תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

חומוס

באדיבות הסועד הנודד

חומרים

500 גרם גרגירי חומוס יבשים מהגודל – ענק

200 גרם טחינה גולמית מעולה

שתי שיני שום מקולפות

שמן זית פגז – האסקל יעשה עבודה מצויינת

כף מיץ לימון

חצי כפית סוכר

מלח בעדינות

פלפל לבן

כפית סודה לשתיה

אופן ההכנה

  1. את החומוס יש להשרות ללילה בפי שלוש כמות של מי ברז והסודה לשתיה.למחרת, אחרי הקפה של הבוקר, מבשלים את החומוסים במי ההשריה למשך כשעתיים. הסימן שהחומוסים מוכנים הוא פשוט-החומוס נהיה רך לחלוטין. זה חשוב בשביל הטחינה הדקה. במהלך הבישול להוסיף מים בהתאם לכמות האידוי.כשהחומוס רך לגמרי, לסנן בזריזות, לשמור את מי הבישול בצד, להכניס את החומוס למג'ימיקס ולהוסיף – שום, לימון, רבע/שליש כוס שמן זית פגז (אסקל לדוג'), חצי כפית סוכר, רבע כפית פלפל לבן, ולהפעיל בשיא המהירות של המכשיר. תוך כדי עבודה לשפוך לסירוגין את הטחינה והמים החמים.הטחינה מקשה, והמים החמים ירככו את המסה.את המלח חשוב להוסיף בסוף ובעדינות מירבית לאחר שכל הטחינה בתוך נמסה, והמים נתנו את המרקם הרצוי – מהסיבה ההפשוטה שלכל סוג טחינה יש את רמת המליחות שלה.להגיש חם.בהצלחה!

במתכון זה השתמשנו  בשמן זית מסוג

אסקל

בעל מרירות וחריפות מאוזנת

למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
רוסטביף אנטריקוט בתנור
3.6 (71.43%) 7 הצבעות

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
בכל קניה על כל סוגי הזנים
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על זן החודש
למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
אין מוצרים עדיין בסל הקניות
X