תמונה של משתמש
תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
אייקון של מיקום

גספצ׳ו בשמן ראשון המסיק

מרק ספרדי קלאסי מבוסס על עגבניות ומוגש צונן

4‭ ‬עגבניות‭- ‬ללא‭ ‬גרעינים

2‭ ‬מלפפונים‭- ‬ללא‭ ‬קליפה

חצי‭ ‬פלפל‭ ‬אדום

4‭ ‬פרוסות‭ ‬לחם‭ ‬קסטן‭ ‬לבן‭- ‬ללא‭ ‬הקשה

1‭ ‬ שן‭ ‬שום‭ ‬קטנה

מעט‭ ‬פלפל‭ ‬חריף

1 ‭ ‬כף‭ ‬חומץ‭ ‬בן‭ ‬יין‭ ‬לבן

3 ‭ ‬כפות‭ ‬שמן‭ ‬זית

מלח‭ ‬ופלפל‭- ‬לפי‭ ‬הטעם

אופן ההכנה

טוחנים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬חומרי‭ ‬הגלם‭ ‬יחד‭ ‬ומשהים‭ ‬במקרר‭ ‬לחצי‭ ‬שעה‭.‬

מגישים‭ ‬עם‭ ‬׳כף קרם פרש׳, שמן זית ראשון המסיק וכמה גרגרי צ׳ילי‭.‬

פוקאצ׳ת תמרים שקדים דבש ושמן זית

מושלמת לראש השנה

חומרים

מצרכים לפוקאצ'ה בגודל תבנית תנור:

500 גרם קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן
כף שטוחה מלח
400 מ"ל מים
4 כפות שמן זית לצ׳ינו
מלח אטלנטי

טימין
אשכול ענבים
חצאי / פרוסות שקדים
מעט דבש להברשה

אופן ההכנה

בקערת המיקסר מניחים בתחתית את המלח, מעל את הקמח, הסוכר והשמרים.
מוסיפים את המים ומתחילים לערבב. אחרי שמתגבש בצק מוספים את השמן ולשים כך את הבצק הרטוב עם הוו גיטרה לפחות 10 דקות על מהירות בינונית.
עוצרים את המיקסר, מוציאים את הקערה ומכסים בניילון נצמד
מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
אחרי הכפלת הנפח, בלי להוריד את האוויר של הבצק, מחלצים את הבצק מהדפנות ושופכים לתוך תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.
אחרי ההתפחה הנוספת, יוצרים שקעים בעזרת אצבעות רטובות, מניחים את הענבים וחצאי השקדים
ומזלפים מעל דבש ושמן זית, ואופים בתנור שחומם מראש על 220 מעלות כ15-20 דקות או עד
הזהבה.

הגשה

שניה לפני ההגשה מברישים שוב בשמן זית, מקשטים בפרוסות שקדים קלויות ובעלי טימין
מגישים חם

קרפצ׳יו תמרים שקדים ושמן זית

המתכון של אפרת ליכטנשטט והיא אומרת שח׳ייבים׳ להכין

חומרים

12 תמרי מג׳הול
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן פרוסות שקדים
זסט לימון
שמן זית קורינייקי
מלח אטלנטי

אופן ההכנה

מניחים את התמרים על נייר אפייה או ניילון משומן קלות.
מניחים עוד ניילון מלמעלה ומרדדים עם מערוך לעלה דקיק.
מקפיאים כ15 דקות.
מניחים על צלחת הגשה ללא הניילון.
,מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה, פרוסות השקדים, גרידת הלימון
מעט מלח אטלנטי ומזלפים שמן זית לצ׳ינו.
אוכלים מיד

הגשה

מקשטים בנענע ומגישים

קוקטייל ערק קייצי עם טפטופי ארבוסנה

שיתוף‭ ‬פעולה‭ ‬עם‭ ‬מעדניית‭ ‬ימה, של השף יובל בן נריה והערק שהם מייצרים

חומרים

50 מל מיץ מלפפון (מלפפון 1 מגורד וסחוט)
2 עלי נענע קצוצים
25 מל מיץ ליים (חצי ליים קטן)
26 מי סוכר (13 גרם סוכר ו-13 גרם מים רותחים)
40 מל ערק
שמן זית ארבוסנה
קרח

