במתכון זה השתמשנו בשמן זית אחד מסוג קורנייקי
אולי יעניין אותך גם
השף יאיר יוספי ממסעדת קנטינה.
"האוצרות שלנו" – כך מכנים מירה ויגנסברג ואורן קסלר, מחוות תקוע, את הפטריות שהם מגדלים באהבה ומסירות מזה 25 שנה. בשנת 1986, החלו בגידול פטריות יער ומאז פיתחו שיטות מדוייקות ומדעיות, כשהם מקדישים תשומת לב רבה לשמירה על תנאי הטמפרטורה, לחות וחשכה הדרושים ל"אוצרות" שלהם. במשך השנים, עם התפשטות הטרנד של אוכל איכותי ובריאותי, הרחיבו את סל המוצרים במוצרים נוספים הדרושים לבישול איכותי כגון: אנדיב, ליים אמיתי, בצלי שאלוט, ג'ינג'ר טרי ועוד. זאת כמובן בנוסף למגוון סוגי הפטריות שהולך וגדל, כפי שניתן לראות על מדפי הסופרמרקטים.
חומרים
המתכון ל-4 סועדים
6 פטריות מלך היער
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף
2 כפות סויה יפנית
2 כפות שמן זית
100 מ"ל שמן זית קורינייקי
צרור גבעולי בצל ירוק – החלק הירוק בלבד
מלח ים
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. שוטפים וקוצצים את גבעולי הבצל הירוק.
2. מחממים קלות 100 מ"ל שמן זית בסיר, מוסיפים את הבצל הירוק. מסירים מהאש ומצננים.
3. טוחנים היטב את שמן הזית עם הבצל הירוק במעבד מזון עם שורש הג'ינג'ר ומסננים דרך מסננת דקה.
4. חוצים את הפטריות לאורכן. חורצים בהן שתי וערב, לעומק של 0.2 מ"מ בעזרת סכין חדה מאוד.
5. מחממים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן הזית ומטגנים את חצאי הפטריות 3 דקות מכל צד.
הגשה
מוציאים את הפטריות מהמחבת ומחלקים לצלחות. מזליפים מעל הפטריות שמן בצל ירוק וג'ינג'ר ואת הסויה.
זורים מעט מלח ים ופלפל גרוס.

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?