במתכון זה השתמשנו בכוס שמן זית מסוג
פיקואל
שמן ארומטי בעל מרירות מאוזנת וחריפות עדינה

אולי יעניין אותך גם
עסיסית וארומתית
חומרים
לעוגה:
1 כוס שמן זית פיקואל
150 גרם מחית פיסטוק
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
רבע כפית הל
4 ביצים
1 חלמון
½1 כוסות קמח
2 כפות קמח נוספות
שקית אבקת אפייה
150 גרם שברי פיסטוקים
200 גר׳ קוביות פרי שאוהבים
(משמשים, דובדבנים, אפרסקים, תותים, חתוכים לקוביות)
לקישוט 10: גר׳ שוקולד לבן
אופן ההכנה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומברישים תבנית מרובעת 20 על 40.
טורפים בקערה, לתערובת אחידה, שמן, מחית פיסטוק, סוכר, מלח, הל וביצים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד להטמעת הקמח.
מוסיפים כף קמח לפיסטוקים ומערבבים יחדיו
מוסיפים כף קמח לפרי החתוך ומקפיצים לציפוי הפרי בקמח
מקפלים את הפיסטוק לתוך בלילת העוגה ואת את הפרי בעדינות.
יוצקים את התערובת לתבנית ודופקים קלות את התבנית על השיש כדי ליישר את התערובת ולהוציא בועות..
אופים 45 דקות או עד שהעוגה יציבה.
כשהעוגה מתקררת חותכים אותה לקוביות,
ממיסים שוקולד לבן ומזלפים קישוט על החיתוכיות

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?