אופן ההכנה

מערבבים יחד את כל החומרים
מסננים לכוס עם קוביות קרח

הגשה

מקשטים בנענע ומגישים

זעתר כבוש בשמן הבית

תוספת מעולה לכריכים, מרינדה לדגים, מושלם למנות חלביות ומנות בשריות

חומרים לצנצנת אחת

1/2 ק"ג זעתר טרי
2 לימונים חתוכים לרבעים ואז לפרוסות
4 שיני שום פרוסות
1 פלפל חריף פרוס
1 כף מלח
שמן זית לכיסוי

אופן ההכנה

שוטפים עלי זעתר ומניחים לייבוש על מגבת.
מניחים בצנצנת שכבה נדיבה של עלי זעתר, מעליהם מסדרים פרוסות לימון, פרוסות שום ופרוסות פלפל חריף. מפזרים מעט מלח ומניחים שוב שכבת עלי זעתר, לימון, שום ופלפל חריף. ממשיכים כך עד שממלאים את הצנצנת.
מוזגים שמן זית עד לקצה הצנצנת. סוגרים את המכסה ומניחים במקום קריר ומואר למשך שלושה שבועות.

ריגטוני עם פלפלים, ושרי קלויים בתוספת בולגרית

סלט ים תיכוני צבעוני וטעים

300 גר׳ פסטה ריגטוני מבושלת על פי ההוראות
20-30 עגבניות שרי
1 פלפל אדום קלוי, מקולף ונקי מגרעינים
1 פלפל צהוב קלוי, מקולף ונקי מגרעינים
150 גר׳ בולגרית

עלי בזיליקום

לרוטב:
שן שום
שליש כוס שמן זית
כף חרדל
כף או יותר דבש
מיץ לימון
מלח אטלנטי ופלפל גרוס

אופן ההכנה

קולים בתנור את עגבניות השרי עד שהן ניתנות לקילוף בקלות, מצננים וקולפים אותן.
פורסים את הפלפלים הקלויים לרצועות
חותכים לקוביות את הגבינה הבולגרית
מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב.
,מערבבים את כל רכיבי הסלט כולל עלי הבזיליקום, מוזגים את הרוטב
מערבבים ומגישים

לביבות ירקות שורש

קראנצ׳יות וצבעוניות – מושלמות לחנוכה

3 קישואי זוקיני
2 גזר
1 בטטה
1 סלק
שורש פטרוזיליה
2 ביצים
1/2 כוס קמח רגיל / קינואה / חומוס
1/2 כפית אבקת אפייה
מלח ופלפל
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

לגרד את כל ירקות השורש עם פומפייה או במעבד מזון
להוסיף את שאר הרכיבים, המלח והפלפל ולערבב היטב
לחמם במחבת את שמן הזית לטמפ׳ 180 מעלות
ולטגן את הלביבות עד שהן זהובות

ניוקי עגבניות בשמן ראשון המסיק

עננים נימוחים ברוטב עגבניות מתובלים בשמן ראשון המסיק

לניוקי-
1 וקצת ק״ג תפוחי אדמה
1/2 כוס קמח
2 כפות מחית עגבניות מיובשות/רסק עגבניות
מלח
פלפל

לתיבול-
1 עגבניה פרוסה דק
1 שן שום פרוסה דק
שמן ראשון המסיק
מלח גס
פלפל שחור גרוס
עלי זעתר טריים
עלי זעתר כבושים (תוסיפי מתכון בנפרד)

אופן ההכנה

אופים את תפוחי האדמה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד ריכוך מלא
חוצים את תפוחי האדמה בעודם חמים, בעזרת כף מוציאים את התוכן לקערה ומועכים
מצננים מעט ומוסיפים את הקמח (כמות הקמח תשתנה לפי הלחות של הפירה תפו״א. ניתן להוסיף או להחסיר קמח לפי הצורך עד קבלת בצק יציב ומעט דביק)
מפזרים בנדיבות קמח על משטח העבודה, מוציאים את מסת הניוקי ומרדדים לנקניק בעובי הרצוי
מבשלים בסיר עם הרבה מים רותחים עד שהניוקי צפים
מוציאים בעזרת כף מחוררת
מניחים בצלחת פרוסות עגבניה ופרוסות שום ומתבלים בנדיבות בשמן זית ראשון המסיק, מפזרים מלח גס ומניחים מעל את הניוקי.
מתבלים שוב במלח גס, פרוסות שום, פלפל שחור גרוס ועלי זעתר

