תמונה של משתמש
תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום

חיתוכיות פיסטוק

במתכון זה השתמשנו בכוס שמן זית מסוג

פיקואל

שמן ארומטי בעל מרירות מאוזנת וחריפות עדינה

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

עסיסית וארומתית

חומרים

לעוגה:
1 כוס שמן זית פיקואל
150 גרם מחית פיסטוק
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
רבע כפית הל
4 ביצים
1 חלמון
½1 כוסות קמח
2 כפות קמח נוספות
שקית אבקת אפייה
150 גרם שברי פיסטוקים
200 גר׳ קוביות פרי שאוהבים
(משמשים, דובדבנים, אפרסקים, תותים, חתוכים לקוביות)
לקישוט 10:  גר׳ שוקולד לבן

אופן ההכנה

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומברישים תבנית מרובעת 20 על 40.
טורפים בקערה, לתערובת אחידה, שמן, מחית פיסטוק, סוכר, מלח, הל וביצים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד להטמעת הקמח.
מוסיפים כף קמח לפיסטוקים ומערבבים יחדיו
מוסיפים כף קמח לפרי החתוך ומקפיצים לציפוי הפרי בקמח
מקפלים את הפיסטוק לתוך בלילת העוגה ואת את הפרי בעדינות.
יוצקים את התערובת לתבנית ודופקים קלות את התבנית על השיש כדי ליישר את התערובת ולהוציא בועות..
אופים  45 דקות או עד שהעוגה יציבה.
כשהעוגה מתקררת חותכים אותה לקוביות,
ממיסים שוקולד לבן ומזלפים קישוט על החיתוכיות

ממרח פלפלים

במתכון זה השתמשנו בכוס שמן זית מסוג

פיקואל

שמן ארומטי בעל מרירות מאוזנת וחריפות עדינה

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

הניגוב המושלם

חומרים

1 כוס אגוזי מלך
1 כוס קשיו
1 כף האריסה
3 פלפלים אדומים
1 בצל קטן קצוץ
1/4 כפית כמון טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 לימון סחוט
1/4 כוס שמן זית פיקואל
מלח

להגשה:
חופן פיסטוקים שבורים
כף קרם פרש

אופן ההכנה

קולים את הפלפל האדומים שהקליפה נחרכת.
מעבירים את הפלפלים לקופסה אטומה – האדים והחום ימשיכו לרכך אותו ויקלו על הקילוף. קולפים ומעבירים למעבד המזון.
מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים לממרח אחיד במרקם חלק.
להגיש עם זילוף שמן זית, קרם פרש ופיסטוקים שבורים

סלט תותי עץ

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

קורינייקי

בעל טעם עדין, ארומות ירוקות וחריפות בינונית

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

סלט מושלם לשבועות – עונת תותי העץ

1 1/2 כוסות תותי עץ
1 חסה גדולה ויפה
300 גר׳ גבינה כחולה שאוהבים
חופן אגוזי פקאן

לרוטב:

  • רבע כוס שמן זית קורינייקי
  • 4 כפות חומץ (תפוחים / חומץ בין יין / חומץ בלסמי / מיץ לימון)
  • כף דבש
  • כפית חרדל גרגירים
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה

קורעים את החסה לקערה גדולה ויפה.
מפוררים את הגבינה מעל,
מפזרים את תותי העץ ומוסיפים פקאנים.

מכינים את הרוטב:
מכניסים לצנצנת את כל מרכיבי הרוטב
ומנערים היטב!
מוזגים את הרוטב על הסלט
ומגישים

לאבנה ביתי בשמן זית

במתכון זה השתמשנו  בשמן זית מסוג

הבית

בעל ארומה פירותית, מרירות וחריפות מאוזנות

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

כל כך פשוט להכנה

חומרים לקופסת לאבנה או 2 צנצנות כדורי לאבנה

1.5 ליטר יוגורט 4% שומן לפחות

כף מלח

בד חיתול

שמן זית – שמן הבית

אופן ההכנה

מניחים בקערה גדולה בד חיתול

ומוזגים לתוכו את היוגורט,

מוסיפים כף מלח ומערבבים היטב.

קושרים את החיתול ותולים לכ8-10 שעות

אפשר מעל כיור, או חבל כביסה

החיתול יגיר נוזלים.

