במתכון זה השתמשנו בשמן זית אחד מסוג לצ'ינו
אולי יעניין אותך גם
חומרים
1 ו- 2/3 כוסות מים רותחים
2/3 כוס שמן זית לצ׳ינן
2 כוסות קמח מצה
1 כפית מלח דק
1 קורט פלפל שחור טחון
4 ביצים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את קמח המצה, המלח והפלפל
מוסיפים לקערה מים רותחים ושמן ומעבדים מיד, עד קבלת בצק אחיד, חלק וחמים
ממשיכים לעבד ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה
ממתינים שהבצק יתאחד שוב לפני שמוסיפים את הביצה הבאה.
בידיים רטובות מעצבים לחמניות עגולות או מאורכות מהבצק.
מניחים את הלחמניות המעוצבות באופן מרווח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
זורים שומשום / גרעיני חמניה או דלעת
מעבירים לתנור ואופים 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור כלל.
מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-30 דקות נוספות, עד שהלחמניות שחומות, יבשות מבפנים וקלות.
מצננים ומגישים , או שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?