תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

טרטר דג במרק מלפפונים קר

המתכון באדיבות שפית איילת לטוביץ מרשת ביתא

חומרים ל- 4-6 מנות

למרק:
5-6 מלפפונים (350 גרם) חצויים לאורך ונקיים מליבת הזרעונים (מנקה עם כפית). אין צורך לקלוף.
400 גרם יוגורט כבשים סמיך (יעקובס)
100 מ״ל שמן זית מזן קורטינה
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח

 

לטרטר:
400 גרם פילה דג לבן (אינטיאס, מוסר ים, דניס) נקי מאידרות וחתוך לקוביות קטנות.
1/3 כוס קוביות שזיף אדום טרי/נקטרינה קשה
2 כפות גבינת פטה כבשים מגוררת
1 כף טרגון קצוץ
2 כפיות מיץ לימון
3 כפות שמן זית מזן קורטינה
מעט מלח (זכרו שיש פטה…)
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

שמים את כל מרכיבי המרק בבלנדר רב עצמה ומרסקים למרק אחיד. מקררים שלוש שעות.
מערבבים את כל מרכיבי הטרטר. טועמים ומתקנים לפי הטעם – עוד פרי, עוד מלח או פטה… פלפל שחור אולי?
מניחים במרכז כל צלחת מעט טרטר, מוזגים את המרק מסביב, עוד זילוף קורטינה ומגישים.

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

קורטינה

ארומטי ועשיר בעל מרירות וחריפות בולטת

למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
על כל זני שמן הזית בחנות
(לא כולל מארזים)
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על זן החודש
למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
אין מוצרים עדיין בסל הקניות
X
דילוג לתוכן