מורידים פותחים את החיתול ומעבירים לקופסה,

לפני ההגשה מוזגים שמן זית על הלאבנה.

אם מעדיפים כדורים, מכדררים את המסה לכדורים קטנים ומניחים בצנצנת

מוזגים שמן זית לצנצנת עד כדי כיסוי

סלט כל טוב

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

קורינייקי

בעל טעם עדין, ארומות ירוקות וחריפות בינונית

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

גם יפה וגם טעים!

4 מלפפונים

200 גר׳ בולגרית

15-20 עגבניות שרי בצבעים שונים;

חצי אבוקדו

חופן זיתים

מעט צלפים

חצי בצל סוגל

חופן גרעיני חמניה קלויים

שמן זית קורינייקי

אופן ההכנה

פורסים את עגבניות השרי ל-2

ומכניסים לתנור (180 מעלות) לכחצי שעה)

פורסים את המלפפונים לרצועות דקות בעזרת קולפן או מנדולינה,

ומסדרים בצלחת עמוקה

פורסים את האבוקדו ומוסיפים לקערה

פורסים את הבצל דק ומפזרים

שוברים את הגבינה הבולגרית פנימה

מוסיפים את עגבניות השרי

מפזרים את הזיתים את הצלפים ואת גרעיני החמניה הקלויים,

לחמניות שמן זית גבינה וזיתים

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

קורינייקי

בעל טעם עדין, ארומות ירוקות וחריפות בינונית

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

מבוססות קמח טפיוקה. ללא גלוטן!

שני שליש כוס חלב
שליש כוס שמן זית קורינייקי
ביצה
כפית מלח
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת או מוצרלה
חצי כוס גבינת צ'דר מגוררת
חופן זיתים קצוצים לטבעות
כוס וחצי קמח טפיוקה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.
מעבדים את כל החומרים ביחד בעזרת מטרפה
מעבירים כף גדולה מהבלילה לכל שקע של תבנית סיליקון.
אופים 20 דקות, ואוכלים מיד.

קונפי כרישה

במתכון זה השתמשנו ב- 5 כפות שמן זית מסוג

לצ׳ינו

בעל טעם עדין במיוחד

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

 כרישה מתוקה עם טעם בצל עדין
תוספת קלה להכנה

חומרים

4 כרישות גדולות, עבות וטריות מאוד
מלח ים
שמן זית לכדי כיסוי מלא של נתחי הכרישה בסיר
ראש שום חצוי לשניים
2 גבעולי טימין

אופן ההכנה

בוחרים סיר או תבנית עמוקים
קוטמים את הקצה הקשה בצידה הלבן של הכרישה
קוטמים את צידה העליון הירוק של הכרישה.
מחלקים את גבעול הכרישה ל-3 מקטעים
מסדרים את מקטעי הכרישה בתבנית
בין לבין מניחים את שני חצאי ראש השום
מפזרים מלח על פני הכרישות שבסיר.
מציפים את הכרישות בשמן זית כך שהן מכוסות לגמרי ואינן מבצבצות מתוכו.
מניחים את גבעולי הטימין.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות,
למשך כ-3 שעות
או עד שהן רכות מאוד למגע וצבען ירקרק צהבהב.
מורידים את הסיר מהאש ומגישים בטמפ׳ החדר – מעדן!

מצה בריי

במתכון זה השתמשנו ב- 5 כפות שמן זית מסוג

לצ׳ינו

בעל טעם עדין במיוחד

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

חומרים

2‭ ‬ מצות

1/4‭ ‬כוס‭ ‬חלב‭ ‬או‭ ‬שמנת‭ ‬מתוקה

1‭ ‬ ביצה‭ ‬טרופה

מלח‭ ‬ופלפל‭ ‬שחור‭ ‬לפי‭ ‬הטעם

לצ׳ינו לטיגון

אופן ההכנה

מרטיבים‭ ‬מצות‭ ‬במים‭, ‬עוטפים‭ ‬במגבת‭ ‬נקייה‭ ‬ומייבשים‭ ‬אותן‭ ‬קלות ‭ )‬חשוב‭ ‬שהמצות‭ ‬יהיו‭ ‬לחות‭(.‬

