במתכון זה השתמשנו בשמן זית אחד מסוג אורגני
אולי יעניין אותך גם
החווה האורגנית הוקמה במאי 2010 ע"י אלעד להב, שף במקצועו שחזר לשורשיו החקלאיים. יחד עם טניה אשתו, הקימו חווה אורגנית יפיפייה בת 8 דונם. כ- 100 גידולים שונים מתחלפים בערוגות החווה במהלך העונות. חסות, ירוקים שונים, אפונה, גזר ועשבי תבלין בחורף ועד אבטיחים, מלונים, תירסים עגבנית שרי ועוד בקיץ. כולם בטיפול ופיקוח אורגני מבוסס עקרונות ה-פרמקלצ'ר.
חומרים
כרובית בינונית – מופרדת לפרחים
2 בטטות – קלופות וחתוכות לקוביות גסות
1 כרישה – שטופה ופרוסה דק, חלקים בהירים
חצי כוס קמח כוסמין מלא
רבע כוס חלב אורז
1 ביצה או כף זרעי פישתן טחונים מעורבבים עם כף מים
תבלינים- מלח, פלפל שחור, מעט מוסקט מגורד
רבע כוס שמן זית אורגני
אופן ההכנה
1. מבשלים את הבטטות בסיר גדול עם מים וכפית מלח, מחכים עד לרתיחה, מכסים ומבשלים 15 דקות. לאחר מכן מוסיפים את הכרוית ומבשלים כ-10 דקות נוספות. מסננים את המים ומועכים לפירה גס.
2. מטגנים את הכרישה בשמן זית אורגני כ-10 דקות ומערבבים לתוך הפירה.
3. שמים בקערה קטנה את הקמח עם החלב ומערבבים עד שמתקבלת עיסה צמיגית ורכה מאוד, כמו דייסה (לא נוזלית מידי)
4. את העיסה מוסיפים לפירה ומערבבים היטב עד שהמלית אחידה. מתבלים במלח, פלפל שחור ומוסקט טחון
5. יוצקים את הלביבות בעזרת 2 כפות לתוך מחבת עם קצת שמן זית חם ומטגנים עד להזהבה מכל צד.
ניתן גם לאפות ב-180 מעלות למשך כ-20 דקות + 15 דקות לצד השני, ומומלץ לשמן בשמן זית את נייר האפייה והלביבות.
* ניתן ליצוק לתוך בצק קיש אפוי או תבנית ולאפות כ-40 דקות ב-160 מעלות.

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?