפיק ממנו שמן. שמן זית נולד פה, ממש איפה שאנו חיים, אין מזון אחר שהוא ארצישראלי יותר ממנו. הוא שמן פלאי ממש והוא מפה, הוא נגיש והוא שלנו!
לבריאות

אהוד

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
על כל זני שמן הזית בחנות
(לא כולל מארזים)
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על מבצע החודש
משלוח חינם בהזמנה מעל 250 ₪
זמינים בשעות העבודה