תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

בייבי קישואים על מצע ציזיקי ושמן זית ארבקינה

מנה בסגנון יווני, מתאימה כפתיח לארוחה

חומרים (מתכון ל-5 אנשים)

10 קישואים קטנים מאוד
5 מלפפונים מוצקים
חצי כפית מלח גס
מיכל יוגורט כבשים ( 500מ״ל)
2-3 גבעולי שמיר, קצוצים דק
חופן קטן של עלי נענע
1-2 שיני שום, קלופות וכתושות
שמן זית ארבקינה

אופן ההכנה

מעמידים סיר מים רותחים עם כף מלח ומבשלים את הקישואים 5-7 דק׳.
מסננים אותם מהמים ומניחים בצד.
מכינים את הצזיקי:

מגררים את המלפפונים בפומפייה, מעבירים לקערה ומפזרים מעליהם מלח גס.
משהים כ- 5 דקות.
סוחטים את המלפפונים היטב כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
מעבירים את המלפפונים המגוררים לקערה נקייה. מוסיפים את היוגורט, הנענע והשמיר ומערבבים.
מוסיפים את השום הכתוש לאט ובהדרגה (כדי למנוע חריפות יתר).
טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.
מסדרים את הצזיקי בצלחת עמוקה גדול ועליו מניחים את הקישואים המבושלים.
יוצקים מעל שמן זית ארבקינה בדיבות.

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

ארבקינה

עדין וארומטי, כמעט ללא מרירות וחריפות

למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
פטאייר במילוי זעתר וסומאק
3.6 (72.5%) 8 הצבעות

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
בכל קניה על כל סוגי הזנים
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על זן החודש
למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
אין מוצרים עדיין בסל הקניות
X
דילוג לתוכן