במתכון זה השתמשנו בשמן זית אחד מסוג אסקל
אולי יעניין אותך גם
מתכון של שף אור שאוליאן, סלט ארטישוק על בסיס איוליו, קל להכנה, מנה יפה שמותירה רושם רב
על האורחים והטעם, ערב לחיך כך שאי אפשר להישאר אדישים….
חומרים ל-3 מנות
כחצי כרישה חתוכה לרבעים לאורך וקצוצה דק
3 שיני שום ישראלי חי, פרוס דק
8 בייבי ארטישוקים קלופים נקיים ותוכים לרבעים
2 פלפים בצבעים שונים חתוכים לרצועות
צילי חריף אחת פרוס
מיץ לימון מכחצי לימון
3 כפות שמן זית הבית
וכחצי חופן של עשבים קציצים דק דק דק
לדוגמה- טימין רוזמרין, פטרוזילה, זעתר, ריחן ושמיר
אופן ההכנה
- הכנה פשוטה ביותר-מחממים מחבת גדולה עם האש ומוסיפים כשלוש כפות שמן זית (שמן הבית)ברגע שהשמן מתחמם וטיפה מעלה עשן, זהו הזמן להתחיל להקפיץ את הירקות בסדר שרשום עד ללימוןכל ירק כחצי דקה, דקה של הקפצה על המחבת החמה עד לקבלת טיפה צבע (אנחנו לא רוצים לרכך את הירקות, רק לצרוב אותם טיפה)אחרי שסיימנו להקפיץ את הירקות רצוי להעביר כמה שיותר מהר לקערה גדולה, עדיף זכוכית שתעזור לסלט להתקרר ושלא ימשיך את הבישול וירכל את הירוקת.לפני ההגשה- לתבל במיץ לימון בעשבים הקצוצים שלוש כפות שמן זית מיוחד לתיבול סלטים ומלח פלפל לפי הטעם (אישית אני מוסיף מינימום של מלח, אני אוהב לטעם את הירקות ולא מלח בטעם ירקות)
מומלץ גם להגיש את הסלט חם וישר מהמחבת לצלחת

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?