תמונה של משתמש
תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

מנקיש בצל סומק ושמן זית

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

קורטינה

ארומטי ועשיר בעל מרירות וחריפות בולטת

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

פתיח מעולה לארוחה

חומרים ל- 8 מנות

500 גרם קמח
8 גרם שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים טריים
10 גרם סוכר
כפית ורבע מלח
30 מ"ל שמן זית
320 מ"ל מים, פושרים

לציפוי
3 בצלים קצוצים דק דק
רבע כוס קורטינה
כף גדושה סומק

אופן ההכנה

בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים קלות.
מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד.
מוסיפים ללוש את הבצק 5 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אלסטי ודביק,.
מפזרים על הבצק טיפונת קמח ומעצבים לכדור, מעבירים לקערה גדולה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק ל-8 חלקים (כ-100 גרם לכדור), ומגלגלים כל חלק לכדור.
מכסים את הכדורים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומניחים לנוח לרבע שעה.

יוצרים פיתות במרווחים על תבניות מרופדות נייר אפייה, כאשר משטחים בכל פעם כדור בצק על נייר האפייה
בעזרת כפות ידיים משומנות קלות או בעזרת מערוך משומן מעט לעיגול בקוטר של כ-12 ס"מ.
מכסים במגבת נקייה ומניחים לנוח לרבע שעה.

בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן הזית, מוסיפים את הסומק ומערבבים.
מחוררים את הפיתות בשקעים קטנים שיוצרים בקצות האצבעות על מנת שלא יווצר כיס במהלך האפייה,
ומורחים מעל שכבה דקה של ציפוי בצל וסומק כאשר משאירים היקף ריק של 2 ס"מ מסביב.
אופים את הפיתות כרבע שעה עד שהפיתה מקבלת השחמה קלה,
הקפידו שלא לאפות את הפיתות יתר על המידה כדי שלא יתייבשו וכדי שהבצל לא יחרך.

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
על כל זני שמן הזית בחנות
(לא כולל מארזים)
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על מבצע החודש
There are no products
דילוג לתוכן