רביולי סלק בשמן זית ברנע

פרוסות דקיקות של סלק טרי במילוי גבינות
מנה צבעונית, קלילה, צמחונית ונטולת גלוטן

1 סלק שלם עם קליפה
1/2 קופסת קרם פרש
3 כפות גבינת פטה מגורדת
גרידה מ-1/2 לימון
שמן זית ברנע
מלח גס
פלפל שחור גרוס
עגבניה
פיסטוק קלוי וקצוץ
גרידת לימון

אופן ההכנה

מבשלים את הסלק בקליפתו עד רכות מלאה.
קולפים ופורסים פרוסות דקות.
מערבבים יחד קרם פרש, גבינת פטה, גרידת לימון ומעט פלפל שחור.
מניחים במרכז כל פרוסת סלק מעט מתערובת הגבינות ומקפלים לחצי.
משאריות הסלק חותכים קוביות קטנות.
מגישים, מתבלים ומקשטים ב- קרם פרש, מלח גס, פלפל שחור גרוס, גרידת לימון, קוביות סלק,שמן זית, פיסטוק ו"שחלות" עגבניות שרי

צלי בקר ברוטב פטריות

ארוחה חורפית מושלמת

חומרים

1.5 כוסות שמן זית אסקל
1.5 ק״ג נתח בקר לצלי (מספר 4/5) שלם
3 בצלים לבנים קלופים
2 גזרים קלופים
3 גבעולי סלרי
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות יין אדום
3 עלי דפנה
3 פלפל אנגלי
2 גבעול תימין
1 חבילת פטריות שמפניון
1 חבילת פטריות פורטובלו
1 חבילת פטריות ירדן
1 חבילת פטריות מלך היער
מלח ופלפל

אופן ההכנה

בסיר עמוק מחממים חצי כוס שמן זית.
מטגנים את גוש הבשר לצבע חום אחיד מכל הכיוונים ומוציאים, מניחים בצד.
חותכים 2 בצלים ואת הגזרים גס ומטגנים השמן שבסיר, ניתן להוסיף שמן במידת הצורך.
לאחר השחמת הירקות מוסיפים את הסלרי חתוך גס ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עד השחמת הרסק (זהירות לא לשרוף).
* במידה ובזמן טיגון הירקות או הרסק העגבניות נידבק לתחתית הסיר- יש להוסיף כף מים ולגרד את התחתית על מנת שלא ישרף.
מוסיפים יין אדום מורידים משקעים שנדבקו לתחתית.
מחזירים את הבשר ומוסיפים מים לכדי 3/4 כיסוי הבשר.
מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי ותימין.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה או בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד ריכוך, כשעה וחצי-שעתיים.
במידה ובזמן הבישול, כמות הנוזלים יורדת מחצי גובה הבשר, יש להוסיף נוזלים.
מוציאים את הבשר, מצננים ומסננים את נוזלי הבישול.
במחבת עם שמן הזית מאדים בצל חתוך דק.
מוסיפים פטריות חתוכות ומטגנים להשחמה.
מוסיפים את נוזלי הבישול ומצמצמים את הנוזל לחיזוק טעמים.
מסמיכים במידת הצורך בבלילת קורנפלור ומים קרים.
פורסים את הבשר למנות ומניחים בתבנית/סיר להגשה.
יוצקים מעל הבשר את הרוטב, מחממים ומגישים.

_DAS3722

שיפודי עוף רוזמרין ושמן זית

שום לימון שמן זית ורוזמרין – שילוב מושלם

2 פרפרי חזה עוף
1/2 כוס שמן זית
1 לימון
2 שיני שום פרוסות דק
מספר ענפי רוזמרין
מלח ופלפל

להגשה-
2 יח׳ פיתה חצויות
עגבניות שרי
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

חותכים את חזה העוף לקוביות בינוניות
מערבבים יחד שמן זית, גרידה מלימון שלם, שום ומעט עלי רוזמרין קרועים. חוצים את הלימון וסוחטים חצי ממנו לשמן הזית, מוסיפים מלח ופלפל.
מערבבים את העוף בתוך המשרה ומשהים במקרר למספר שעות.
פורסים דק את חצי הלימון שנותר.
מורידים את רוב עלי הרוזמרין מהענפים ומשפדים עליו את קוביות העוף ואת פרוסות הלימון.
מחממים מחבת פסים (אפשר גם באסכלה) וצולים את השיפודים מכל הכיוונים
מורחים את הפיתה במרינדת העוף וצולים במחבת משני הכיוונים
מערבבים יחדיו את עגבניות השרי עם שמן הזית וצולים (אפשר גם בתנור בחום גבוה).
מגישים את השיפודים והעגבניות הצלויות על גבי הפיתה.

