במתכון זה השתמשנו בכוס שמן זית מסוג
פיקואל
בעל חריפות ומרירות עדינים

אולי יעניין אותך גם
מתכון של דן לב – מתוך הספר 'על השולחן אקספרס'
חומרים ל-4 מנות
300 גרם פילה אינטיאס (או לוקוס או פלמידה) טרי חתוך לקוביות גדולות
2 כוסות עגבניות שרי בצבעים שונים (צהוב, אדום וחום-צ'וקוליטוס) חצויות
1 בצל סגול קטן קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות שמן זית פיקואל
1 כפית סומאק
1 כפית עלי אורגנו
מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים ומגישים מייד או מניחים לדג להיכבש בלימון 10-30 דקות.
גיוונים:
ממירים את מיץ הלימון ביוזו – מיץ הדרים יפני.
מוותרים על הסומאק ומוסיפים ללימון 2 כפות טקילה.
מוסיפים 3-4 צנוניות פרוסות דק.

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?