תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

טארט טאטן כרישה ועגבניות שרי תמר

תכון נוסף של צלמנו המוכשר- דן לב. למי מכם שביקר בתערוכות האחרונות, זכה לקבל את מאגדת המתכונים שלנו, ולמי שלא הספיק – הנה מתכון נוסף מתוכה.

 

חומרים

2 כרישה (החלק הלבן)

20 עגבניות שרי תמר

כ-10 עגבניות מיובשות חצויות

צרור טימין קצוץ

2 שיני שום קצוצות

בצק עלים

כפית זרעי שומר כתושים

חצי כפית בהרט

2 כפות סילאן

שמן זית מזן פיקואל

מלח ופלפל

אופן ההכנה

1. מטגנים במחבת ברזל גדולה את הכרישה כ-2 דקות מכל צד עם שמן זית.

2. מוסיפים את השום עם שני סוגי העגבניות, מוסיפים את הטימין הקצוץ, מרככים קלות כ-5 דקות.

3. מנמיכים את הלהבה, מפזרים את זרעי השומר עם הבהרט, מזליפים על הכל את הסילאן, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל.

4. מרדדים בצק עלים לעיגול בגודל המחבת ומכסים איתו את התערובת שבמחבת, מהדקים על התערובת בצדדים.

5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, אופים עד להזהבה של הבצק בחום של 180 מעלות. מוציאים, מניחים על צלחת הגשה והופכים.

הגשה

מפזרים מעל קצת טימין קצוץ, שמן זית ומגישים.

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

פיקואל

טעמו מזכיר את טעם השקד. בעל חריפות ומרירות עדינים.

מומלץ לתיבול סלטים ופסטות, מומלץ ביותר לטיגון, בישול ואפייה.

למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
רוסטביף אנטריקוט בתנור
3.6 (71.43%) 7 הצבעות

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
בכל קניה על כל סוגי הזנים
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על זן החודש
למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
אין מוצרים עדיין בסל הקניות
X