תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

סינטה בשמן זית

המתכון הוא פרי פיתוח של שף צעיר ומוכשר: נוי….. וניר מ"הבשר של ניר"
הוא מאוד פשוט להכנה והוא טעים בצורה נדירה.
אתם חייבים לנסות!!
מה שיפה במתכון הזה,  הוא שבלי הרבה התערבות מצידנו- מקבלים מעדן נדיר, חם וטעים איימים.
אם מוסיפים לזה תפו"א בתנור (על פי מתכון שלנו כמובן) אז יש לכם ארוחת ערב מפנקת ביותר.
נ.ב: יתרון נוסף שיש עם הסינטה, זה שאם נשאר- למחרת יש לכם בשר לסנדביץ' נהדר

חומרים

– נתח סינטה במשקל 2 ק"ג
– 2 ל' שמן זית מזן פיקואל
– מלח גס מתובל
– מדחום לבשר

אופן ההכנה

1. משרים את הסינטה (בסיר הבישול) בשמן זית פיקואל למשך מספר שעות. (לדקור את הבשר כדי שהשמן יחדור פנימה)
2. מחממים תנור ל- 185 מעלות. כשהתנור מגיע לטמפרטורה הרצויה, מכניסים את הנתח על הרשת, כשהמדחום תקוע בבשר לכל אורכו.
3. לאחר כ- 15 דקות מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות עד שהמדחום מראה טמפ' של 40-45 מעלות בתוך הבשר ומוציאים.
4. בינתיים מחממים את שמן הזית בסיר בו היה מושרה הבשר עד לטמפ' של 140 מעלות (בעזרת המדחום)
5. מכניסים את הנתח לתוך השמן החם וכל כמה זמן מסובבים את הנתח בתוך השמן עד שהמדחום שבתוך הבשר מראה טמפ' של 58 מעלות.
יש לזכור כי גם אחרי שמוציאים את הבשר מהשמן הוא ממשיך להתבשל- אז מי שאוהב את הבשר במידת צלייה מידיום רייר- יש להוציא את הבשר בחום של 53 מעלות.

הגשה

להמתין כ- 5 דקות, לפרוס ולאכול
בתיאבון!!

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

פיקואל

טעמו מזכיר את טעם השקד. בעל חריפות ומרירות עדינים. מומלץ לתיבול סלטים ופסטות, מומלץ ביותר לטיגון, בישול ואפייה.

למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
רוסטביף אנטריקוט בתנור
3.6 (71.43%) 7 הצבעות

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
בכל קניה על כל סוגי הזנים
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על זן החודש
למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
אין מוצרים עדיין בסל הקניות
X