במתכון זה השתמשנו בחצי כוס שמן זית מסוג
קורינייקי
בעל טעם עדין, ארומות ירוקות וחריפות בינונית

אולי יעניין אותך גם
קינוח פרווה מעולה! של שף גיא לסניצקי
מצרכים לתבנית עגולה בקוטר 18 ס״מ
7 תפוחים
1 כף סוכר חום
200 מל' מיץ תפוחים
גרידת קליפת תפוז אחד
מעט קינמון
300 גרם אטריות קדאיף
70 מל' שמן זית קורינייקי
חופן שקדים קצוצים
אופן ההכנה
במחבת חמה מאוד עם כפית שמן זית מאדים את התפוחים כ 3 דקות,
מוסיפים את הסוכר, גרידת התפוז ומעט קינמון ומקרמלים.
מוסיפים את מיץ התפוחים ומצמצמים את הנוזל.
מצננים.
בכלי אפיה שטוח מורחים מעט שמן זית.
מפרידים את אטריות הקדאיף בעזרת ידיים מרוחות בשמן ומניחים בשכבה אחידה בתבנית המשומנת.
צולים על הגריל עד קבלת צבע שחום הופכים בעזרת צלחת וצולים גם את הצד השני. מוציאים לצלחת.
מניחים בתחתית כלי האפיה (שהתפנה) את התפוחים ומחזירים את אטריות הקדאיף מעל וצולים שוב כחמש דקות. מגישים חם עם שקדים קצוצים מלמעלה

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?