טורפים‭ ‬היטב‭ ‬בקערה‭ ‬חלב‭,‬ביצה‭ ,‬מלח‭ ‬ופלפל‭.‬ שוברים‭ ‬פנימה‭ ‬את‭ ‬המצות‭ ‬לחתיכות‭ ‬בגודל‭ ‬הרצוי‭ ‬ומערבבים‭ ‬בעזרת‭ ‬מזלג‭ ‬או‭ ‬בידיים‭ ‬עד‭ ‬שהמצות‭ ‬עטופות‭ ‬בבלילה‭.‬

מחממים‭ ‬חמאה‭ ‬או‭ ‬שמן‭ ‬במחבת‭.‬ מוזגים ‬את‭ ‬הבלילה‭ ‬למחבת‭ ‬ומשטחים‭ ‬קלות‭. ‬
מטגנים‭ ‬את‭ ‬המצייה‭ ‬על‭ ‬צדה‭ ‬האחד‭ ,‬כשהיא‭ ‬מתחילה‭ ‬להזהיב‭ ‬הופכים‭ ‬לצד‭ ‬שני‭ ‬ומטגנים‭ ‬עוד‭ ‬כ‭-‬2‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬ששני‭ ‬הצדדים‭ ‬זהובים‭ ‬ופריכים‭. ‬
אוכלים‭ ‬חם‭ ‬או‭ ‬בטמפרטורת‭ ‬חדר‭.‬

קובנה על בסיס שמן זית

במתכון זה השתמשנו בחצי כוס שמן זית מסוג

ארבקינה

עדין וארומטי, כמעט ללא מרירות וחריפות

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

לחם של שבת בבוקר

חומרים ל-6 מנות

500 גרם קמח
35 גרם סוכר
11 גרם שמרים יבשים
370 מל׳ מים קרים
1/2 כפית מלח
1 פחית שמן זית ארבקינה 500 מ״ל

אופן ההכנה

אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח סוכר ושמרים
מוסיפים את המים הקרים ולשים כ-5 דקות
מוסיפים את המלח ולשים כ-7 דקות נוספות
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים עם מגבת לחה ומתפיחים כשעה
מקפלים את הבצק מארבעת צדדיו לכיוון המרכז ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח
מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שיווים, מכדררים ומכניסים לתבנית עם שמן זית. מכסים את הבצק עם שמן זית מעל הכיוונים.
נותנים מנוחה של כ-15 דקות
על משטח משומן (מאוד) בשמן זית וידיים משומנות ״פותחים״ את הבצק על ידי מתיחתו בעדינות עד קבלת בצק דקיק
מקפלים שליש ימיני של הבצק למרכזו ומעליו מקפלים את השליש השמאלי
מגלגלים מהצד הצר עד קבלת גליל עבה
מחלקים את הגליל ל-2
משמנים כלי ג׳חנון/קובנה בקוטר 18 ס״מ בשמן זית ומצפים את תחתית הסיר והדפנות בנייר אפיה
מניחים את הבצק עם הפתח (שבלול) כלפי מעלה ברווח אחד מהשני
ממשיכים עם שאר כדורי הבצק
מתפיחים כחצי שעה עם מכסה סגור
אופים (מכוסה) בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-45 דקות
פותחים את המכסה, ואופים כ-15 דקות נוספות
מחלצים את המאפה וממשיכים לאפות עד קבלת צבע חום
מגישים עם עגבניה מרוסקת, ביצים חומות, זיתים וטחינה (סחוג למביני עיניין)

סלט חסה טו בשבטי חגיגי

במתכון זה השתמשנו  בשמן זית מסוג

הבית

בעל ארומה פירותית, מרירות וחריפות מאוזנות

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

סלט ט״ו בשבטי משמח

חומרים ל-4 מנות

תערובת עלי חסה (סלנובה, ליטל ג׳ם, , חסה ערבית וכו׳)

4-5   חתוכים תותים

1 אגס שבושל ביין

פירות יבשים קצוצים (תפוח, משמש, תמר, צימוקים, אננס וכו׳)

חופן שקדים

כמה טבעות בצל סגול

2-3 פרחי מאכל לקישוט

לרוטב:

  • רבע כוס מיץ לימון

  • חצי כוס שמן זית (שמן הבית)

