במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג
שמן זית אורגני
שמן ארומטי בעל מרירות מאוזנת וחריפות עדינה

אולי יעניין אותך גם
מנה בסגנון יווני, מתאימה כפתיח לארוחה
חומרים (מתכון ל-5 אנשים)
10 קישואים קטנים מאוד
5 מלפפונים מוצקים
חצי כפית מלח גס
מיכל יוגורט כבשים ( 500מ״ל)
2-3 גבעולי שמיר, קצוצים דק
חופן קטן של עלי נענע
1-2 שיני שום, קלופות וכתושות
שמן זית אורגני
אופן ההכנה
מעמידים סיר מים רותחים עם כף מלח ומבשלים את הקישואים 5-7 דק׳.
מסננים אותם מהמים ומניחים בצד.
מכינים את הצזיקי:
מגררים את המלפפונים בפומפייה, מעבירים לקערה ומפזרים מעליהם מלח גס.
משהים כ- 5 דקות.
סוחטים את המלפפונים היטב כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
מעבירים את המלפפונים המגוררים לקערה נקייה. מוסיפים את היוגורט, הנענע והשמיר ומערבבים.
מוסיפים את השום הכתוש לאט ובהדרגה (כדי למנוע חריפות יתר).
טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.
מסדרים את הצזיקי בצלחת עמוקה גדול ועליו מניחים את הקישואים המבושלים.
יוצקים מעל שמן זית אורגני בנדיבות.

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?