תמונה של משתמש
תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
אייקון של מיקום
;

לינגוויני א-לה נורמה

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?

מנת פסטה סיציליאנית קלאסית של רוטב עגבניות מעט פיקנטי, חצילים ובזיליקום. שמה של הפסטה כשמה של גיבורת האופרה של בליני

חומרים ל-4 מנות

500 גר' פסטה לינגוויני יבשה (חבילה) – אפשר גם ספגטי

ארבע שיני שום קלופות ופרוסות דק

חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

צ'ילי יבש לפי הטעם

1 קופסא (400 גר') עגבניות תמר קלופות איטלקיות בלבד

30 עלי בזיליקום גדולים

150גר' גבינת ריקוטה טרייה

מלח ופלפל שחור

שליש כוס שמן זית (למתכון זה אני מעדיף טעם עדין כמו של זן לצ'ינו)

אופן ההכנה

כנת החצילים לרוטב:
מטפטפים שמן זית בנדיבות על קוביות החציל ומעבירים לתנור שחומם על 220 מעלות, כשהחצילים בשכבה אחת. קולים עד צבע שחום עמוק (בדומה לחצילים מטוגנים)ושומרים בטמפרטורת החדר.

 

הכנת הרוטב:
1. במחבת רחבה ועמוקה, מטגנים את השום והצ'ילי בשמן הזית, תוך ערבוב, עד שהשום "רוקד" במחבת אך לא משנה צבע.
2. קוצצים את העגבניות המקולפות ומוסיפים למחבת יחד עם המיץ שבקופסא. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-גבוהה עד שהרוטב נראה אחיד, בערך 10 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
3. מוסיפים את החצילים ואת הבזיליקום, קרוע ביד (שומרים בצד 4 עלים יפים לקישוט) לרוטב ומבשלים יחד עוד 5 דקות לערך. אם נראה כי הרוטב יבש מדי, ניתן להוסיף מעט מים.

 

הכנת הפסטה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (זמן הבישול), בשפע מים רותחים ומלוחים.

2. מוציאים את הפסטה מהסיר כשהיא מוכנה בדרגת "אל-דנטה" (הכי בטוח לסמוך על הוראות הבישול של היצרן).

3. מעבירים עם הפסטה מעט ממי הבישול שלה (כמה כפות) אל רוטב העגבניות. מבשלים עוד כדקה עם הרוטב עד שהוא עוטף יפה את הפסטה.

4. מחלקים את הפסטה לארבע צלחות הגשה. מעל כל מנה מפוררים ריקוטה, מזלפים כף שמן זית ומקשטים בעלה בזיליקום.

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
על כל זני שמן הזית בחנות
(לא כולל מארזים)
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על מבצע החודש
משלוח חינם בהזמנה מעל 250 ₪
זמינים בשעות העבודה