  • חצי כפית מלח

  • רבע שן שום קצוצה קטן

  • כף חרדל דיז'ון

  • 2 כפיות סילאן

אופן ההכנה

מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת ומערבבים היטב.
מסדרים יפה בצלחץ את כל מרכיבי הסלט ומגישים לשולחן.
מוזגים את הרוטב ומערבבים בעדינות

סביצ׳ה פירות שקדים וארבקינה

במתכון זה השתמשנו בחצי כוס שמן זית מסוג

ארבקינה

עדין וארומטי, כמעט ללא מרירות וחריפות

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

מנה ראשונה – פיצוץ של טעמים בפה

מנה ל-4 סועדים

מרכיבים:

2 פילה דג חתוך לפיסות קטנות: דניס / לברק / פלמידה
1/2 אפרסמון חתוך דק
1 קיווי חתוך דק
2-3 תותים חתוכים דק
רבע בצל סגול חתוך דק מאוד
חופן שקדים שבורים
2 כפות תערובת פירות יבשים קצוצים דק (מה שיש בבית)
לתיבול:
שמן זית ארבקינה
מלח
פלפל
לימון

אופן ההכנה

מניחים בצלחת את הפירות, הדג, הפירות היבשים ושברי השקדים.
מתבלים בשמן זית, מלח פלפל ולימון.
מגישים מיד

מרק עגבניות עם ארבקינה

במתכון זה השתמשנו בחצי כוס שמן זית מסוג

ארבקינה

עדין וארומטי, כמעט ללא מרירות וחריפות

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

מנה ראשונה חגיגית ומקורית

מנה ל-6 סועדים

מרכיבים:

1 ק"ג עגבניות  מסוגים שונים
1 פלפל אדום
2 בצל
חצי כוס שמן זית ארבקינה
רכז עגבניות קטן
שן שום כתושה
כף סוכר חום
1 ליטר מים
בזיליקום
מלח
פלפל טחון
קרוטונים להגשה

אופן ההכנה

חותכים גס את העגבניות (רבעים), הפלפל והבצל
מניחים את הירקות בקערה עם רבע כוס שמן זית, פלפל שחור טחון ומלח
מפזרים את הירקות על תבנית אפייה, מכניסים לתנור בחום 180 מעלות למשך 30 דקות
מעבירים את הירקות לסיר מרק,
מוסיפים רכז עגבניות שום כתוש, סוכר ורבע כוס שמן זית
מוסיפים ליטר מים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר.
מרסקים בבלנדר, מוסיפים בזיליקום
לפני ההגשה מניחים קרוטונים

מנקיש בצל סומק ושמן זית

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

קורטינה

ארומטי ועשיר בעל מרירות וחריפות בולטת

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

פתיח מעולה לארוחה

חומרים ל- 8 מנות

500 גרם קמח
8 גרם שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים טריים
10 גרם סוכר
כפית ורבע מלח
30 מ"ל שמן זית
320 מ"ל מים, פושרים

לציפוי
3 בצלים קצוצים דק דק
רבע כוס קורטינה
כף גדושה סומק

אופן ההכנה

בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים קלות.
מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד.
מוסיפים ללוש את הבצק 5 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אלסטי ודביק,.
מפזרים על הבצק טיפונת קמח ומעצבים לכדור, מעבירים לקערה גדולה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק ל-8 חלקים (כ-100 גרם לכדור), ומגלגלים כל חלק לכדור.
מכסים את הכדורים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומניחים לנוח לרבע שעה.

יוצרים פיתות במרווחים על תבניות מרופדות נייר אפייה, כאשר משטחים בכל פעם כדור בצק על נייר האפייה
בעזרת כפות ידיים משומנות קלות או בעזרת מערוך משומן מעט לעיגול בקוטר של כ-12 ס"מ.
מכסים במגבת נקייה ומניחים לנוח לרבע שעה.

בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן הזית, מוסיפים את הסומק ומערבבים.
מחוררים את הפיתות בשקעים קטנים שיוצרים בקצות האצבעות על מנת שלא יווצר כיס במהלך האפייה,
ומורחים מעל שכבה דקה של ציפוי בצל וסומק כאשר משאירים היקף ריק של 2 ס"מ מסביב.
אופים את הפיתות כרבע שעה עד שהפיתה מקבלת השחמה קלה,
הקפידו שלא לאפות את הפיתות יתר על המידה כדי שלא יתייבשו וכדי שהבצל לא יחרך.