תמרים ממולאים בבשר מפורק ברוטב יין אדום

פתיח מושלם לארוחת ראש השנה

1/4 כוס שמן זית
1 קג בשר בקר (צוואר או צלעות)
2 יח׳ בצל לבן חתוך גס
2 יח׳ גזר חתוך גס
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
1 בקבוק יין אדום
עלי דפנה, פלפל אנגלי ומספר גבעולי תימין
מלח ופלפל
500 גרם תמרים מיובשים
לקישוט-
גבעולי תימין
פיסטוק קלוי

אופן ההכנה

בסיר רחב עם שמן זית משחימים את הבשר ומוציאים
מטגנים את הירקות, מחזירים את הבשר ומוסיפים חצי בקבוק יין אדום ומים כדי כיסוי ומביאים לרתיחה
מורידים משקעים מתחתית הסיר ומכפים קצף במידה ויש.
מוסיפים את עשבי התבלין ומעט מלח ופלפל
מבשלים מכוסה כ-3 וחצי שעות עד ריכוך מלא של הבשר ונותנים לבשר להתקרר בנוזל
מוציאים את הבשר ומסננים את הנוזל.
מפרידים את שערות הבשר ושומרים בכלי מכוסה
לסיר מכניסים את נוזל הבישול המסונן ואת החצי השני של בקבוק היין ומבשלים עד קבלת נוזל מצומצם מאוד. מתקנים תיבול במלח, פלפל וסוכר אם יש צורך.

פותחים פתח בתמרים היבשים ומוציאים את הגלעין
מערבבים את שערות הבשר בחצי מכמות נוזל הבישול המצומצם ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך
ממלאים בשערות הבשר את התמרים המרוקנים ומניחים בכלי חסין חום
מורחים את התמרים הממולאים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד חימום.
שופכים על התמרים את הנוזל שנותר ומחזירים לתנור למספר דקות נוספות
מקשטים בתימין ופיסטוק ומגישים

חלת שמן זית דבש ורימונים

חלת שמן זית דבש ורימונים

החלה הזו מכילה את כל טוב הארץ: דבש, רימונים ושמן זית

חומרים ל- 6 מנות

1/2 3 כוסות קמח

1/4 כוס דבש
1/4 כוס שמן זית קורינייקי
1 ביצה
1 כף שמרים יבשים
2 כפות משפר אפייה
1/2 1 כפיות מלח
2/3 כוס מים

לקישוט:
גרגרי רימון
דבש

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את כל החומרים. לשים את הבצק על משטח מקומח 10-15 דקות. הבצק צריך להיות חלק וגמיש.

יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה עד הכפלת נפחו.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, מעצבים לחלה, אופים בטמפ׳ 220 מעלות עד שהיא זהובה. מוציאים מהתנור ומצננים.
מחממים במיקרוגל קצת דבש עם כפית מים ומברישים בזה את החלה.
מפזרים בנדיבות גרגרי רימון.

חלת שמן זית דבש ורימונים

מתכון פסטיית עוף שקדים ולצ׳ינו

מתכון פסטיית עוף שקדים ולצ׳ינו - קיבוץ מסיק מגל

מאפה קראנצ׳י ממולא עוף ופירות יבשים

מנה ל-4 סועדים

  • 6 יחידות חזה עוף
  • פלפל אנגלי
  • עלי דפנה
  • 3 בצלים קצוצים דק
  •  עלי בצק פילו
  • שמן זית לצ'ינו
  • 150 גר׳ שקדים טחונים
  • 150 גר׳ שקדים קצוצים גס
  • 1/2 כוס חמוציות
  • 1/2 כפית מלח
  • כף בהרט

אופן ההכנה

מרתיחים מים בסיר גדול (כ-2 ליטר)

מניחים במים עלי דפנה, פלפל אנגלי ובצל אחד

כשהמים רותחים מכניסים את העוף ל-5 דק׳

מכבים את האש ומשאירים את העוף במים עד שהם מתקררים.

