בתאריכים 17-18 במאי 2011, תתקיים בירושלים הועידה השנייה לשמן זית – TERRAOLIVO. בועידה יתקיימו הרצאות ודיונים בנושאים הקשורים לגידול זיתים, ייצור שמן זית איכותי, טעימות שמן זית ושיווק מוצרי שמן. גם השנה, תשתתף מסיק בתחרות מוצרי השמן מסוג כתית מעולה. בין המוצרים שיועמדו לטעימת משתתפי הכנס, נבחר זן אסקל של מסיק.
על התחרות:
מדובר בתחרות שמן זית בינלאומית, בה טועמים השופטים מאות סוגי שמני זית כתית מעולה. בתחרות משתתפים שמני זית כתית מעולה מאיטליה, ספרד, יוון, טורקיה, קפריסין ,ארגנטינה וצ'ילה. התחרות מתנהלת בהתאם לעקרונות הטעימה של IOC הארגון העולמי המוביל בתחום שמן הזית.
על הועידה:
בעקבות התחרות, תתקיים הוועידה הבינלאומית לתחום שמן הזית, בה ידונו המשתתפים בנושאים המהווים את חזית המחקר ומציגים את המהפכה התעשייתית, שיווקית ובריאותית של שמן הזית. הועידה מיועדת לקהל המקצועי – תזונאים ודיאטנים, חוקרים , מגדלים, משווקים, קניינים של רשתות שיווק, שפים ומסעדנים וכן עיתונאי מזון.
הענקת הפרסים וארוחת גאלה עם מסר חברתי:
שבוע שמן הזית, התחרות והועידה הבינלאומית נחתמים בטקס הכרזה על זוכי השנה וארוחת גאלה אשר כל הכנסותיה תרומה לילדים נזקקים בירושלים. הערב ייערך במעמד שרים, שגרירים, בכירי התעשייה וראשי תעשיית שמן הזית, ושופטי התחרות מהארץ והעולם.
במסגרת המושב שיעסוק בשיווק מוצרי שמן, ירצה אלירון טובי, יו"ר חברת Brands & Co על השיקולים האסטרטגיים בתהליך המיתוג של שמני זית. ההרצאה נקראת "טוב מותג טוב משמן טוב".

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?