פירות צלויים בשמן זית

במתכון זה השתמשנו בחצי כוס שמן זית מסוג

ארבקינה

עדין וארומטי, כמעט ללא מרירות וחריפות

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

קינוח קייצי קליל, מתאים גם לשומרי כשרות

חומרים ל- 6 מנות

דבש

שמן זית ארבקינה

אשכול ענבים גדול

2-3 אפרסקים או נקטרינות

2-3 שזיפים שחורים

גבעול טימין

אופן ההכנה

חותכים את האפרסקים / נקטרינות / שזיפים לחצאים.
מניחים בתבנית לצד אשכול הענבים,
מוזגים בנדיבות שמן זית (ארבקינה)
ודואגים שכל צידי הפרי ישומנו.
מניחים את הפירות (רצוי במחבת ברזל) על גריל לוהט
או בתנור לוהט עם ענף טימין.
כשהפירות צלויים מורידים מן האש
ומטפטפים דבש.
מגישים חם

חלת שמן זית דבש ורימונים

חלת שמן זית דבש ורימונים

במתכון זה השתמשנו ב1/4 כוס שמן זית מסוג

קורינייקי

בעל טעם עדין, ארומות ירוקות וחריפות בינונית

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

החלה הזו מכילה את כל טוב הארץ: דבש, רימונים ושמן זית

חומרים ל- 6 מנות

1/2 3 כוסות קמח

1/4 כוס דבש
1/4 כוס שמן זית קורינייקי
1 ביצה
1 כף שמרים יבשים
2 כפות משפר אפייה
1/2 1 כפיות מלח
2/3 כוס מים

לקישוט:
גרגרי רימון
דבש

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את כל החומרים. לשים את הבצק על משטח מקומח 10-15 דקות. הבצק צריך להיות חלק וגמיש.

יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה עד הכפלת נפחו.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, מעצבים לחלה, אופים בטמפ׳ 220 מעלות עד שהיא זהובה. מוציאים מהתנור ומצננים.
מחממים במיקרוגל קצת דבש עם כפית מים ומברישים בזה את החלה.
מפזרים בנדיבות גרגרי רימון.

חלת שמן זית דבש ורימונים

טאבולה דובדבנים ושקדים

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

אסקל

בעל מרירות בולטת וחריפות מאוזנת

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

סלט בריאות קייצי

חומרים

  • 1 חב׳ פטרוזילה (או מיקרו פטרוזיליה)
  • חופן עלי נענע
  • לימון
  • חופן שקדים קצוצים או פרוסים
  • שמן זית (אסקל)
  • חצי כוס קוסקוס מבושל
  • 300 גר׳ דובדבנים מגולענים (אפשר גם יבשים)
  • 1 בצל סגול
  • מלח

אופן ההכנה

קוצצים דק את הפטרוזיליה והנענע.

מערבבים עם הקוסקוס המבושל, מוסיפים בצל קצוץ דק.

מתבלים בלימון, מלח ושמן זית אסקל.

קולים במחבת חופן שברי (או פרוסות שקדים)

מוסיפים לסלט את השקדים הקלויים ואת הדובדבנים ומערבבים בעדינות

הגשה

בתאבון!

עוף בתפוזים ושמן זית

במתכון זה השתמשנו ב- 5 כפות שמן זית מסוג

לצ׳ינו

בעל טעם עדין במיוחד

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

עם מיץ תפוזים טבעי שום ומרווה

חומרים

עוף מחולק ל-2

1 כוס מיץ תפוזים

5 כפות שמן זית זן לבחירתכם (מהלצ'ינו העדין – עד הקורטינה הדומיננטית)

קליפת תפוז מגוררת

1/4 כוס דבש או סילאן

2 ראשי שום חצויים

1/4 כוס רוטב צ'ילי חריף מתוק

3 עלי מרווה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

מסדרים פרוסות תפוזים בתבנית אפיה ועליהם מניחים את שני חצאי העוף, ביניהם ראשי השום החצויים.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים ויוצקים על מנות העוף.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום 200 מעלות כ-35 דקות.
מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות כחצי שעה מדי פעם יוצקים מהרוטב מעל כדי שלא יתייבש.

