במתכון זה השתמשנו בשמן זית אחד מסוג אסקל
אולי יעניין אותך גם
לא רבים יודעים, אך ניתן להעשיר את התפריט המשפחתי במזונות מן הצומח, תוך שימוש בחומרי גלם זמינים לכולם שנמצאים בכל בית. בשילוב של מרק חורפי טעים ומשביע, יחד עם שמן זית כתית מעולה – נוצרת חגיגת טעמים מופלאה, כפרית ומחממת, שלא ניתן לעמוד בפניה.
מרק עגבניות בעל מרקם סמיך ומפנק במיוחד לחורף, מוגש עם פניני טפיוקה וחלב קוקוס
חומרים ל-6 מנות
1 ק"ג עגבניות בשלות
צרור עלי סלרי
1 בצל
2 כפות שמן זית (עדיף מזן אסקל)
מלח
קורט פלפל לבן
1 כפית סוכר
2 כוסות מים
חצי מיכל חלב קוקוס
2 גבעולי בזילקום טרי
4 כפות טפיוקה
אופן ההכנה
- חולטים את העגבניות כ-5 דקות במים רותחים עם עלי הסלרי , שוטפים במים קרים ומסירים את הקליפה. מוציאים את הגרעינים וקוצצים את בשר העגבניות.
- קולפים את הבצל וקוצצים. מאדים בשמן זית בסיר בינוני על להבה נמוכה עד שמתרכך. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומעט מלח, ומבשלים עד שהעגבניות רכות מאוד.
- מרסקים בממחה או מעבד מזון לתערובת חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים 3 כוסות מים ואת חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות.
- מתבלים את המרק בעוד מלח, פלפל וסוכר.
- להגשה– 4 כפות טפיוקה מבושלים ב 4\3 כוס מים רותחים – לערבב כל הזמן שלא ידבקו עד שהם שקופים (לא חובה). ניתן להוסיף עלי בזיליקום טריים וכמובן להזליף מעל שמן זית אסקל שמוסיף טעם ייחודי.המתכון באדיבות קייטרינג תמרים- קייטרינג לאירועים.

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?