במתכון זה השתמשנו בחצי כוס שמן זית מסוג
ארבקינה
עדין וארומטי, כמעט ללא מרירות וחריפות

אולי יעניין אותך גם
ממרח טבעוני מעולה שמשדרג כל סנדוויץ׳
מנה ל-6 סועדים
500 גרם עדשים שחורות, מבושלות לריכוך במים ללא מלח
2 בצלים גדולים, פרוסים
1/2 כוס אגוזי מלך
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה
גבעול טימין
רבע כוס שמן זית ארבקינה
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
+ מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות, עד לריכוך והזהבה. מסירים מהאש.
+ מניחים במיכל של מעבד מזון את העדשים המבושלות, הבצל המטוגן, האגוזים והפטרוזיליה. יוצקים רבע כוס שמן זית ומעבדים לקבלת משחה גסה או חלקה (ניתן להוסיף מעט מים למרקם חלק יותר).
+ מוציאים לקערה, מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים עם אגוזי מלך קצוצים וגבעול טימין

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?