הגשה

מניחים בצלחת ומעטרים בפלח תפוז עסיסי.

בתאבון!

ממרח עדשים בטעם כבד על בסיס שמן זית

במתכון זה השתמשנו בחצי כוס שמן זית מסוג

ארבקינה

עדין וארומטי, כמעט ללא מרירות וחריפות

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

ממרח טבעוני מעולה שמשדרג כל סנדוויץ׳

מנה ל-6 סועדים

500 גרם עדשים שחורות, מבושלות לריכוך במים ללא מלח
2 בצלים גדולים, פרוסים
1/2 כוס אגוזי מלך
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה
גבעול טימין
רבע כוס שמן זית ארבקינה
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

+ מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות, עד לריכוך והזהבה. מסירים מהאש.
+ מניחים במיכל של מעבד מזון את העדשים המבושלות, הבצל המטוגן, האגוזים והפטרוזיליה. יוצקים רבע כוס שמן זית ומעבדים לקבלת משחה גסה או חלקה (ניתן להוסיף מעט מים למרקם חלק יותר).
+ מוציאים לקערה, מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים עם אגוזי מלך קצוצים וגבעול טימין

רושטי

במתכון זה השתמשנו  בשמן זית מסוג

הבית

בעל ארומה פירותית, מרירות וחריפות מאוזנות

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

לביבת ענק בשמן זית

מנה ל-6 סועדים

2 ביצים
1/4 כוס גבינת קשקבל מגוררת

אופן ההכנה

מגררים את תפוחי האדמה במגרדת גסה ומניחים במסננת (מעל קערה), כדי שיגירו נוזלים.

קוצצים דק את הבצל והשום.

מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, הבצל, השום, הגבינה ו-2 כפות שמן הזית

מחממים מחבת גדולה ומשמנים ב-2 כפות שמן הזית.
יוצקים את הבלילה למחבת ומשטחים בעדינות לגובה 2 ס"מ

מטגנים על להבה נמוכה 25-20 דקות עד שהרושטי מתנתק מהמחבת בקלות ומקבל צבע זהוב.

מניחים על המחבת צלחת עגולה גדולה הופכים בזהירות את המחבת על הצלחת.

מחליקים את הלביבה חזרה למחבת ומטגנים עוד 15 דקות על להבה נמוכה עד להזהבה.

מגישים חם עם שמנת חמוצה

כנאפה בשר ותפוחים בארבקינה

במתכון זה השתמשנו בחצי כוס שמן זית מסוג

ארבקינה

עדין וארומטי, כמעט ללא מרירות וחריפות

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

מנה ראשונה חגיגית ומקורית

מנה ל-6 סועדים

לבצק:
300 גר׳ שערות קדאיף
רבע כוס שמן זית ארבקינה

למילוי התפוחים:
2 תפוחי גרנד סמית חתוכים לקוביות
כף סוכר
כף שמן זית ארבקינה

למילוי הבשר:

1/2 קילו בשר טחון
2 בצלים
רבע כוס שמן זית ארבקינה
בהרט
מלח
פלפל

אופן ההכנה

מערבבים בעזרת הידיים את שערות הקדאיף עם שמן הזית עד שכל שערות הקדאיף משומנות היטב.
משטחים בעדינות כמחצית מהשערות בתבנית קוטר 26.

מקפיצים את קוביות התפוחים עם שמן הזית והסוכר ומניחים בצד.

מטגנים את הבצל וכשהוא כמעט שקוף מוסיפים את הבשר.
ממשיכים לטגן עד שהבשר מאבד מצבעו האדום והופך כולו לחום, מתבלים במלח ובבהרט.

מפזרים את התפוחים על שכבת שערות הקדאיף, מעליהם מפזרים את הבשר הטחון ומעל מסדרים את שארית שערות הקדאיף.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד ששערות הקדאיף מזהיבות.

מגישים חם.

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
על כל זני שמן הזית בחנות
(לא כולל מארזים)
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על מבצע החודש
משלוח חינם בהזמנה מעל 250 ₪
There are no products
דילוג לתוכן