במתכון זה השתמשנו ב-1/2 כוס שמן זית מסוג
קורנייקי
בעל טעם עדין, ארומות ירוקות וחריפות בינונית

אולי יעניין אותך גם
ממטבחה של עידית אור בר ששת
קממבר (Camembert) היא גבינה צרפתית רכה וקרמית, הקרויה על שם הכפר קממבר בנורמנדי שבצפון מערב צרפת. שם יוצרה לראשונה. הגבינה מיוצרת מחלב פרה לא מפוסטר, לרוב בצורת עיגולים קטנים במשקל של כ-250 גרם. הגבינה נוקשה לאחר יצורה, ועם הזמן הופכת רכה יותר ובעלת טעם מודגש וריח חזק יותר. נהוג לאכול את הגבינה לצד לחם ויין. הגבינה מבשילה בעזרת עובש – תהליך שאורך לפחות כשלושה שבועות.
חומרים
חבילת חסה
2 ענפי בצל ירוק חתוך דק
כ 10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
חצי כוס אגוזים
גבינת קממברט
1 ביצה
קערת פירורי פנקו (לכיסוי גבינת הקממברט)
1/2 כוס שמן זית קורנייקי
צ'ילי קצוץ דק דק
קמצוץ מלח גס
אופן ההכנה
- קורעים חסה, מוסיפים לה בצל ירוק חתוך דק דק, אגוזים, עגבניות שרי חתוכות.
- את גבינת הקממברט טובלים בביצה ואח"כ בפירורי פנקו ומטגנים.
- בינתיים בקערה מערבבים היטב: שמן זית, צ'ילי קצוץ דק ומלח גס .
- מניחים את הגבינה המטוגנת על הסלט ומזליפים את הרוטב מעל.
- יש להגיש מייד לאחר טיגון הגבינה.
רצוי להגיש על צלחת שטוחה ולא עמוקה

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?