מוציאים את העוף מהסיר וחותכים לקוביות קטנות.

במחבת נפרדת מטגנים בצל עד להשחמה מלאה. מוסיפים את העוף הקצוץ, המלח, הבהרט, החמוציות והשקדים הקצוצים.
מערבבים ומטגנים כרבע שעה. מניחים בקערה.

לוקחים 3 עלים של בצק פילו מורחים שמן זית בין אחד לשני. פותחים אותם על שולחן עבודה ומניחים ערימה גדושה מהמילוי במרכז. מקפלים את הבצק מכל הכיוונים עד ליצירת עיגול מושלם (אפשר לחתוך ולזרוק עודפים מהבצק). מושחים את המאפה בשמן זית ומכניסים לתנור. אופים 15-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

עד שהמאפה זהוב וקראנצ׳י.

מגישים חם

מתכון פסטיית עוף שקדים ולצ׳ינו - קיבוץ מסיק מגל

כנאפה בשר ותפוחים בארבקינה

מנה ראשונה חגיגית ומקורית

מנה ל-6 סועדים

לבצק:
300 גר׳ שערות קדאיף
רבע כוס שמן זית ארבקינה

למילוי התפוחים:
2 תפוחי גרנד סמית חתוכים לקוביות
כף סוכר
כף שמן זית ארבקינה

למילוי הבשר:

1/2 קילו בשר טחון
2 בצלים
רבע כוס שמן זית ארבקינה
בהרט
מלח
פלפל

אופן ההכנה

מערבבים בעזרת הידיים את שערות הקדאיף עם שמן הזית עד שכל שערות הקדאיף משומנות היטב.
משטחים בעדינות כמחצית מהשערות בתבנית קוטר 26.

מקפיצים את קוביות התפוחים עם שמן הזית והסוכר ומניחים בצד.

מטגנים את הבצל וכשהוא כמעט שקוף מוסיפים את הבשר.
ממשיכים לטגן עד שהבשר מאבד מצבעו האדום והופך כולו לחום, מתבלים במלח ובבהרט.

מפזרים את התפוחים על שכבת שערות הקדאיף, מעליהם מפזרים את הבשר הטחון ומעל מסדרים את שארית שערות הקדאיף.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד ששערות הקדאיף מזהיבות.

מגישים חם.

תפוחים אפויים ממולאים שקדים ואגוזים

מתכון נפלא לחובבי התפוחים – תפוחי עץ אפויים ממולאים שקדים ואגוזים.

חומרים

4 תפוחי עץ מרוקנים מתוכנם

מיץ לימון

כוס שקדים

חצי כוס אגוזי מלך

דבש / סילאן

מקלות קינמון

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרוקנים את התפוחים מתוכנם.
כותשים דק את השקדים והאגוזים ומערבבים עם סילאן.
ממלאים את התפוחים במלית.
ממקמים מקל קינמון בתוך התערובת לתוספת ארומה וקישוט
מכניסים לתנור לכ-20 דק׳.

הגשה

מגישים חם

פנה קוטה הל צנוברים וברנע

קינוח עדין ומיוחד

3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 תרמיל וניל, חצוי לאורכו

1/2 כוס (100 מ"ל) חלב

4 כפיות אבקת ג'לטין

5 פולי הל

להגשה:
צנוברים קלויים
שמן זית ברנע

אופן ההכנה

1. שמים בסיר את השמנת והסוכר, מגרדים פנימה את גרגירי הווניל ומוסיפים גם את התרמיל עצמו, מוסיפים גם את ההל. מבשלים על להבה בינונית תוך טריפה במטרפה ידנית מדי פעם, כמה דקות, רק עד שהסוכר נמס – אבל מקפידים לא להביא לרתיחה. מסירים מהכיריים ומצננים.

