תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

גרגרי חומוס נימוחים עם דלעת וכרוב מוגשים עם ביצה עלומה ותיבול שמן זית סורי

באדיבות השף דניאל זך – בעל המסעדות טרומפלדור 10 ואסיה מוניקה

דניאל זך: אני אוהב לטבל אוכל בשמני זית ישראלים מזנים שונים הפעם בחרתי בסורי של מסיק- קיבוץ מגל

מאפייני השמן: מוצאו בצור שבלבנון ,חריפות ומרירות גבוהה, עז וארומטי, מוכר ואהוב בעיקר עם חומוס.

 

חומרים ל-4 מנות

500 גר' חומוס מזן "הדס" מושרה לילה עם 2\1 כפית אבקת סודה לשתיה

300 גר' קוביות דלעת קלופה חתוכה גס

1/2  כרוב ירוק עדיף בלאדי חתוך לרבעים

חופן קטן עלי סלרי ירוקים שלמים5 שיני שום

1/4  כוס שמן זית סורי

3 ליטר ציר ירקות או מים

4 ביצים עלומות

אופן ההכנה

1. לסנן ולשטוף את החומוס.

2. לחמם סיר כבד עם שמן זית סורי ולטגן את השום , עלי הסלרי והחומוס

3. להוסיף מים או ציר ירקות פי שניים מכמות החומוס ולבשל שעה מכוסה.

4. להוסיף דלעת ולבשל 30 דק' נוספות. להוסיף כרוב ל20 הדקות האחרונות, לתבל במלח ולשמור חם.

הגשה

בצלחת עמוקה כרוב, חומוס ודלעת, מעט מהנוזלים

להכין ביצה עלומה לכל מנה ומעל לזלף בשמן זית סורי ופלפל שחור טחון טרי.

המלצה: לזרות מעל הביצה שבבי גבינת מונצ'גו או פרמזן או קשקבל.

במתכון זה השתמשנו ב-1/4 כוס  שמן זית מסוג

סורי

בעל חריפות בינונית ומרירות גבוהה

למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
בכל קניה על כל סוגי הזנים
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על זן החודש
למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
אין מוצרים עדיין בסל הקניות
X
דילוג לתוכן