אולי יעניין אותך גם
באדיבות סטודיו לצילום דן לב
חומרים
חצי חבילה של אפונה סינית \ שעועית ירוקה רחבה
2 יחידות דלעת ערמונים
2 יחידות זוקיני
חבילת אספרגוס (לא חובה)
חופן צנוברים קלויים או אגוזי קשיו
100 גרם גבינת תום\ פקורינו חתוכה לקוביות
שמן זית פיקואל
חומץ בלסמי
2 שיני שום
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- חולטים את האפונה והאספרגוס במים רותחים, מוציאים לקערה עם מי קרח ע"מ לעצור את הבישול.
- קוצצים לחתיכות של 2 ס"מ את האפונה, האספרגוס והזוקיני.
- חותכים את דלעת הערמונים לסירות דקות ואופים בתנור כרבע שעה בחום גבוה.
- מטגנים שום קצוץ, מוסיפים את הירוקים ומקפיצים כ-7 דקות.
- מוסיפים מלח פלפל וכ-2 כפות חומץ בלסמי תוך כדי הקפצה.
- מוציאים לקערה ומוסיפים את האגוזים והגבינה.
- מזליפים מעט לימון ושמן זית, מתקנים תיבול ומגישים חם.

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג
פיקואל
טעמו מזכיר את טעם השקד, בעל מרירות וחריפות עדינים