2. מערבבים את אבקת הג'לטין בחלב ומחממים חצי דקה במיקרוגל או בסיר על הכיריים, עד שהג'לטין נמס לחלוטין ואין אף גוש. מוסיפים לשמנת הצוננת ומערבבים, רצוי במטרפה ידנית. מסננים דרך מסננת דקה ויוצקים לכלים.
3. מאחסנים במקרר חמש שעות לפחות
מגישים עם צנובר קלוי ושמן זית ברנע

קציצות בשר סלק ורימונים

קציצות בשר מתקתקות, נהדרות לארוחת חג

חומרים ל- 6 מנות

לקציצות
1 ק”ג בשר בקר טחון (ניתן להחליף חצי מהכמות בבשר כבש)
2 יח’ בצל לבן
2 כפות שמן זית (קורינייקי)
4 שיני שום
1 יח’ סלק
3 כפות פירורי לחם
1 יח’ ביצה
בהרט
מלח ופלפל

לנוזל הבישול
3 כפות שמן זית (קורינייקי)

1 בצל לבן
4 שיני שום
1 חב’ מנגולד (עלי סלק)
3 יח’ סלק מבושל
3 כוסות ציר עוף
6 כפות רכז רימונים
3 כפות סילן או דבש ענבים
בהרט
מלח ופלפל
גרעיני רימון

אופן ההכנה

הקציצות:
קולפים את הבצל והשום וקוצצים קטן
קולפים את הסלק ומגרדים בפומפיה דקה
מערבבים יחד את הבשר, הירקות, הפירורי לחם, הביצה והתיבול
מכדררים לקציצות.
מכינים את הרוטב:
מטגנים את השום והבצל בשמן זית, בינתיים חותכים את הסלקים המבושלים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר.
חותכים את עלי המנגולד ומוסיפים לתערובת.
מוזגים 3 כוסות ציר עוף
ומוסיפים את רכז הרימונים, הסילאן, הבהרט ומתבלים במלח ופלפל.
מביאים לרתיחה.
מכניסים את הקציצות לרוטב מבשלים כחצי שעה.
מוסיפים את גרגרי הרימון מעל ומגישים חם

גלילות חצילים ממולאות שקדים ועשבי תיבול

פתיח נהדר לארוחה

מנה ל-6 סועדים

1 חציל פרוס דק לאורך (חצי סנטינטר)
שמן זית (ארבקינה)
מלח ופלפל

1/2 חבילת שקדים
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
2 שיני שום כתושות
מעט שמן זית
מלח ופלפל

רכז רימונים
גרעיני רימון

אופן ההכנה

אופן הכנה:
מושחים את פרוסות החציל בשמן זית (ארבקינה), מפזרים מעט מלח ופלפל וצולים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות כ-8 דקות (עד ריכוך ומעט צבע). מצננים.
קולים את השקדים, מצננים וקוצצים.
טוחנים 1/4 מכמות השקדים למשחה.
מערבבים יחד את מחית השקדים והשקדים הקצוצים יחד עם עשבי התיבול, השום המלח והפלפל.
מניחים מעט מתערובת האגוזים בצידו הרחב (בסיס החציל) של פרוסת חציל ומגלגלים.
ממשיכים עם כל פרוסות החציל.
מתבלים את הגלילות חציל ברכז רימונים ומגישים עם גרעיני רימון

חיתוכיות פיסטוק

עסיסית וארומתית

חומרים

לעוגה:
1 כוס שמן זית פיקואל
150 גרם מחית פיסטוק
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
רבע כפית הל
4 ביצים
1 חלמון
½1 כוסות קמח
2 כפות קמח נוספות
שקית אבקת אפייה
150 גרם שברי פיסטוקים
200 גר׳ קוביות פרי שאוהבים
(משמשים, דובדבנים, אפרסקים, תותים, חתוכים לקוביות)
לקישוט 10:  גר׳ שוקולד לבן

אופן ההכנה

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומברישים תבנית מרובעת 20 על 40.
טורפים בקערה, לתערובת אחידה, שמן, מחית פיסטוק, סוכר, מלח, הל וביצים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד להטמעת הקמח.
מוסיפים כף קמח לפיסטוקים ומערבבים יחדיו
מוסיפים כף קמח לפרי החתוך ומקפיצים לציפוי הפרי בקמח
מקפלים את הפיסטוק לתוך בלילת העוגה ואת את הפרי בעדינות.
יוצקים את התערובת לתבנית ודופקים קלות את התבנית על השיש כדי ליישר את התערובת ולהוציא בועות..
אופים  45 דקות או עד שהעוגה יציבה.
כשהעוגה מתקררת חותכים אותה לקוביות,
ממיסים שוקולד לבן ומזלפים קישוט על החיתוכיות

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
על כל זני שמן הזית בחנות
(לא כולל מארזים)
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על מבצע החודש
משלוח חינם בהזמנה מעל 250 ₪
זמינים בשעות העבודה