תמונה של משתמש
תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

בלינצ׳ס גבינה

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

פיקואל

בעל חריפות ומרירות עדינים

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

המתכון באדיבות 'סיר לסלאם' – הלא הן דפי קרמר ומוזנה בשארה המשלבות את המטבחים המפוארים מהם הן מגיעות ויוצרות ביחד פיוז'ן מרגש וצבעוני

מנה ל-12 סועדים

4 ביצים

2 כוסות קמח

2 כוסות מים

6 כפות שמן זית פיקואל

כפית מלח

למלית :

150 גרם גבינה לבנה

100 גרם גבינת ג׳יבני

גרידת לימון מחצי לימון

2 כפות סוכר

כפית תמצית וניל

כפית מי זאהר

אופן ההכנה

טורפים את כל חומרי הגלם, למעט הקמח, בקערה גדולה, עד לקבלת בלילה אחידה.

את הקמח מוסיפים בסוף ומערבבים שוב לבלילה סמיכה וחלקה.

משמנים במעט שמן זית פיקואל מחבת יצוקה בקוור 20 ס"מ, ומכוונים ללהבה בינונית. יוצקים חצי מצקת מהבלילה ובזמן היציקה כבר מסובבים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כולה ולבסוף תיווצר שכבה אחידה ודקה.

  1. מנמיכים את האש ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב עדין בתחתית, ושכבה יבשה מלמעלה.

עורמים את ה״דפים״ על צלחת שטוחה בצד

הרכבת הבלינצ'ס:

מניחים ״דף״ בלינצ'ס על משטח העבודה, בחלקו התחתון מניחים כף גדושה מהמלית.

מקפלים את החלק התחתון כלפי מעלה בכדי לכסות את המילוי ולאחר מכן מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים עד הקצה.

אותה הפעולה חוזרת עם כל כמות עלי הבלינצ׳ס.

 

לפני ההגשה מומלץ לצרוב בשמן זית את הבלינצ'ס במחבת משני הצדדים עד להזהבה.

 

להגשה – ערבבו 2 כפות טחינה גולמית עם 2 כפות שמן זית, וכף סילאן לממרח אחיד.

הזליפו מעל הבלינצ׳סים החמים בעדינות טיפות מהממרח הנוזלי

קשטו בשברי פיסטוקים ירוקים

אוכמניות וגרעיני רימון (בעונה) או פטל שחור

בתאבון

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
על כל זני שמן הזית בחנות
(לא כולל מארזים)
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על מבצע החודש
There are no products
דילוג לתוכן