במתכון זה השתמשנו בשמן זית אחד מסוג פיקואל
אולי יעניין אותך גם
חומרים
מצרכים לגנאש:
125 גרם שמנת מתוקה 32%
35 גרם גלוקוזה
25 גרם צ'ילי חריף טרי
30 גרם שמן זית מזן פיקואל
310 גרם שוקולד מריר 70% Guanaja של וולרונה
20 גרם חמאה
מצרכים לציפוי:
שוקולד חלב 41% Guanaja Lactee של וולרונה
200 גרם קקאו וולרונה
אופן ההכנה
1. על "באן מרי" ממיסים בעדינות כמחצית מכמות השוקולד המריר (155גרם) ומחברים יחד עם החצי הלא מומס לקערה נפרדת.
2. מרתיחים את השמנת יחד עם הגלוקוזה הרתחה מבוקרת. יש לוודא שהגלוקוזה מתמוססת היטב.
3. כאשר השמנת רותחת יש לשפוך אותה בעדינות על השוקולד ולהמתין כ-2 דקות כדי שכל השוקולד יימס היטב.
לאחר כ-2 דקות מערבבים את כל התערובת בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד ומניחים בצד להתקררות.
4. כשהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 35 מעלות, מוסיפים שמן זית, החמאה והצ'ילי (קצוץ דק ככל שניתן).
מערבבים שוב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
5. מניחים את התערובת להתקררות במקרר כ-4 שעות.
6. לאחר 4 שעות יוצרים כדורים בעזרת כף (לא גדולים מדי).
הציפוי:
1. לאחר שהכנו את כדורי השוקולד, אנחנו מגבשים את שוקולד החלב "טמפרור". לאחר שהשוקולד מתגבש ואפשר להתחיל לעבוד איתו יש לטבול את הכדורים בשוקולד.
2. מיד כשהברק מתחיל להעלם מגלגלים בעדינות בקקאו ומניחים בצד להתייבשות.
3. לאחר שסיימנו לטבול את כל הטראפלס מומלץ להכניס אותם למסננת בעדינות ולנקות מעודפי קקאו.

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?